Μιχάλης Λεάνης

Δύσκολη έδρα για τον Ολυμπιακό το Καραϊσκάκη

SportDay

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Καβάλα κατάφερε να μην ανοίξει ποτέ το σκορ. Με τους Ντουντού και Λεντέσμα κουρασμένους, έδειχνε να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι του. Αυτή τη φορά οι απουσίες δεν μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία επειδή οι απόντες γύρισαν. Με αντίπαλο μία ομάδα που πέρυσι έπαιζε στη Β' Εθνική, ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έχει να επιδείξει μόλις μία αξιόλογη επίθεση στα αντίπαλα καρέ.

Κυριότερο όλων, δεν είχε ανάπτυξη και σχέδιο για να διασπάσει την ομάδα της Καβάλας, η οποία έδειχνε ιδιαίτερα διαβασμένη. Ολες οι γραμμές του Ολυμπιακού υστέρησαν. Σε κάποιον που είχε παρακολουθήσει τα πρώτα 45 λεπτά το μόνο που απέμενε ήταν η προσμονή για τα επόμενα 45'. Τότε που θα γινόντουσαν οι αλλαγές και θα έφερναν την πολυπόθητη νίκη. Μέσα ο Γκαλέτι και έπειτα από λίγο μέσα και ο Νταρμπισάιρ.

Αριστερά τι κάνουμε; Δεν υπάρχει να παίξει κανείς, αλλά και αν υπήρχε δεν θα έσωζε την ομάδα, όπως λέει ο Κετσπάγια. Μπήκε ο Τοροσίδης για να παίξει εκεί και να δικαιώσει και τον Ρεχάγκελ που τον βάζει αριστερά ως μπακ. Αλλά και πάλι η ομάδα έδειχνε ανοργάνωτη. Δεν είχε κίνηση, δεν είχε αυτοματισμούς, δεν είχε ρυθμό, δεν είχε επινοήσεις. Κάτι, ρε παιδί μου, που να σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να σκοράρει.

Δεν υπάρχει πιο βαρετό θέαμα από το να βλέπεις τον Γκαλέτι να ψάχνει αμέσως τη σέντρα. Πολλές φορές έκανε και του κεφαλιού του. Αν πάλι δεν εκτελεί τις εντολές που δέχεται, κάποιος πρέπει να του υποδείξει τι πρέπει να κάνει. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε ότι οι παίκτες έκαναν του κεφαλιού τους. Ηταν αδύνατο έτσι να πετύχει γκολ. Να ευχαριστεί τον Θεό που δεν το δέχτηκε στο 85' όταν ο Σουλτανίδης έδειξε ανέτοιμος να εκμεταλλευτεί μια μεγάλη ευκαιρία.

Δεν θυμάμαι καθόλου κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός να πρεσάρει ψηλά. Δεν θυμάμαι να προσπάθησε να πρεσάρει. Και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τόσο γρήγορα οι οπαδοί από το πέταλο να νοσταλγήσουν τον Βαλβέρδε. Η εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία 7-8 λεπτά ήταν αποκαρδιωτική. Μια ομάδα με τέτοια ποιότητα να προσπαθεί με γιόμες στο πουθενά ή στο περίπου να διασπάσει την άμυνα της Καβάλας.

Αυτό κι αν δείχνει ομάδα δίχως σχέδιο. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτό ήταν το πιο εύκολο από τα παιχνίδια που ακολουθούν στο άμεσο πρόγραμμα της ομάδας...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x