Μιχάλης Λεάνης

Ντούσκο: «Εχει καταλάβει ήδη της ζωής του το παιχνίδι»

SportDay

Στους Θρακομακεδόνες έκαναν τον σταυρό τους. Η χρονιά ξεκίνησε. Ο Μπάγεβιτς δεν λέει πολλά. Δεν το έκανε ποτέ του, γιατί να το πράξει τώρα; Ούτε θέτει στόχους. Δεν μπήκε στον κόπο να το κάνει άλλες εποχές, όταν κάποιοι έχριζαν αυτόν και την ομάδα του φαβορί. Σιγά μην το τολμήσει φέτος. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η προετοιμασία. Το χτίσιμο, που φέτος θα το επιμεληθεί ο ίδιος. Δεν ανησυχεί. Δεν έχει τίποτα να αποδείξει. Για σκεφτείτε και απαντήστε με το χέρι στην καρδιά.

Ποιος τρέμει περισσότερο στον πάγκο; Ο Ντούσαν ή ο Τιμούρ Κετσπάγια, πρώτη του χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού; Ο Ντούσαν ή ο Τεν Κάτε, που φέτος, με την ομάδα ενισχυμένη στο φουλ, θα τον περιμένουν στη γωνιά μετά το πρώτο στραβοπάτημα; Οσο γνωρίζει η «γριά αλεπού» αυτό το πρωτάθλημα κανείς δεν το γνωρίζει. Στα χέρια του την παίζει, έπειτα από τόσα πετυχημένα χρόνια στο κουρμπέτι, την αθάνατη ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Τι να του πουν και τι να του διδάξουν οι ανταγωνιστές του;

Πάνω απ' όλα, όμως, γνωρίζει καλά την ομάδα, τους παίκτες. Ο κορμός παραμένει ο ίδιος με τον περσινό. Φέτος ήρθαν να προστεθούν δύο «δικά του» παιδιά. Από αυτά που θα παίζουν για πάρτη του, που θα βάζουν την ομάδα πάνω απ' όλα και όλους. Τέτοιους θέλει. Σαν τον Καράμπελα, που πρώτος αυτός τον είχε ξεχωρίσει και τον ανέδειξε στον Αρη. Σαν τον Μάκο, που πληρώνει από την τσέπη του για να τον προπονεί ο Ντούσκο.

Δύο προσθήκες που δεν συγκαταλέγονται στις μεταγραφές αεροδρομίου, αλλά ενισχύουν την ομάδα ουσιαστικά. Αυτές είναι οι επιλογές που τον χαρακτηρίζουν. Ο Μπάγεβιτς θα περάσει από ακτινογραφία έναν ποδοσφαιριστή και αν δει ότι του κάνει, το τελευταίο που θα σκεφτεί είναι αν το όνομά του θα προξενήσει πάταγο. Είναι σίγουρος, όμως, ότι σε λίγο καιρό κάποιοι θα μιλούν για αποκάλυψη. Θυμηθείτε την περίπτωση Γιάχιτς στον Αρη, την πιο πρόσφατη από πολλές, για να μην πάμε ακόμα πιο μακριά.

Τώρα ψάχνει ένα δεξί μπακ γρήγορο που θα ανεβάζει την ομάδα ψηλά από τα πλάγια. Το αγαπημένο παιχνίδι του Ντούσαν. Μαζί του, έναν επιθετικό που θα αναπληρώσει το κενό του Εντίνιο. Και αν κάτσει η υπέρβαση, που λέγεται Λεονάρντο, τότε αφήστε τον στον πάγκο να μετράει στου κομπολογιού τις χάντρες τις ζημιές που θα προξενήσει στους αντιπάλους. Αυτά και κλείσαμε. Δεν έχει περιθώρια για κάτι παραπάνω στον μεταγραφικό τομέα η ΑΕΚ. Αλλά ο Ντούσκο δεν δείχνει να αγχώνεται. «Εχει καταλάβει ήδη της ζωής του το παιχνίδι». Με τα λιγότερα έξοδα το μεγαλύτερο αγωνιστικό κέρδος.

Ο καταλληλότερος για να εκτελέσει αυτή την αποστολή. Η ομάδα μαζί του μόνο βήματα μπροστά μπορεί να κάνει. Αποκλείεται να κατρακυλήσει. Δεν είναι ο Φερέρ, που θα έφτιαχνε την ομάδα του μέλλοντος με νεαρούς πρωταγωνιστές στην ενδεκάδα. Αλήθεια, θυμάστε κανέναν πιτσιρικά από αυτούς που ανέδειξε ο θείος του Πινόκιο; Για πρώτη και τελευταία φορά ο «Τζεπέτο» αποδείχθηκε μεγαλύτερος ψεύτης από το ξύλινο δημιούργημά του. Ούτε είναι αυτός που με τους γερολεβέντες σε ρόλο λέιζερ θα προσπαθήσει να κλέψει τον τίτλο. Είναι αυτός που θα φτιάξει ένα σύνολο ανταγωνιστικό και όποιος τολμήσει να το υποτιμήσει θα την πληρώσει πολύ ακριβά. Τέλος, είναι αυτός που θα αφήσει κληρονομιά. Μια ομάδα έτοιμη για το κάτι παραπάνω. Αρκεί να βρεθεί μια εύρωστη διοίκηση να την απογειώσει. Αυτό είναι που λείπει. Αλλά δεν είναι δουλειά του Ντούσαν. Αν περνούσε από το χέρι του ή από την τσέπη του, να είστε σίγουροι ότι θα το έκανε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x