Μιχάλης Λεάνης

Στο τέλος... μπορεί και να το πιστέψουμε!

SportDay

Λάθη στον προγραμματισμό των ομάδων δεν έγιναν. Να πιαστούμε όλοι χέρι χέρι, κυκλικά, να το επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτάσουμε σε παροξυσμό, σαν κάτι αιρέσεις στην Αμερική, και στο τέλος να δείτε ότι θα το πιστέψουμε. Μέχρι να βγει η οριστική απόφαση και την αναρτήσει κάθε διοίκηση στην πόρτα της αίθουσας που φιλοξενεί τις συνεντεύξεις Τύπου, ώστε να είναι σε θέση ο κάθε δημοσιογράφος τι επιτρέπεται και τι όχι να ρωτήσει, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κατανοήσουμε τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και πώς αυτός εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Προγραμματισμός, λοιπόν, είναι: να έχει αποφασίσει από τον περασμένο Μάρτη ο αρχηγός της ομάδας, η σημαία, το κοντάρι, το σύμβολο, βαφτίστε τον όπως γουστάρετε, να τερματίσει την καριέρα του στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η αντικατάστασή του με ισάξιο ποδοσφαιριστή να κρίνεται πρωταρχική και απαραίτητη, γιατί σ’ αυτόν που τον αναπλήρωνε πέρυσι στα καθήκοντά του και λεγόταν Λέτο τού είπαμε να φύγει, να πάει αλλού. Κι αυτός έφυγε και πήγε στον Παναθηναϊκό.

Φτάσαμε, λοιπόν, στη λήξη χρόνου όσον αφορά τη μεταγραφική περίοδο και η ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ (έξτρα κίνητρο για κάθε ενδιαφερόμενο ποδοσφαιριστή) κατάφερε να μην πετύχει κανέναν. Χωρίς να σημαδέψει με εξοστρακισμό, πάλι κάποιον θα πετύχαινε. Κυνηγούσε τον Γκονζάλες, έναν Γκονζάλες όποιος να 'ναι, τον Μαντσίνι, που ήθελε να επιστρέψει στη Ρόμα, τον Κουαρέσμα, τον Φερναντίνιο, που γούσταρε με χαμηλότερο ποσό να πάει στη Χέρτα –απίθανη περίπτωση για Βραζιλιάνο να δέχεται να υπογράψει με λιγότερα!– και τελικά δεν ήρθε κανείς. Κάπου στη μέση της διαδρομής σταμάτησε και η κουβέντα για δεύτερο επιθετικό, επειδή όλο το βάρος είχε πέσει για να καλυφθεί το κενό στα αριστερά.

Προγραμματισμός είναι να προετοιμάζεις την ομάδα σου να αποκλειστεί από τη Ρέικιαβικ με συνοπτικές διαδικασίες. Να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ψάχνεις ακόμα να καλύψεις τα κενά σου στην άμυνα και την επίθεση. Προγραμματισμός είναι να προετοιμάζεις την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα να χάσει από τη Βαλερένγκα στην Τούμπα, να μην μπορεί να αποκλείσει ή να κερδίσει τη Χέρενφεν για να προχωρήσει στην επόμενη φάση των ομίλων και, τι ειρωνεία, μία εβδομάδα μετά η Χέρενφεν να απολύει τον Σόλιντ.

Προγραμματισμός είναι ο Βρύζας, ο Ζαγοράκης και ο Σάντος να επανεξετάζουν τον αρχικό προγραμματισμό. Να έχεις κάνει αίσθηση στις μεταγραφές και αυτές να συμμετέχουν με το σταγονόμετρο. Στο τελευταίο ματς με τον Λεβαδειακό να εκθέτουν ανεπανόρθωτα το προπονητικό τιμ με την απόδοσή τους. Προγραμματισμός είναι τα Hummer που κόλλησαν στην εκτελώνιση, το δεξί μπακ που στη διάρκεια της προετοιμασίας βαφτίστηκε παικταράς και αρνήθηκε η ομάδα να τον παραχωρήσει σε πρόταση της Γουέστ Χαμ, αλλά τη δεύτερη αγωνιστική στέλνεται πακέτο δανεικός σε άλλη ομάδα.

Προγραμματισμός είναι να δηλώνεις ότι αριστερά στην άμυνα δεν χρειάζεσαι ενίσχυση και να φέρνεις άρον άρον από τα αζήτητα τον Δάρλα. Προγραμματισμός είναι να ποντάρεις στον δανεικό Μαρίνο, να δανείζεις τον Μελίσση στη Λάρισα, τον οποίο πέρυσι αγόρασες δύο εκατ. από τον ΠΑΟΚ, και να πληρώνεις τον Μάντζιο τον Κλέιτον, τον Δημούτσο και τον Τζιόλη να πίνουν στην υγειά του προγραμματισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x