Μιχάλης Λεάνης

Όλα είναι ένα πείσμα, μια ανάσα, μια πνοή...

SportDay

Ολα δείχνουν ότι ο Λέτο θα συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Την πληροφορία μού έδωσε ο δισυπόστατος δημοσιογράφος και άνθρωπος Χόρχε Μαζιάς. Ο μόνος που στον πλανήτη «SportDay» όχι μόνο μιλάει, αλλά συνεννοείται κιόλας –γιατί αυτό είναι το δύσκολο– σε πέντε γλώσσες. Δεν είναι λίγοι οι Λατινοαμερικανοί ποδοσφαιριστές που έχουν κλάψει, άλλοι από χαρά και άλλοι από απελπισία, πληροφορούμενοι από τον Χόρχε και μόνο από αυτόν την ομάδα στην οποία θα συνέχιζαν την καριέρα τους. Ενα δάκρυ χαράς ή λύπης στο ακουστικό τους στοιχίζει εμφανώς λιγότερο από το να μιλήσουν για να πληροφορηθούν τα καθέκαστα από τους 5-6 μανατζαρέους, που ως γνωστόν τους εκπροσωπούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Πιο φτηνή και πιο έγκυρη, λοιπόν, η λύση Μαζιά.

Το κυνήγι ή η αρπαγή Λέτο δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός θέλει ο «αιώνιος» να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα το κάζο που υπέστη στην υπόθεση Μέλμπεργκ. Επιθυμεί η εκδίκησή του να είναι διπλή και η ταπείνωση καθολική. Γι' αυτό και συνεχίζει να χτυπάει τον Μπομπό. Ολα δείχνουν ότι αν ο Ολυμπιακός, έστω και μυστικά, κινηθεί να αποκτήσει τον Λατινοαμερικανό Αλβάρο Κολοσούφρι, ο Παναθηναϊκός θα το ανακαλύψει και θα μπει σφήνα για να τον αρπάξει. Κατ' αυτόν τον τρόπο το περίφημο μεταγραφικό πλάνο πάει περίπατο. Ακόμα κι αν υπάρχουν δύο στους πέντε που θα ορκίζονταν στο Ευαγγέλιο ότι οι «πράσινοι» ενδιαφέρονταν για τον Μπομπό και το όνομά του βρισκόταν μέσα στα μεταγραφικά σχέδιά τους πριν ακόμα τον ανακαλύψουν οι «ερυθρόλευκοι» και αρχίσουν τα νταλαβέρια μαζί του, δεν θα βρεθεί ούτε ένας με χέρια να ορκιστεί για την περίπτωση Λέτο.

Δεν υπάρχει, όμως, τίποτε αθέμιτο από πλευράς Παναθηναϊκού στην περίπτωση Λέτο. Οσοι τώρα επικαλούνται άγραφους ηθικούς ενδοιασμούς και κανόνες, μάλλον βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για ελεύθερη αγορά στην οποία οι ηθικοί κανόνες δεν έχουν τη σήμερον ημέρα καμία, μα καμία θέση. Ή, για να είμαι απόλυτα συγκεκριμένος, οι ηθικοί κανόνες που διέπουν την ελεύθερη αγορά σε όλους τους τομείς της είναι τόσο ηθικοί και ελεύθεροι όσο και η αγορά που εκπροσωπούν. Αρα τα πάντα επιτρέπονται. Ακόμα και αν εκφράζονται όπως στην περίπτωση του Παναθηναϊκού μέσα από ένα πείσμα.

Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να προβληματίζει, και μάλιστα σοβαρά, τους «πράσινους» είναι η έλλειψη διάθεσης του Ολυμπιακού να κοντράρει. Το θέμα προφανώς δεν είναι οικονομικό. Με τα ίδια λεφτά για ξόδεμα, οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν πως έχουν καλύτερες λύσεις. Ολα θα κριθούν, όμως, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αν αποκτηθούν Λέτο και Μπομπό από τον Παναθηναϊκό και κάνουν τη διαφορά, η απόφαση των «ερυθρολεύκων» να αφήσουν τους ποδοσφαιριστές στην αγκαλιά του «αιωνίου» να είστε σίγουροι ότι θα περάσει από τα σαράντα κύματα των λαϊκών δικαστηρίων. Αντίθετα, αν στο λιμάνι έρθουν άλλοι και ο Ολυμπιακός τερματίσει και πάλι πρώτος, κάποιοι στον Παναθηναϊκό θα αναγκαστούν να απολογηθούν για το πείσμα τους.

Γιατί το πείσμα όσες πιθανότητες έχεις να σου βγει σε καλό, άλλες τόσες έχεις να σε ρίξει στα βράχια. Οπως στην περίπτωση της «Σιδηράς Κυρίας» των Μίντια, των Ολυμπιακών Αγώνων και των απευθείας αναθέσεων κ. Γιάννας Αγγελοπούλου. Σύμφωνα με τις φήμες που διαρρέουν και καθόλου δεν εστερνίζομαι, παρ' όλο που η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν ζημιογόνα δέχθηκε να συνεχίσει την έκδοσή της ύστερα από παράκληση της κυβέρνησης, η οποία δεν επιθυμούσε να πάει στη μάχη των Ευρωεκλογών με ένα έντυπο εκτός κυκλοφορίας από αυτά που παραδοσιακά στήριζαν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ετσι ενέδωσε στις πιέσεις.

Οταν όμως η «Σιδηρά Κυρία» πληροφορήθηκε ότι στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης δεν την προσκάλεσαν και στη θέση της βρέθηκαν οι αντίπαλοι συγγενείς, οι άλλοι Αγγελοπουλαίοι, τότε το πείσμα της για εκδίκηση την οδήγησε να προχωρήσει στο κλείσιμο όχι μόνο του εντύπου αλλά και των άλλων Μέσων που ελέγχει. Μόνο που αυτή, αντίθετα με τον όποιο Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό, δεν θα κριθεί. Η ελεύθερη αγορά με τους κανόνες που προανέφερα της επιτρέπει να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά κι εδώ για πείσμα μιλάμε.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x