Μιχάλης Λεάνης

Πίσω από τον όποιον Κάλστρομ ποιος;

SportDay

O Ραούλ Μπράβο εμφανίζεται μεταμορφωμένος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, γιατί προς το χειρότερο τον έχουμε δει να μεταμορφώνεται πολλές φορές. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει όρεξη για μπάλα και πως έχει αλλάξει. Το θέμα δεν είναι τι λέει ο παίκτης, αλλά κατά πόσο μπορεί να τον εμπιστευτεί ο Ολυμπιακός. Η απόφαση εμπεριέχει ρίσκο. Προτείνω να τον εμπιστευτούν όχι ως βασικό, αλλά ως πρώτη ρεζέρβα από τον πάγκο. Επιβάλλεται αυτή η απόφαση αν θέλουν να γνωρίζουν στον Ολυμπιακό ότι ο παίκτης έχει αλλάξει πραγματικά και όχι μόνο στα λόγια.

Αν ο Ραούλ έχει τόση όρεξη για μπάλα και πραγματικά έχει βάλει μυαλό, τότε θα περιμένει όσο χρειαστεί για να του δοθεί η ευκαιρία –γιατί θα του δοθεί– και όταν με το καλό επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, θα την αρπάξει από τα μαλλιά. Οι «ερυθρόλευκοι» αριστερά στην άμυνα και στο κέντρο χρειάζονται ανακατασκευή. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά στέλνοντας τον Ζεβλάκοφ αριστερά ή ποντάροντας στην αγωνιστική αναγέννηση του Ραούλ Μπράβο. Ο Ντομί είναι παίκτης με σκαμπανεβάσματα και δεν μπορείς να υπολογίζεις σε σταθερά καλή απόδοσή του σε όλη την αγωνιστική περίοδο.

Ο Λεονάρντο δείχνει ότι δεν μπορεί. Στην προετοιμασία από απόψεως φυσικής κατάστασης φαίνεται να βρίσκεται πολύ πίσω και όταν ο γυμναστής της ομάδας, Μιχάλης Μιχαήλ, τόλμησε να του ανεβάσει στροφές, ο παίκτης βρέθηκε ανάσκελα. Σχεδόν λιποθύμησε. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις τίποτε άλλο να σκεφτείς από το να τον παραχωρήσεις. Η αριστερή πλευρά στην άμυνα του Ολυμπιακού χρειάζεται ενίσχυση και αυτό σημαίνει απόκτηση καθαρόαιμου αριστερού αμυντικού.

Αν δεν το καταλάβουν στον Ολυμπιακό και προσπαθήσουν να το λύσουν με μεσοβέζικες λύσεις, ήτοι τσόντες, θα το πληρώσουν ακριβά. Ακόμα κι αν αποκτήσουν, όπως όλα δείχνουν, παίκτη αξίας στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, αυτός χωρίς τη συνδρομή ενός αξιόπιστου αριστερού μπακ δεν θα μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Τι θα κάνει, δηλαδή, ο άνθρωπος; Θα κοιτάζει από τη μία πώς να ξεμαρκαριστεί και να ανεβάσει την μπάλα ψηλά και από την άλλη αν στα νώτα του υπάρχει τρύπα για να τρέξει να την καλύψει; Αν λειτουργήσει κατ' αυτόν τον τρόπο, σε ένα τρίμηνο, όσο σπουδαίος κι αν είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής, θα ζητήσει δεκαπενθήμερη άδεια για ξεκούραση. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ανάπτυξη των ομάδων στηρίζεται στα άκρα και με τα άκρα δεν είναι ούτε να παίζεις ούτε να πειραματίζεσαι.

Αν ο Ραούλ Μπράβο, και ο κάθε Ραούλ Μπράβο, αποφάσισε στην προετοιμασία να εντυπωσιάσει, μπράβο του, αλλά τη θέση του βασικού πρέπει να την αποκτήσει κάποιος που δεν μεταμορφώθηκε ξαφνικά, αλλά που θα έρθει στην ομάδα για να τη μεταμορφώσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x