Μιχάλης Λεάνης

Πάω αργά γιατί βιάζομαι!

SportDay

«Nα μπούνε μέσα να φάνε σίδερα, να παίξουν σαν ΠΑΟΚ». Αυτή την απάντηση θα σου δώσει ένας φίλος του «Δικεφάλου» αν τον ρωτήσεις πώς θα πρέπει να αγωνίζεται φέτος η ομάδα. Τι θα πει σαν ΠΑΟΚ; Να καθαρίζει τα ντέρμπι, ιδιαίτερα αυτά στην Αθήνα, και να μην ανταμώσει ποτέ πια το αρνητικό περσινό ρεκόρ! Ενα και μόνο νικηφόρο ματς (αυτό με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο) σε σύνολο δώδεκα παιχνιδιών.

Η ομάδα ενισχύθηκε μεταγραφικά, το ρόστερ είναι γεμάτο ποδοσφαιριστές αξίας σε κάθε θέση, η Τούμπα γεμάτη, τι άλλο να περιμένεις; Γιατί στον ΠΑΟΚ περιμένουν να δουν βελτίωση στον αγωνιστικό τομέα. Τους παίκτες πιο αποφασιστικούς, κυρίως πιο αποτελεσματικούς, την ασπρόμαυρη φανέλα να αποκτά το χαμένο κύρος της εκτός των τειχών. Στα φιλικά αλλά και στα δύο ευρωπαϊκά ματς ο ΠΑΟΚ έδειξε να κινείται σε μέτρια αγωνιστικά επίπεδα. Θα ισχυριστεί κάποιος ότι ομάδα που την κοουτσάρει ο Σάντος δύσκολα θα εντυπωσιάσει με την απόδοσή της. Το αποτέλεσμα μετράει. Δεν θα έχει άδικο, αλλά αυτό που προβληματίζει είναι το αργό τέμπο των παικτών. Πόδια πιασμένα από την υπερπροσπάθεια της προετοιμασίας, κορμιά βαριά από την επίπονη προπόνηση, δικαιολογίες που ευσταθούν στην αρχή της περιόδου για να δικαιολογήσεις την όποια βραδύτητα στην ανάπτυξη. Μόνο που ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει διαλέξει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Φαίνεται εξάλλου στις επιλογές του προπονητή του. Ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές που αργούν να βγουν μπροστά, που αργούν να ξεμαρκαριστούν, να αναζητήσουν τον κενό χώρο, να δώσουν κίνηση στην ομάδα. Στον ΠΑΟΚ που έχουμε δει μέχρι στιγμής όλα μπορεί να γίνονται τέλεια, αλλά οι χρόνοι θυμίζουν ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Αυτοκόλλητο στον πίσω προφυλακτήρα νταλίκας που γράφει: «Πάω αργά γιατί βιάζομαι»! Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος, αλλά αν η ομάδα αποφασίσει να ανοίξει βήμα στη συνέχεια, ορισμένοι ποδοσφαιριστές από αυτούς που θεωρεί βασικούς είναι αδύνατον από τη φύση τους να ακολουθήσουν το γρήγορο τέμπο. Ο Ιβιτς λίγο δύσκολο σε αυτή την ηλικία να αποκτήσει ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκαρσία των ειδικών αποστολών.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν πάει να κλέψει παιχνίδια, αλλά να τα χτυπήσει από το πρώτο λεπτό. Και για να το καταφέρει αυτό οφείλει να επιβάλλει τον ρυθμό του και όχι να σκέφτεται πώς θα κοιμίσει τον αντίπαλο. Αν η ομάδα αποκτήσει ταχύτητα με σκοπό να χτυπήσει πρώτη, τότε πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Αν όχι, θα έχουμε μια επανάληψη του φιλμ που παίχθηκε με σχετική επιτυχία στους αγωνιστικούς χώρους της περασμένης περιόδου. Συγχρόνως δε τη δικαίωση όλων αυτών που ισχυρίζονται ότι οι δυνατότητες του Σάντος εξαντλούνται στο να φτιάξει μια ομάδα αξιόμαχη και σεβαστή, αλλά αδυνατεί να την απογειώσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x