Μιχάλης Λεάνης

«Ερυθρόλευκη» επιστράστευση

SportDay

Επιστράτευση + βαφτίσια = μεγάλη νίκη. Επιστρατεύτηκαν Μπάντοβιτς και Νινιάδης στον πάγκο. Βάφτισαν τον Τοροσίδη Γκαλέτι, τον Λεονάρντο Τζόρτζεβιτς, τον Ζαϊρί κρυφό σέντερ φορ και το αποτέλεσμα το πολυπόθητο ήρθε. Δεν είναι λίγες φορές που στο ποδόσφαιρο η αλχημεία κερδίζει το ορθολογικό. Με τόσες αδυναμίες αλλά και κενά ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει με το δεξί στη μεγάλη διοργάνωση:

1-0, με χρυσό σκόρερ τον Τοροσίδη, στον οποίο η τύχη είχε γυρίσει την πλάτη στο παρελθόν σε ευρωπαϊκά ματς. Τι είναι η μοίρα; Σαν να περίμενε στο πιο δύσκολο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο «Τόρο» να χριστεί σκόρερ. Ο Ολυμπιακός επιστράτευσε όλο το δυναμικό, επιστράτευσε τον κόσμο που του στάθηκε, επιστράτευσε πάθος και δύναμη από τη μεριά των παικτών. Και τα κατάφερε. Γιατί στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν ρόλο μόνο το ταλέντο, η αξία και οι ικανότητες, αλλά ευτυχώς παίζουν ακόμα η δύναμη και η θέληση για τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός λογικά κοίταξε να κρατήσει ισορροπία και να προσέξει τα νώτα του. Να επιβάλει ρυθμό, να μη βιαστεί να βγει μπροστά και το πληρώσει ακριβά. Σε αυτό βόλευε ότι απέναντί του είχε μια Αλκμααρ κοντρολαρισμένη μεν, αλλά ανίκανη να κάνει τη μισή φάση γκολ. Βλέπετε, είναι και θέμα εμπειρίας. Από τη στιγμή που πέρασε το πρώτο ημίχρονο αναίμακτο, στο δεύτερο χρειαζόταν και μία δόση ρίσκου.

Και ο Ολυμπιακός το επιχείρησε. Βοήθησαν και οι αλλαγές που έγιναν στον σωστό χρόνο, με τον Μήτρογλου να δίνει μια νέα πνοή στην επίθεση. Εχουμε πει πολλές φορές ότι τα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι μία φάση. Αυτή τη φάση την έκανε ο Ολυμπιακός και πήρε τη νίκη. Νίκη στην έδρα σου ισοδυναμεί με χρυσάφι. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για παίκτες που υστέρησαν και για κάποιους άλλους που διακρίθηκαν.

Αλλά δεν έχει τόση σημασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που μετράει είναι ότι όλοι έπαιξαν με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα. Η τελευταία στιγμή του παιχνιδιού με τον Ντουντού ξαπλωμένο στο χορτάρι να ουρλιάζει, ακούγοντας τη λήξη, φανερώνει πόσο ήθελαν οι παίκτες τη νίκη αυτή. Την πέτυχαν, συγχαρητήρια. Ο στόχος επετεύχθη και από αύριο θα πρέπει να μιλάμε για γενική ανασυγκρότηση. Ο Ζίκο, που σημείωνε στις κερκίδες, έχει πολλά να κάνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x