Μιχάλης Λεάνης

Μεγάλη εμφάνιση ο ΠΑΟ, ακόμα μεγαλύτερη η Ατλέτικο

SportDay

Kάποιος θα πει ότι το δίλημμα είναι το εξής: παίζεις κλειστά, προσεκτικά και συγκρατημένα και δέχεσαι ένα γκολ. Παίζεις ανοιχτά, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στα άκρα, σκοράρεις δύο φορές, αλλά δέχεσαι άλλα δύο τέρματα. Τι γίνεται; Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα δεν λύνεται μ' αυτόν τον τρόπο. Δεν παίζουν ρόλο τα συστήματα, ούτε ο τρόπος ανάπτυξης. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η ποιότητα των παικτών και αυτή ήταν που μίλησε χθες στο ΟΑΚΑ.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Παναθηναϊκός χθες έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αλλωστε, δεν είναι και λίγο να σκοράρεις δύο φορές απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Από την άλλη, όμως, η ποιότητα των παικτών σε όλες τις γραμμές είναι που κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια αυτού του θεσμού. Ακτινογραφώντας τη μεσαία γραμμή της Ατλέτικο, με Μάξι Ροντρίγκες, Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Σιμάο, βλέπεις παίκτες οι οποίοι μπορεί να παράγουν περισσότερα απ' όσα ο ρόλος τους επιβάλλει.

Να κινηθούν χωρίς την μπάλα, να ντριμπλάρουν, να καλύψουν χώρους και να αλλάξουν ρόλους, όπως έκανε ο Μάξι στο πρώτο γκολ, που από δεξί χαφ βρέθηκε χωρίς κανένας να τον πάρει χαμπάρι σε θέση σέντερ φορ και εκτελεστή. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δούμε με ποιον τρόπο διαχειρίζεται το παιχνίδι η Ατλέτικο όταν δέχεται το γκολ της ισοφάρισης. Κρατάει την μπάλα, ισορροπεί, επιβάλλει ρυθμό και αυτοσυγκράτηση. Ολα αυτά είχαν αποτέλεσμα να σημειώσει άλλα δύο τέρματα.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε. Υπάρχουν παίκτες του που στο χθεσινό παιχνίδι έχουν αγγίξει τον υψηλότερο βαθμό επίδοσης. Αλλά αν αυτό δεν το έχεις σε όλες τις γραμμές κι αν δεν έχεις να αντιπαρατάξεις ποιότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, τότε είναι πολύ δύσκολο ομάδες οι οποίες θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε τέτοιους θεσμούς να τις βάλεις από κάτω.

Πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στην πολύ καλή εμφάνιση που είχε ο Ζιλμπέρτο ως κεντρικός αμυντικός. Εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν φέρει... Χάμερ, ας κρατήσει εκεί τον Βραζιλιάνο να κάνει τη δουλειά του. Πολύ καλή η απόδοση του Σπυρόπουλου, όπως και του Λέτο, ενώ στα θετικά είναι ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε οργή μόλις δέχτηκε το γκολ, κάτι που δείχνει ότι γίνεται πιο ομάδα. Θα πρέπει όμως στον Παναθηναϊκό να σκεφτούν και δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το θέμα του δεξιού μπακ και το άλλο ο τρόπος που θα εκμεταλλευτούν τον Σισέ, ο οποίος δεν έκανε ευκαιρία χθες, χωρίς να έχει ευθύνη ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x