Μιχάλης Λεάνης

Και με δέκα, ψηλά!

SportDay

H ΑΕΚ κέρδισε. Κέρδισε έναν Ηρακλή ο οποίος ήταν αήττητος. Το πρώτο 20λεπτο ήταν ιδανικό. Ηταν ό,τι ακριβώς ζητούσε ο Μπάγεβιτς και κάπως έτσι ονειρεύεται την «Ενωση». Αν κάναμε ένα στοπ καρέ θα βλέπαμε ότι όλες οι γραμμές ανεβαίνουν συμμετρικά. Το ίδιο και όταν αμύνονται! Επίσης είδαμε καλή δουλειά από τους ανασταλτικούς. Τον Καφέ και τον Μάκο. Εκλεισαν διαδρόμους, περιόρισαν χώρους και έβγαιναν μπροστά. Αλλά και πάλι εδώ αν είχαμε το στοπ καρέ θα βλέπαμε ότι όταν η ΑΕΚ επιτίθεται η αντίπαλη περιοχή γεμίζει κίτρινες φανέλες. Βάζουν όλοι υποψηφιότητα να σκοράρουν.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε άλλη μια στημένη μπάλα του Λεονάρντο και πέρασε μπροστά με ένα ωραίο γκολ του Καφέ, πιστοποιώντας ότι οι ανασταλτικοί μπορούν να εκτελέσουν. Στρίμωξε τον Ηρακλή στα μετόπισθεν και με τον Νέμεθ και τον Σκόκο σε ελεύθερους ρόλους έδειχνε ότι το βράδυ της και ευχάριστο θα ήταν και θέαμα θα προσέφερε. Κέρδισε ένα πέναλτι και αν ο Μπλάνκο ευστοχούσε όλα θα γινόντουσαν πολύ εύκολα. Για να μην είμαστε άδικοι με αυτούς που κάθονται κάτω από τα δοκάρια, συχνά πυκνά υποτιμούμε τον ρόλο τους: ο Κοβαλέφσκι κέρδισε τον Μπλάνκο, παρά ο Αργεντινός το έχασε.

Μετά το 30' όμως η ΑΕΚ δείχνει να χαλαρώνει. Από την άλλη ο Ηρακλής δεν δείχνει ικανός να κάνει τη ζημιά. Στο δεύτερο ημίχρονο ό,τι σχέδιο έχει η ΑΕΚ τσαλακώνεται από την ανόητη αποβολή του Σκόκο. Τα σχέδια αλλάζουν και ο αυτοσκοπός αναλαμβάνει δράση. Στόχος είναι το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ψάχνει την κόντρα και ταυτόχρονα επιδιώκει να είναι προσεκτική στα μετόπισθεν.

Τα καταφέρνει, κερδίζει 1-0 και στα θετικά τής πιστώνεται ότι δεν έχει απειληθεί. Βοήθησαν και οι αλλαγές σε αυτό. Και η συμμετοχή του Γκερέιρο, που έδειξε ένα μικρό δείγμα από το ταλέντο του. Ενας παίκτης που του αρέσει να παίζει με τη μία την μπάλα. Στοιχείο που χρειάζεται ο Μπάγεβιτς. Ο Γιάχιτς έκλεισε τους χώρους και ο Μαντούκα έπαιξε σωστά τις πλευρές και προσπαθούσε να βγάλει την ομάδα στην κόντρα.

Ο Ηρακλής με καλή κυκλοφορία έχει να επιδείξει ταλέντο από παίκτες όπως ο Ντίκα, που αν έμπαινε αυτό που επιχείρησε ίσως να μιλάγαμε από τώρα για το γκολ της σεζόν. Με τον Τουμά και τον Ιάκομπ να προσπαθούν, αλλά με χτυπητές αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, εκεί που η ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και συνεπώς δεν μπορούσε να βγει μπροστά.

Από τον Ηρακλή λείπει η ουσία. Ολα πάνε αρκετά καλά μέχρι το σημείο που πρέπει να γίνουν ουσιαστικά. Εκεί ο Ηρακλής έχει πρόβλημα και εκεί πρέπει να προσέξει ο Προτάσοφ. Συγχαρητήρια στον Ουκρανό που έβαλε τον πιτσιρικά Βουτσιά μέσα. Και απέδειξε ότι δεν ζήτησε να γίνει επαγγελματίας για το θεαθήναι, αλλά γιατί πραγματικά πιστεύει στον νεαρό. Τον έριξε στο παιχνίδι και του έδωσε την ευκαιρία. Και είμαι σίγουρος ότι θα του την ξαναδώσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x