Μιχάλης Λεάνης

Για να έρθει ένας, πρέπει να φύγει ένας

SportDay

Ο Μπελούτσι θα καταλήξει στην Πόρτο κατά πάσα πιθανότητα και ο Ολυμπιακός θα βάλει ρευστό στο ταμείο του. Ταυτόχρονα θα αυξήσει την προσφορά του και θα μπει πιο δυναμικά για την απόκτηση του Κιμ Κάλστρομ. Αν τους βάλω σε μια ζυγαριά, αυτή, δίχως αμφιβολία, θα γείρει προς την πλευρά του Σουηδού. Δεν το συζητώ ότι πρόκειται για μια μεγάλη μεταγραφή, η οποία θα δώσει περισσότερη ποιότητα στα χαφ (και όχι μόνο) του Ολυμπιακού.

Τι θα απομένει για να ολοκληρωθεί το μεταγραφικό παζλ της ομάδας; Ακόμα ένας παίκτης για τα αριστερά και ένας ακόμα σέντερ φορ. Τι μου δείχνει, όμως, με αυτές τις κινήσεις ο Ολυμπιακός; Οτι υπάρχει κρίση. Οικονομική. Για να τα χώσει για τον Κάλστρομ έπρεπε να πουλήσει τον Μπελούτσι. Με τη συγκεκριμένη λογική, δηλαδή, για να πάρει ακόμα δύο παίκτες θα πρέπει να πουλήσει άλλους δύο! Ναι, θα με πείτε υπερβολικό και είμαι. Αλλά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κινηθεί πολύ πιο δυνατά για τον Κάλστρομ αρκετές μέρες νωρίτερα. Το ενδιαφέρον υπήρχε, διαπραγματεύσεις γίνονταν, αλλά μετά τη διαφαινόμενη (γιατί μέχρι να πέσουν υπογραφές ποτέ δεν ξέρεις) πώληση Μπελούτσι ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι πιο κοντά στον Σουηδό.

Κάτι ανάλογο νιώθω να γίνεται και στις άλλες περιπτώσεις. Του Μαρκ Γκονζάλες έχει θαφτεί τις τελευταίες μέρες, για σέντερ φορ ακούγεται αραιά και πού πια το όνομα του Μπομπό. Εάν π.χ. είχε τον «Τζόλε» και τον πουλούσε και αυτόν, δεν θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τελειώνει την υπόθεση με τον Γκονζάλες; Ή αν είχε π.χ. τον Ντάρκο και τον πούλαγε, δεν θα έφερνε πιο άνετα τον Μπομπό;

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει ρευστό στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Για να ακριβολογώ, δεν υπάρχει διαθέσιμο ρευστό για τέτοιου είδους σπατάλες τη δεδομένη στιγμή. Εάν μπει ο Μαρινάκης ή ο Αγγελόπουλος, θα μπορούμε να συζητήσουμε το ίδιο θέμα σε άλλη βάση. Προς το παρόν, όμως, ο Κόκκαλης παίζει μπάλα μόνος του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x