Μιχάλης Λεάνης

Νόμος είναι του Ολυμπιακού και όχι των «σερίφηδων»

SportDay

Ο Ντουντού κατάλαβε ότι ο μισός τερματοφύλακας ήταν στα αποδυτήρια, σούταρε και έλυσε τον γρίφο. Ο Ολυμπιακός ελευθερώθηκε απέναντι σε μια ομάδα που έχει μεγάλα ονόματα που παραπέμπουν σε φίρμες περασμένων χρόνων, σε άλλο όμως άθλημα, όπως ο Βράνκοβιτς και ο Βολκόφ. Ενας Ολυμπιακός που σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο, αλλά που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα.

Στο πρώτο μέρος και για είκοσι περίπου λεπτά έδειχνε πολύ μπερδεμένος και χωρίς συνοχή. Οι κιτρινόμαυρες φανέλες υπερίσχυαν στο γήπεδο. Μετά η ομάδα συνήλθε, κράτησε μπάλα, αλλά δεν απέκτησε ρυθμό ούτε και σωστή ανάπτυξη. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ αργοί. Κι αυτό γιατί δεν είχαν ούτε σωστή μεταβίβαση, είχαν κακές επιλογές και καθόλου κίνηση, ιδιαίτερα από τα άκρα. Με έναν Γκαλέτι δεξιά που προσπαθούσε να ελευθερωθεί, αλλά δεν τα κατάφερνε, και με έναν Ζαϊρί αριστερά, που αν μετέδιδε το παιχνίδι για λογαριασμό του Ολυμπιακού ή επέλεγε κάποια άλλη δουλειά, θα ήταν πιο χρήσιμος στο γήπεδο.

Παράξενο που δεν αντικαταστάθηκε, αλλά άντε τώρα που του βγήκε του Τιμούρ το παιχνίδι να πεις κάτι. Ο Λεονάρντο έδωσε άλλη πνοή αριστερά και νομίζω ότι σε αυτό βοήθησε και η είσοδος του Ντομί. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο γρήγορος, βοήθησε και το γκολ, η ομάδα ελευθερώθηκε, το άγχος μεταφέρθηκε στα πόδια των «σερίφηδων» και το κέντρο άρχισε να λειτουργεί για τον Ολυμπιακό. Τα μαρκαρίσματα, η πρώτη πάσα, η αλληλοκάλυψη, η κίνηση.

Απ' τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έλεγξε το κέντρο, άρχισε να πατάει όλο και πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή. Το σημαντικό σε αυτά τα ματς είναι το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που θα δώσει την πρόκριση. Την πρώτη άδεια για να συνεχίσει στη φάση των ομίλων ο Ολυμπιακός την πήρε χθες. Απομένει η δεύτερη, που συνοδεύεται από τη σφραγίδα. Οι αδυναμίες υπάρχουν. Καταφέρνουν να τις καλύπτουν η προσωπικότητα κάποιων παικτών και η θετική τροπή του παιχνιδιού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία θα επαναλαμβάνεται, ενώ οι αντίπαλοι στην Ευρώπη θα δυσκολεύουν και θα έχουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει.

Αν θέλουμε να σταθούμε μεμονωμένα σε κάποιους παίκτες, πολύ καλό ήταν το παιχνίδι του Αβραάμ, που δείχνει ότι με τον Μέλμπεργκ δένουν πολύ καλά στην άμυνα. Επίσης απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό σταθερή αξία ήταν ο Λεντέσμα, που καταπίνει χιλιόμετρα, πηγαίνει πρώτος πάνω στην μπάλα και κάνει τη βρόμικη δουλειά με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Οπως πολύ θετικό είναι να μπαίνει αλλαγή ένας επιθετικός σαν τον Μήτρογλου, να σκοράρει και να δείχνει σε όλες τις φάσεις που ακολουθούν ότι έχει την αίσθηση του γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x