Μιχάλης Λεάνης

Το δίκιο σου βουνό, Τάκη μου

SportDay

Mπήκε μονόστηλο (όπως ήταν λογικό), αλλά όταν το διάβασα μου προκάλεσε τρομερή εντύπωση. Και όταν το ολοκλήρωσα συμφώνησα απόλυτα με τα λεγόμενά του. Ποιανού; Του Τάκη Κανελλόπουλου, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στα ηλεκτρονικά Μέσα ανέφερε για ποιους λόγους θα παραμείνει μακριά από τα διοικητικά της ΑΕΚ σε οποιοδήποτε τμήμα. Ας εξετάσουμε μερικά τμήματα της επιστολής του.

O κ. Κανελλόπουλος γράφει αρχικά ότι «"επιφανείς" παράγοντες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην απόκτηση εύνοιας για τις ομάδες τους και αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό ως βήμα για προκλητική και χυδαία επίδειξη δύναμης και πλούτου». Πείτε μου αν έχει άδικο σε αυτό. Δεν νομίζω να μη γνωρίζετε ότι υπάρχουν «επιφανείς» παράγοντες που για άλλους λόγους ελέγχουν τις ΠΑΕ και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι το πέρα για πέρα αθλητικό κομμάτι.

Ο ίδιος συνεχίζει γράφοντας ότι «ο οπαδικός Τύπος ("κίτρινος", "πράσινος" και "κόκκινος") φανατίζει και δηλητηριάζει τον φίλαθλο, θεοποιώντας ή και δαιμονοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα». Σε αυτό το κομμάτι ποιος έχει αντίρρηση; Υπάρχει έστω ένας στην Ελλάδα που να πιστεύει το αντίθετο; Οτι δεν υπάρχει Τύπος που διαμορφώνει συνειδήσεις; Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι «συνεχίζουμε να βλέπουμε το απαράδεκτο θέαμα των "νεκρών ζωνών" στις κερκίδες των γηπέδων μας».

Πρόσφατα είδαμε τον καλύτερο τελικό Κυπέλλου και στο κέντρο της οθόνης μας βλέπαμε ένα κενό. Ασπρο φόντο! Πρώτη αγωνιστική ΑΕΚ - Ολυμπιακός και πάλι δεν θα υπάρχει κοινό και από τις δύο ομάδες για να το απολαύσει! Πράγματι, με πιάνει πίκρα. Οχι γιατί δεν θα ξαναδώ τον κ. Κανελλόπουλο σε κάποιο διοικητικό πόστο, ούτε επειδή με πείραξαν όσα είπε. Με ενοχλεί και με πικραίνει ότι έχει δίκιο. Απόλυτο δίκιο. Και τώρα είναι ένας. Αν προστεθούν κι άλλοι τέσσερις με τα ίδια μυαλά, θα ελπίζω. Αν ξεπεράσουν τους δέκα, θα πιστεύω σε ένα καλύτερο αθλητικό αύριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x