Μιχάλης Λεάνης

Δύο φορές του κεφαλιού του

SportDay

«H σέντρα ακριβείας του Ζαϊρί για το κεφάλι του Μαρέσκα». Η περιγραφή μοιάζει απλή, αλλά το θέμα είναι πως αυτός που πιάνει την κεφαλιά είναι ο Μαρέσκα. Γιατί οποιοσδήποτε άλλος αν έβαζε την κουρούπα του στη συγκεκριμένη φάση η μπάλα θα πήγαινε στον πλαϊνό πίσω από τον επόπτη. Το θέμα είναι ότι δεν αρκεί να είσαι μέσα στις φάσεις, αλλά και να τις τελειώνεις σωστά.

Το χθεσινό παιχνίδι πότε κρίθηκε; Και λέω για το παιχνίδι, γιατί η πρόκριση είχε τελειώσει μια εβδομάδα τώρα. Οταν κατάλαβε ο Μαρέσκα τον ρόλο του στο γήπεδο. Δηλαδή ποιοι είναι οι χώροι του και πώς μπορεί να τους εκμεταλλευτεί. Οταν έγινε αυτό, απελευθερώθηκε όλος ο Ολυμπιακός. Κυρίως, όμως, η επιθετική του γραμμή. Ταυτόχρονα, οι «ερυθρόλευκοι» γρήγορα κατάλαβαν ότι η Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν έχει δεξί μπακ. Γιατί ο Μπόζιτς δεν συναντήθηκε ούτε στα αποδυτήρια με τον Ζαϊρί. Ο Μαροκινός το παίρνει νωρίς χαμπάρι και κάνει γιογιό τον άμοιρο μπακ. Συνεχείς πλαγιοκοπήσεις από αριστερά, πολλές σέντρες, πολλές φάσεις.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ήταν καλός. Είχε ρυθμό και καλή κυκλοφορία. Τι χρειάζεται; Συνοχή. Αλλά είναι πολύ νωρίς να το ζητάμε. Είναι το δεύτερο επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Ο Κετσπάγια μοντάρει σωστά την ομάδα. Γνωρίζει τι θέλει από τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται να ξέρει πώς θα το πάρει. Η ομάδα σίγουρα θα χρειαστεί συνοχή αλλά και βελτίωση στην αμυντική της γραμμή.

Είναι κρίμα από τη μέση και μπροστά η ομάδα να λειτουργεί σωστά και η άμυνα να κάνει παιδαριώδη λάθη. Και δεν είναι επειδή δεν έχει ικανούς παίκτες. Εχει ικανούς παίκτες αλλά ακόμα δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία. Ατομικά τώρα, είδαμε έναν Ντιόγο να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ και να μας θυμίζει ότι το έχει αυτό το στοιχείο, αρκεί να βρει τα πατήματά του. Ο Ζαϊρί ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει στη λύση του Μαροκινού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x