Μιχάλης Λεάνης

Προκριθήκαμε! Ας αρχίσουν οι χοροί!

SportDay

H κλήρωση ήταν ό,τι έπρεπε για τον Ολυμπιακό, για την ΑΕΚ εξόχως ευνοϊκή και για τον Παναθηναϊκό πολύ καλή. Χωρίς να θέλουμε να βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη, αλλά να τον κοντρολάρουμε στα δικά μας μέτρα και σταθμά, η κατάκτηση και των δύο θεσμών, Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα, όπα, όπα τα μπουζούκια όπα και ο μπαγλαμάς Λιγκ, κρίνεται απόλυτα εφικτή. Βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε και να μεθύσουμε με το αθάνατο κρασί του ’21. Οι Ολυμπιακοί στο αγαπημένο τους Πασαλιμάνι, οι Παναθηναϊκοί στην πλατεία Ομονοίας και στα καταγάλανα νερά του συντριβανιού , όσο τέλος για τους ΑΕΚτσήδες εκεί στη Φιλαδέλφεια στα άγια χώματα, στη μήτρα της προσφυγιάς θα στηθεί η ανεπανάληπτη γιορτή.

Πάνω από τον χώρο θα πετάει με τσέσνα ο Μανωλάς αφήνοντας από την ουρά του αεροπλάνου να στροβιλίζονται στον αέρα φωτογραφίες παικτών που είδε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αργεντινή με τη διπλή ιδιότητα του μάνατζερ–πιλότου. Τι ωραίες σκηνές! Την ίδια ώρα που Σλαβοτσετσένοι και Αυστραλομογγόλοι θα πανηγυρίζουν έξαλλα που οι ομάδες τους δεν έπεσαν με τα μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, καλά θα κάνουμε, όσο μας παίρνει και όσο μας επιτρέπεται, να δούμε αυτή τη φορά πώς θα τη βγάλουμε καθαρή. Γιατί με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια, αλλά πρόκριση δεν γράφει πουθενά ότι εξασφαλίζεις. Ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στην επόμενη φάση λογικά θα πρέπει να κερδίσει στο Καραϊσκάκη Αλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Νωρίς θα πέσει η δουλειά. Ολλανδοί και Βέλγοι έχουν το εξής κοινό. Τρέχουν.

Θα θυμόσαστε ότι την τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν ομάδα νεανική με γρήγορους παίκτες –τη Σεντ Ετιέν-, αν δεν έβγαινε γριά μαυροφορεμένη με τσεμπέρι να κάνει παρατήρηση και να τους πει «άντε από εδώ, κωλόπαιδα, λυσσάξατε, πάτε αλλού να παίξετε, θέλουμε να ησυχάσουμε γέροι άνθρωποι», οι Γάλλοι θα σκόραραν ακόμα. Για να κερδίσεις αυτά τα ματς πρέπει να επιβληθείς, που σημαίνει παίζω επιθετικά. Δεν το λέω σε σένα, φίλε αναγνώστη, αλλά σε αυτόν που στο παιχνίδι με τους Σερίφηδες παρέταξε μια ολίγη από επιθετικό με γαρνιτούρα τρεις στόπερ. Σε ανάλογη περίπτωση με τις ομάδες αυτού του ομίλου, δεν σκοράρεις ακόμη και αν δέκα καλόπαιδα από τη Θύρα 7 σηκώσουν το γήπεδο από τις άκρες κατηφορίζοντάς το προς τη μεριά του αντιπάλου. Για την ομάδα των υπερήφανων Βαλόνων, ρωτήστε καλύτερα τον Νινιάδη.

Στην ατζέντα του θα βρείτε περισσότερες φωτογραφίες του Μίλαν Γιοβάνοβιτς από όσες αφίσες του Νίνο και του Καραφώτη σε δωμάτιο δωδεκάχρονης. Τα ονόματα στον όμιλο του Παναθηναϊκού δεν προκαλούν φόβο. Αλλά, αν συνεχίζει τα πειράματα ο Τεν Φρανκεστάιν Κάτε, τότε όχι τη Στουρμ Γκρατς, όχι τη Ντιναμό Βουκουρεστίου, αλλά ούτε τη Ντιναμό Μοτοποδηλάτου δεν θα περάσει. Τα ίδια ισχύουν και για την ΑΕΚ που, αν δεν αποκτήσει ρυθμό και αυτοπεποίθηση, ακόμη και με την Μπάτε Σκύλοι Αλέστε Μπορίσοφ, θα δυσκολευτεί. Μέχρι τότε Σούπερ Λίγκα για να δούμε τι μας ξημερώνει. Μια Σούπερ Λίγκα που το σλόγκαν που της ταιριάζει περισσότερο δεν είναι το «Αντέχεις τόση μπάλα;», αλλά το «Αντέχεις τέτοια μπάλα»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x