Μιχάλης Λεάνης

Καλή αρχή και… του χρόνου!

SportDay

Mην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Το ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει την ημερομηνία που έχει ορισθεί είναι μια πρώτη μεγάλη επιτυχία...

Σε λίγο θα βάζουμε μέσο να αποκλείσουμε τη Ρέικιαβικ, δεν γίνεται αλλιώς. Επίσης, θα ψάχνουμε βουλευτή όχι για να μας σβήσει καμιά κλήση ή για διορισμό στο Δημόσιο, αλλά για να περάσουμε στον επόμενο γύρο αποκλείοντας τη χειρότερη Χέρενφεν της τελευταίας πενταετίας. Οχι σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, αλλά των Ολλανδών αθλητικών συντακτών. Στα παρασκήνια των συναντήσεων κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών θα ζητάμε εκτός από έκτακτη οικονομική βοήθεια να μεθοδεύσουμε τον αποκλεισμό της Βασλούι, αλλιώς θα προβαίνουμε σε θερμό διπλωματικό επεισόδιο.

Οι γκρίζες ποδοσφαιρικές ζώνες μεγαλώνουν. Μας παραβιάζουν από παντού. Δυσκολευόμαστε πλέον να αποκλείσουμε ομάδες που πριν από λίγα χρόνια τις στέλναμε στο αγύριστo με το που απογειωνόταν το αεροπλάνο της αποστολής. Ομάδες offshore, χωρίς έδρες, σε γήπεδα που η προσέλευση οπαδών είναι μικρότερη από των Ster Cinemas το Σαββατοκύριακο. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία, τα χειρότερα ταξιδεύουν προς τα μέρη μας. Θα παγιωθούμε στα γκρουπ των αδυνάτων, θα γίνουμε σάκος του μποξ, η ευχάριστη δίωρη συντροφιά των ισχυρών, και δεν θα μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Μόλις 4-5 χρόνια πριν -και πολύ λέω- η ΑΕΚ θα είχε αποκλείσει τη διεθνούς φήμης Βασλούι από τα πρώτα 45 λεπτά. Κι είμαι επίσης σίγουρος ότι οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ, ο Κούδας, ο Σαράφης, ο Αποστολίδης, ακόμη και ο Ιωσηφίδης που κάθεται στον πάγκο, παρακολουθώντας την αναμέτρηση με τη Χέρενφεν δεν θα δυσκολεύονταν να παραδεχθούν ότι στις μέρες τους η ομάδα ήταν πιο γρήγορη σε ανάπτυξη και πιο πλούσια σε συνδυασμούς από την τωρινή. Κι όμως, οι σύλλογοι ξοδεύουν λεφτά. Καμία αντίρρηση. Το θέμα είναι αν τα ξοδεύουν ή αν τα επενδύουν.

Μάλλον το πρώτο συμβαίνει. Ή μήπως επενδύουν στο… ξόδεμα; Ράβε-ξήλωνε, διώξε-πάρε για να βαπτίσουμε σοβαρό προγραμματισμό το εφήμερο. Σήμερα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Με την εικόνα που έχουμε από τις ομάδες που λογικά θα πρωταγωνιστήσουν, ειλικρινά δεν ξέρω πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε όλοι μας από άποψη θεάματος και ποιότητας. Μετά, είναι και η ώρα διεξαγωγής των παιχνιδιών. Αλλο πάλι αυτό. Το ματς που ανοίγει την αγωνιστική περίοδο ανάμεσα στον Αρη και στον Ατρόμητο έχει οριστεί για τις 16:45 σαββατιάτικα, κατακαλόκαιρο. Κακώς.

Κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, να έχει ακόμα περισσότερη ζέστη, να καταπονηθούν πραγματικά οι αθλητές, να φανεί η σωστή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία, να γίνουν μούσκεμα και οι οπαδοί, να καταλάβουν επιτέλους τι τραβάνε οι ποδοσφαιριστές και όταν με το καλό τελειώσει το ματς κατά τις 2, να έχουν μετά όλη τη μέρα ελεύθερη οι φίλαθλοι και οι παίκτες να φάνε, να κολυμπήσουν, να πάνε για κυνήγι, για ψάρεμα, για ποτό. Ναι, αλλά δεν βολεύει πιο αργά τα κανάλια που θέλουν να τα χωρέσουν όλα. Και οι ομάδες φυσικά δεν μιλάνε. Οι παίκτες τους δεν δουλεύουν γι' αυτούς. Δουλεύουν γι' αυτούς που τους πληρώνουν. Για τα κανάλια δηλαδή.

Οπότε ας αποφασίσουν οι… εργοδότες. Μετά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει την ημερομηνία που έχει ορισθεί είναι μια πρώτη μεγάλη επιτυχία. Αν καταφέρουμε τώρα με κάτι γνωστούς που έχουμε στο Γκρίνουιτς να πάμε μόνο για μας την ώρα τρεις ωρίτσες μπροστά -όχι παραπάνω- και να σουρουπώνει από τις 5, θα μιλάμε για τον τέλειο προγραμματισμό. Αντε και του χρόνου τέτοια ώρα σπίτια μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x