Μιχάλης Λεάνης

Είμαι τα πάντα όλα!

SportDay

Aκόμα και σε συνέδριο στον Περισσό μπορεί να βρεθεί ένας τρελομαρξιστής που θα τολμήσει να απευθύνει στο προεδρείο την ερώτηση: «Είναι σοσιαλισμός αυτό που διακηρύττουμε, σύντροφοι;», ταράσσοντας τα λιμνάζοντα ύδατα της κομματικής πειθαρχίας.

Αντίθετα, η ρετσινιά του «αντικαθεστωτικού», που με τις προβοκατόρικες ερωτήσεις μόνο κακό επιδιώκει να κάνει στην ομάδα, είναι βαριά και ασήκωτη για τον κάθε δημοσιογράφο που συμμετέχει στη διαδικασία. Και μετά γιατί να μπλέξει; Αύριο–μεθαύριο θα τρέχει να καλύψει το ρεπορτάζ και όλως τυχαίως την είδηση θα την έχουν όλοι εκτός από τον αντιρρησία συνείδησης και το Μέσο που εκπροσωπεί. Η γραμμή που χώριζε κάποτε τον τυπικό δημοσιογραφικό επαγγελματισμό από σχέσεις εξάρτησης και υποταγής δεν φαίνεται σήμερα να υπάρχει. Σβήστηκε ή ξεθωριάζει επικίνδυνα για όσους θέλουν να κρατάνε ακόμα τη φλόγα της ελπίδας άσβεστη.

Ο πρόεδρος θα τοποθετηθεί, θα μπετονάρει την αλήθεια κι όποιος βρεθεί να την αμφισβητήσει καλά θα κάνει να σκάψει τον λάκκο μόνος του για να περάσουν οι φίλοι και οι γνωστοί να τον χαιρετήσουν. Αντε, γιατί έχουμε κι άλλες δουλειές…

Ο πρόεδρος δεν κάνει ποτέ λάθος! ΙΣΩΣ κάνει λάθος! Αλλά αυτό θα το κρίνει πάλι ο ίδιος, γιατί όλοι οι άλλοι θεωρούνται κακοπροαίρετοι και ως εκ τούτου αδυνατούν να εκφέρουν αντικειμενική κρίση. Α, και κάτι άλλο για να τελειώνουμε. Αυτά περί αντικειμενικότητας πάλι ο πρόεδρος τα ορίζει, γιατί αν τα αφήσουμε σε ξένα χέρια, θα μας γυρίσουν μπούμερανγκ.

«Αγαπήστε την ομάδα και μην την ψάχνετε»! Πίστευε και μη ερεύνα! Γονατίστε, αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη, κρατήστε το μυαλό σας μακριά από τους πειρασμούς και πιστέψτε βαθιά για να λυτρωθείτε! Μην αφήνετε τον διάβολο να μπει στο κορμί σας, να πάρει τη δική σας μορφή και να ρωτά: «Γιατί ο Γκαγκάτσης ήρθε στον ΠΑΟΚ;». Του Σατανά λόγια είναι αυτά. Ηταν θέλημα προέδρου, φτάνει αυτό για να το αποδεχθείς.

Οπως δική του απόφαση ήταν να μεταβιβαστεί το 12% των μετοχών στον Γκαγκάτση, ώστε απερίσκεπτος να μπορεί να διδάξει τον λόγο του προφήτη Θοδωρή σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Σε ποια γενική συνέλευση αποφάσισαν τη μεταβίβαση; Στην 5η Αποστολική Σύναξη, ανήμερα της Αγίας Μαρίνας της Σουρταφερτζούς, που έδωσε και τη χάρη της και ευλόγησε την πράξη!

Δέξου το, ήταν για το καλό της ομάδας. Δέξου τα όλα και μη βασανίζεσαι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείστηκε από τη Χέρενφεν, να μην έπαιξε καλή μπάλα με τη Βαλερένγκα, αυτό το στοιχειό που δύσκολα το καθυποτάσσει ανθρώπινη δύναμη, αλλά δούλεψέ το στο νιονιό σου για να αντιληφθείς ότι ο «Δικέφαλος» βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Κι αν φτάσαμε ψηλά παίζοντας μέτριο ποδόσφαιρο, αν χρειαστεί θα παίξουμε κάκιστο για να πάμε ακόμα ψηλότερα.

Τόσο ψηλά, που ίσως ντρέπεσαι να μας κοιτάξεις. Δεν είναι λόγια του αέρα αυτά. Είναι λόγια του προφήτη Θόδωρου, που αν μας εγκαταλείψει, θα ψάχνουμε να βρούμε γιατί έχουν τρύπα τα μακαρόνια. Δεν είναι να παίζεις με αυτά, πιστέ οπαδέ. Αν τώρα την εποχή που ο προφήτης ήταν Απόστολος διακήρυττε παντού ότι ο ΠΑΟΚ ανήκει στον λαό του, σήμερα δέξου την προφητεία ότι «ο λαός είμαι εγώ, αφού είμαι τα πάντα»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x