Μιχάλης Λεάνης

Καυτά «σπιρούνια», καυτή «τριάρα»

SportDay

Τα φιλικά παιχνίδια γίνονται για να βγουν κάποια συμπεράσματα. Δεν έχει τόση σημασία το σκορ. Αν και η αλήθεια είναι ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο βαρύ από το 3-0. Τα παιχνίδια αυτά γίνονται για να βγάλει συμπεράσματα ο κόουτς για το επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα. Και ο Κετσπάγια δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την ατομική αλλά και συνολική εικόνα των παικτών του. Στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μια κάποια Τότεναμ, που έπαιζε με ένα τέμπο δύο κλίμακες κατώτερα από αυτό που συνήθως αγωνίζεται, ο Ολυμπιακός πάλι πήγαινε δεύτερος στην μπάλα!

Δεν είχε συνοχή στις γραμμές του και το μπέρδεμα ―ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή― ήταν μεγάλο. Αν ο Ντουντού με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο είχαν ανασταλτικό ρόλο και ο Μαρέσκα δημιουργικό, γιατί ο Ιταλός δεν πέρασε καμία πάσα; Και γιατί αυτό γινόταν από τον Βραζιλιάνο όσες φορές βγήκε μπροστά ο Ολυμπιακός; Εκεί νομίζω πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Γιατί χάνονται οι μάχες στο κέντρο και η αμυντική γραμμή δέχεται μεγαλύτερη πίεση από αυτή που μπορεί να αντέξει.

Χαρακτηριστικό της απόδοσης του Ολυμπιακού είναι ότι στο πρώτο μέρος ξεμύτισε μόλις στο 41' με τον Ντιόγο να χάνει την ευκαιρία. Ο Κετσπάγια δοκίμασε το 4-5-1. Αυτό που δείχνει, όμως, είναι ότι έχει αδυναμίες επιθετικά με σοβαρούς αντιπάλους και τον κάνουν πιο αργό. Αυτό θα του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο Καραϊσκάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η... ορίτζιναλ Τότεναμ έπαιξε με την ταχύτητα που χαρακτηρίζει όλες τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Και εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού πρόλαβαν να δουν τι μάρκα είναι η μπάλα μόνο στα κόρνερ! Το παιχνίδι «τελείωσε» εκεί και δεν αντέχει κριτικής. Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε μετά την αποχώρηση του Ντουντού. Τι δείχνει αυτό; Οτι η ομάδα μπορεί να διαθέτει παίκτες με ταλέντο, αλλά εξαιτίας της έλλειψης εμπειριών δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν σε τέτοιο επίπεδο.

Συμπεράσματα εκτός από τους προπονητές βγάζουν και αυτοί που βρίσκονται στη θέση του οπαδού. Και το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν θέλεις να μείνεις στη λίμνη του ελληνικού πρωταθλήματος και να ανοιχτείς στους ωκεανούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να ρίξεις λεφτά και να πάρεις παίκτες που θα ξέρουν από μόνοι τους τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο.

Η Τότεναμ είναι μια ομάδα που φέτος δεν θα αγωνιστεί σε κανέναν ευρωπαϊκό θεσμό. Συνεπώς το συμπέρασμα που βγάζει ο Ελληνας φίλαθλος είναι ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει πολύ καλύτερες ομάδες από την Τότεναμ. Αν με το καλό περάσει στη φάση των ομίλων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x