Μιχάλης Λεάνης

Χθες η μέρα κατά των ναρκωτικών. Σήμερα υπέρ...

SportDay

Xθες ήταν η μέρα κατά των ναρκωτικών. Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση πήρε μέτρα σοβαρά και υπεύθυνα για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας, εξαιτίας της οποίας εκατοντάδες νέοι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους και χιλιάδες μπλέκονται στα χωρίς γυρισμό μονοπάτια της.

Πρώτο μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση ο ειδικός φόρος 150-650 ευρώ σε Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών. Καλά κάνουν, γιατί αυτά τα μαλακισμένα από μικρά αρχίζουν να εθίζονται στην καλοζωία, τις βίλες, τις ωραίες γκόμενες, τα ακριβά αμάξια, ιδιαίτερα αυτά τα τζιποειδή, με αποτέλεσμα να μην κάνουν τίποτε άλλο στη ζωή τους παρά να σκέφτονται τρόπους να τα αποκτήσουν. Κι επειδή οι τρόποι είναι συγκεκριμένοι ή τους πετυχαίνουν και πέφτουν στα ναρκωτικά του υπερκαταναλωτισμού ή αποτυγχάνουν και από την απελπισία τους καταλήγουν στις σκόνες που σε στέλνουν στον αγύριστο.
Αλλο μέτρο η αύξηση του τέλους 12% στα καρτοκινητά και 12%-20% στα κινητά.

Το δημοφιλέστερο ναρκωτικό της εποχής μας. Ενα μεγάλο ποσοστό από νέους, σύμφωνα με έρευνες πανεπιστημίων, από αυτά που λατρεύει ο Πρετεντέρης, δηλαδή από ιδρύματα που δεν τελούν υπό κατάληψη, έχει πέσει στα μαλακά ναρκωτικά των καρτοκινητών, που τα προμηθεύονται από ντίλερ σε τιμές μεταχειρισμένων, και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό έχει πέσει στα σκληρά ναρκωτικά με πάγιο. Και από τα δύο είναι πολύ δύσκολα να ξεφύγεις, δεν προβλέπονται υποκατάστατα και γι' αυτό το μέτρο της κυβέρνησης κρίνεται απαραίτητο, για να μην μετρήσουμε και άλλα θύματα στον ήδη μακρύ κατάλογο των κινητών.

Σημαντικό μέτρο, επίσης, η κατάργηση αφορολόγητου λαχείων και στοιχημάτων. Αλλη πρέζα... Αντί να κάτσουν να ψάξουν καμιά δουλειά στην πιάτσα, που δεν έχει, αυτοί στην απελπισία τους τζογάρουν και ονειρεύονται ότι έπιασαν την καλή. Τέρμα λοιπόν στις ψευδαισθήσεις, να κοιτάξουν να εργαστούν χωρίς χαρτιά, χωρίς ένσημα και χωρίς οράριο με τους ελαστικούς όρους των επιχειρήσεων και να σταματήσουν να ελπίζουν ότι θα τους... κάτσει η καλή και θα ξεφύγουν.

Ας το πάρουν χαμπάρι επιτέλους ότι η μοίρα τους χτυπάει αλλεπάλληλα τζακπότ. Τώρα για τους άλλους που έχουν και κατέχουν, αλλά τζογάρουν ασύστολα, ας συνεχίσουν να το κάνουν, τα λεφτά που σπρώχνουν έτσι αλλιώς στο κράτος πηγαίνουν και όσα περισσότερα χώνουν και κερδίζουν, τόσες περισσότερες ελπίδες έχουν με τα κέρδη τους να καλύψουν το αφορολόγητο.

Τέλος, κρίνω ιδιοφυές για την πάταξη των ναρκωτικών, τουλάχιστον στο πρώτο τους στάδιο, το μέτρο που προβλέπει αύξηση στη βενζίνη 0,06 ανά λίτρο. Προσωπικά πιστεύω ότι η αύξηση θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη, προσαρμοσμένη στη φιλοσοφία της στρογγυλοποίησης, να φτάνει δηλαδή το 1 ευρώ. Ως γνωστόν, τα ναρκωτικά πλήττουν κυρίως τις χαμηλές οικονομικά τάξεις. Τα πιτσιρίκια των φτωχών οικογενειών τι κάνουν για να φτιαχτούν;

Πηγαίνουν στο βενζινάδικο και ζητούν από τον υπάλληλο να γεμίσει το ρεζερβουάρ του παπιού, ας πούμε, για έξι ευρώ. Αυτό φουλάρει στα πέντε και κάτι και οι αληταμπουράδες ζητούν το υπόλοιπο να το στάξει στο φουλάρι που πάντα έχουν μαζί τους για να το εισπνεύσουν να κάνουν κεφάλι. Παλιό κόλπο που πολλοί θεωρούν -όχι άδικα- ότι είναι το πρώτο βήμα για να μπλέξεις με μαστουροϊστορίες.

Αν το υπόλοιπο, όμως, η λεγόμενη στην πιάτσα τζούρα-εισπνοή δεν κοστίζει 0,06, αλλά ένα ολόκληρο ευρώ, ο πιτσιρικάς θα το σκέφτεται σοβαρά να την κάνει τη μαγκιά. Για όλους τους άλλους που θα διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των καυσίμων, ας τους εξηγήσει το κράτος ότι κάποιοι θα πρέπει να συμβάλλουν οικονομικά αν θέλουμε να σώσουμε τη νεολαία μας από τα ναρκωτικά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x