Μιχάλης Λεάνης

Ο Λεονάρντο λέει «ναι», ο Κομπότης όμως;

SportDay

Tη στιγμή που η ΑΕΚ ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη μεταγραφή που όλοι στην «Ενωση» περίμεναν από καιρό, αυτή του Μάκου, έγινε απεργία και οι εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν. Το μόνο θέμα σχετικό με την ΑΕΚ που απασχόλησε τις τελευταίες μέρες τον ημερήσιο πολιτικό ή αθλητικό Τύπο δεν είχε να κάνει με το μεταγραφικό, αλλά με τον 32χρονο αντιεξουσιαστή Ν. Κουνταρδά, ο οποίος δηλώνει οπαδός της «Ενωσης». Με τόσους οπαδούς της ΑΕΚ στον αντιεξουσιαστικό χώρο απορώ πώς θέλουν στην ομάδα να εμφανιστεί κάποιος λεφτάς για να την αναλάβει!

Οι συζητήσεις με τον Μάκο ξεκίνησαν επίσημα –ανεπίσημα εδώ και ένα μήνα περίπου. Ο παίκτης ήθελε σαν τρελός να υπογράψει στην ΑΕΚ, έκοψε κάτι από τις απαιτήσεις του, παρακάλεσε τη διοίκηση να μη σταθεί εμπόδιο στη νέα επαγγελματική πρόκληση και σχεδόν ξεκίνησε με τα πόδια να φτάσει στους Θρακομακεδόνες. Τελικά ο Τσακίρης πείστηκε και ο Μάκος είναι έτοιμος και ελεύθερος να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του.

Αν τώρα η υπόθεση μεταγραφής του Λεονάρντο διαρκέσει περίπου όσο και αυτή του Μάκου, τηρουμένων των αναλογιών η ΑΕΚ μάλλον δεν προλαβαίνει να την ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφική περίοδο και λογικά θα πρέπει να δανειστεί μέρες κι από την επόμενη. Γιατί τώρα δεν θα έχει να κάνει με τον πάντα λογικό και φιλόξενο σε μεταγραφικές προθέσεις Τσακίρη, αλλά με τον Γιάννη Κομπότη, τον φόβο και τον τρόμο κάθε προέδρου που θα χρειαστεί να διαπραγματευθεί μαζί του. Η περίπτωση Λεονάρντο είναι κλασική περίπτωσης κακής εκτίμησης έμψυχου δυναμικού που διακρίνει σχεδόν όλες της ομάδες μας. Τον είχε η ΑΕΚ και τον έχασε μέσα από τα χέρια της. Τώρα καλείται να δώσει ένα σκασμό λεφτά για να τον ξαναποκτήσει.

Ατού της ΑΕΚ ότι ο Λεονάρντο μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι. Ατού του Κομπότη... ακριβώς το ίδιο! Ξέρει ότι παίζει το τελευταίο χαρτί του με τον παίκτη και γι' αυτό δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Ή θα πάρει τα λεφτά που θέλει ή καλή καρδιά, να είναι γερό και καλοτάξιδο το παλικάρι να διαπραγματευθεί μόνος του την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Στη λογική κάλιο πέντε και στο χέρι ο Κομπότης δεν πρόκειται να μπει, εκτός αν αυτά που ζητεί είναι πραγματικά αυτά τα πέντε της παροιμίας. Αλλιώς τι είχαμε, τι χάσαμε;

Να πιέσει ο Λεονάρντο σε ρόλο Μάκου τη διοίκηση να βάλει νερό στο κρασί της; Περισσότερες πιθανότητες έχει ο Κομπότης να ψήσει τον Βραζιλιάνο ότι ζητεί λίγα για την αξία του και ότι αν δεν τα πάρει τώρα δεν θα τα πάρει ποτέ, παρά οτιδήποτε άλλο.

Η ΑΕΚ αν πρέπει να τα έχει με κάποιον, αυτός δεν είναι ο Κομπότης, αλλά ο Εργοτέλης και ο ΠΑΟΚ! Η τιμή πώλησης του Κουτσιανικούλη είναι που φέρνει σε δυσχερή θέση τους παράγοντες της «Ενωσης» όσον αφορά την τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων. Με αθώο ύφος 10χρονου που ζητεί άδεια να πάει να παίξει μπάλα με τους φίλους του, ο Γιάννης Κομπότης θα υπενθυμίσει στους διαπραγματευτές ότι η αγορά είναι αυτή που καθορίζει τα ποσά και όχι ο ίδιος. Αντε να του πεις ότι έχει άδικο.

«Τόσα πήρε κύριοι "ο Μέσι των φτωχών", που μάλιστα δεν ήταν πάντα βασικός στην ομάδα. Ο δικός μου, το "Α" και το "Ω" της φετινής Λιβαδειάς δεν δικαιούται κομμάτι κασέρι παραπάνω», θα ρωτήσει κοιτώντας τους στα μάτια. Και να δείτε που αυτοί θα χαμηλώσουν το βλέμμα κι όχι αυτός.

Από την άλλη η ΑΕΚ δεν έχει και ανταλλάγματα τέτοια που μπορούν να δελεάσουν τον Κομπότη. Κοιτιούνται στους Θρακομακεδόνες και βγαίνουν λειψοί. Αρα τον πρώτο λόγο έχει το μετρητό και πώς θα χειριστούν τον πρόεδρο, ο οποίος πρόσφατα έριξε την προειδοποιητική βολή.

«Εχουμε δυο επίσημες προτάσεις για τον Λεονάρντο. Καμία από μόνη της δεν μας ικανοποιεί, μας ικανοποιεί όμως το άθροισμά τους», δήλωσε. Κι αν στην ΑΕΚ δεν ξέρουν τι τους περιμένει, τους πληροφορώ ότι τον Γιάννη Κομπότη τον θεωρώ ειλικρινά ικανό να γίνει ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που θα πουλήσει ποδοσφαιριστή σε δύο ομάδες. Δεν γίνεται; Γίνεται! Ρωτήστε τον και θα σας πει πώς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x