Μιχάλης Λεάνης

Πώς να μεταφράσετε το δίλημμα Κετσπάγια

SportDay

Πριν από μα εβδομάδα ο Μπομπό παρουσιαζόταν πιο κόκκινος κι από τον Στάλιν. Τελικά η μεταγραφή κόλλησε. Πού αλλού, στα λεφτά. Ο Κατσουράνης το ίδιο διάστημα εμφανιζόταν πιο «πράσινος» κι από τον αρχηγό των Οικολόγων, Μιχάλη Τρεμόπουλο. Τίποτα και με αυτόν. Κάτι παραπάνω ζήτησε η Μπενφίκα, κάτι έγραφε η ρήτρα, το θέμα είναι ότι και αυτή η υπόθεση κόλλησε. Το «είναι πολύ κοντά», ή το «η μεταγραφή βρίσκεται σε καλό δρόμο» μέχρι το οριστικό κλείσιμο και τις υπογραφές, στην πρεμούρα της σύγχρονης δημοσιογραφίας η απόσταση ορίζεται στα δυο δάχτυλα και κάτι.

Αρκεί ο μάνατζερ του Χούλιο Κρουζ να ρωτήσει πόσα περίπου είναι διατεθειμένη να δώσει η ομάδα που ενδιαφέρεται για τον παίκτη στην Ελλάδα και η ερώτηση θα μεταφραστεί σαν τελειωμένη υπόθεση. Κανείς πλέον δεν απορεί με το άδοξο τέλος αυτών των «μεταγραφών». Είναι, όμως, να απορείς με το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ προέδρου Κόκκαλη και προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός φαίνεται ότι πήρε θάρρος και μίλησε αναλυτικά για τη θέση του στόπερ που καίει την ομάδα.

Ο ίδιος, όπως δήλωσε, προτιμά την περίπτωση Μέλμπεργκ από αυτή του Ντραγκουτίνοβιτς. Ο Σουηδός είναι κλασικός κεντρικός αμυντικός και το κυριότερο δύο χρόνια και κάτι νεότερος από τον Σέρβο. Βασικός επίσης στην «άσημη» Γιουβέντους. Οπως και να το κάνουμε, το όνομα της «Γηραιάς Κυρίας» έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από αυτό της Σεβίλλης. Τίποτα το παράξενο στις δηλώσεις του Γεωργιανού. Ενας όμως φίλαθλος εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί, «καλά, ρε μάγκες, εγώ τι διαβάζω κάθε μέρα;

Πώς είναι δυνατόν ο Κετσπάγια να προτιμά τον Μέλμπεργκ, όταν ο "Ντράγκο" συζητιέται τόσο καιρό ως πρώτη επιλογή και όλα μα όλα τα ρεπορτάζ τον θεωρούν πλέον παίκτη του Ολυμπιακού;». Δεν κάνουν λάθος αυτοί που γράφουν το ρεπορτάζ, ούτε κατεβάζουν τις ειδήσεις από το κεφάλι τους για να βοηθήσουν την έκδοση της εφημερίδας. Στο Ολυμπιακό θεωρούν τον «Ντράγκο» κλεισμένο, δικό τους παίκτη, και αυτή την πληροφορία δίνουν στους δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή μπορούν να συζητάνε για το αν ο Μέλμπεργκ θα ήταν προτιμότερη λύση από τον Σέρβο, γιατί κανείς δεν τους απαγορεύει να ανοίξουν αυτή την κουβέντα. Κι αυτό είδηση είναι και σαν είδηση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αύριο μεθαύριο στη μετάφραση των γεγονότων θα έχουμε την ακόλουθη ερμηνεία: «Τον Ντραγκουτίνοβιτς τον είχαμε κλείσει από νωρίς. Στον δρόμο μας βγήκε η περίπτωση Μέλμπεργκ. Είπαμε να την εξετάσουμε και αυτή. Αν μάλιστα είχαμε να διαλέξουμε έναν από τους δύο, θα διαλέγαμε τον Σουηδό.

Τελικά αυτός δεν ήθελε να έλθει στην Ελλάδα με τους δικούς μας όρους, είχε μπει πριν από μας και ο Παναθηναϊκός στο κόλπο, οπότε αποφασίσαμε ότι η περίπτωση του Σέρβου μάς καλύπτει και τελείωσε εκεί το θέμα. Τώρα όλα όσα μεσολάβησαν, συζητήσεις κ.λπ., αποτελούν κομμάτι της διαδικασίας». Αντε να τους πεις ότι δεν έχουν δίκιο.

Μόνο που οι συζητήσεις, για να είναι ουσιαστικές, οφείλουν να γίνονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο μεταγραφικό σχεδιασμό και όχι γενικά και με ό,τι προκύπτει. Από τη στιγμή που αυτό δεν υπάρχει, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά για κάθε ελληνική ομάδα, το «ό,τι προκύπτει και τα συνεπακόλουθά του» θα αποτελούν είδηση που θα σχετίζεται άμεσα με τις μεταγραφικές κινήσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x