Μιχάλης Λεάνης

Και ξαφνικά έφυγε ο Κετσπάγια!

SportDay

Δεν θυμάμαι μια φορά στα τόσα χρόνια οι ρεπόρτερ να έχουν πέσει έξω όταν κάτι δεν πάει καλά... Οπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ούτε τη φωτιά, μα ούτε τον καπνό δημιουργούν οι ρεπόρτερ. Ξέρουν τα κόζια, ρωτούν και μαθαίνουν. Δεν τα βγάζουν από το κεφάλι τους, όπως αρέσει σε κάποιους να ισχυρίζονται, ούτε πρόθεσή τους είναι να διαλύσουν τις ομάδες.

Φροντίζουν άλλοι ικανότεροι γι' αυτό. Αμα τέσσερις - πέντε πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές δεν γουστάρουν τον προπονητή, δεν συμβαδίζουν με τα χούγια του και τη νοοτροπία του, η αντίστροφη μέτρηση για τον κόουτς έχει ήδη αρχίσει. Αν δεν φέρει ο ίδιος τούμπα την κατάσταση, τότε μένει μόνος και αβοήθητος. Διθυράμβους να γράφουν για την πάρτη του οι ρεπόρτερ, δεν σώζεται. Ούτε τα θετικά αποτελέσματα βοηθάνε. Ραγισμένη πατερίτσα κρατάει κάτω από τη μασχάλη του. Με την πρώτη στραβή θα σπάσει και θα πέσει κάτω. Ανθρωπος δεν θα βρεθεί να τον σηκώσει.

Οι διοικήσεις αγοράζουν χρόνο για να δουν τι θα κάνουν. Διαμαρτύρονται ότι οι δημοσιογράφοι μεγαλοποιούν τα γεγονότα. Αποφεύγουν όμως να πουν αν είναι αλήθεια ή όχι, αν τα περιστατικά έχουν όντως συμβεί. Επειτα από λίγο ο κόουτς φτιάχνει βαλίτσες και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μαλώνει ένας παίκτης με τον προπονητή, το διαβάζουν στις εφημερίδες και φταίει ο δημοσιογράφος.

Μαζί του και αυτός που άφησε να διαρρεύσει. Διώχνουν αυτόν ή αυτούς που κάνουν τις διαρροές και το σπασμένο τηλέφωνο συνεχίζεται. Δηλαδή τώρα που έφυγε ο Γκούμας κανείς δεν μαθαίνει τι συμβαίνει στα αποδυτήρια ή στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού; Λες και ήταν ο Γκούμας ο πληροφοριοδότης. Τις προάλλες που τσακώθηκε ο Ολλανδός με τον Σπυρόπουλο οι σκληροί διάλογοι με τα φακ, μακ, θρακ δημοσιεύτηκαν αυτούσιοι στον Τύπο. Το «γραφείο πληροφόρησης της κοινής γνώμης» του ποδοσφαιριστή Γκούμα πάντως δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Τον τελευταίο καιρό δημοσιογράφοι όλο και πιο συχνά ανέφεραν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Κετσπάγια και τις πριμαντόνες στον Ολυμπιακό. Διαμαρτύρονται για τις σκληρές προπονήσεις, για τις θλάσεις, για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Συνέχεια μουρμουράνε και γκρινιάζουν.

Κανένα πρόβλημα. Γράφουν επίσης ότι η ομάδα είναι λειψή. Από τα αριστερά βαφτίζουν το ψάρι κρέας μήπως τους κάτσει και σωθούν. Τόσους κυνηγούσε για τα αριστερά ο Ολυμπιακός και τελικά πήρε αυτόν που προηγείται στα γκάλοπ: τον Κανένα... Οχι, η ομάδα είναι πλήρης και αυτά τα γράφουν οι ρεπόρτερ, που μόνο κακό θέλουν να κάνουν στον σύλλογο.

Και ξαφνικά ο Τιμούρ αναχωρεί. Και μην ισχυριστεί κάποιος ότι η διοίκηση αναγκάστηκε να τον απομακρύνει κάτω από το βάρος των δημοσιευμάτων ή των διαρροών. Εκεί που δεν πιάνει μελάνη γράφουν οι πρόεδροι τα δημοσιεύματα. Απλώς η πρώτη επιλογή, αυτή στο πρόσωπο του προπονητή, αποδείχθηκε γρήγορα γρήγορα λανθασμένη. Είναι θέμα χρόνου να αποδειχθεί κι η δεύτερη.

Αυτή που θέλει το ρόστερ πλήρες! Καλά κάνουν οι πρόεδροι, θα πει κάποιος, δικές τους είναι οι ομάδες, αυτοί βάζουν τα λεφτά, σιγά να μη ρωτήσουν. Πάω πάσο! Συμφωνώ. Δεν είναι δική τους όμως η αλήθεια και ούτε μπορούν να τη μονοπωλήσουν! Γι' αυτό καλά θα κάνεις εσύ εκεί έξω να μην τα βάζεις με αυτούς που γράφουν, αλλά με αυτούς που σιωπούν.

Γιατί υπάρχουν κι αυτοί. Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων. Με τους αβανταδόρους να τα βάλεις, με αυτούς που κάνουν copy paste τις ειδήσεις από τα γραφεία Τύπου, με αυτούς που τα γραφόμενά τους μοιάζουν σαν δίδυμα αδέρφια με τις απόψεις και θέσεις των ομάδων των οποίων το ρεπορτάζ υποτίθεται ότι καλύπτουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x