Μιχάλης Λεάνης

Μια ομάδα δίχως πλάνο...

SportDay

Οι Τούρκοι δεν είναι τυχαίοι. Δεν αναφέρομαι μόνο στη Γαλατασαράι. Βάλτε και τη Φενερμπαχτσέ και την Μπεσίκτας. Εκεί πέφτει μαρούλι. Και μάλιστα άφθονο. «Ναι, μα ο Σισέ κόστισε 8 εκατομμύρια ευρώ». Σωστό. Και ο Κεϊτά της Γαλατά όμως κόστισε 9 εκατομμύρια ευρώ από τη Λιόν.

Ο Ελάνο άλλα 7 εκατομμύρια από τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτοί μόνο φέτος. Α, ναι, βρήκαν και ελεύθερο τον Λέο Φράνκο και τον τσίμπησαν. Ναι, τον τερματοφύλακα. Πέρυσι πήγαν οι Μπάρος και Κιούελ. Μάλλον τα 8 εκατ. για τον Σισέ θα τους φαίνονται ψιλά εκεί στην Τουρκία.

Ας δεχτώ όμως ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα. Και όντως. Πολλές φορές δεν παίζουν. Και φυσικά το πρώτο γκολ του Ελάνο δεν μπήκε επειδή ο Βραζιλιάνος κοστίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ. Ηρθε από την ασυνεννοησία του Γκαλίνοβιτς με τον Μαρίνο και το λάθος... απειρίας του μικρού.

Ο.Κ., το παιχνίδι στραβώνει από το 5ο λεπτό. Ε, και; Να σφυρίξει τρεις φορές ο διαιτητής και να πάμε στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του σχεδόν άλλα 90 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) για να το γυρίσει. Είδατε τίποτα εσείς;

Η Γαλατά έκανε το λογικό. Εδωσε την μπάλα στα πόδια των «πρασίνων», τους χάρισε και μερικά μέτρα και περίμενε. Ηξερε ότι στο πρώτο λάθος οι τρεις μπαλιές που θ' αλλάξουν οι Ελάνο, Κεϊτά, Κιούελ, Μπάρος θα είναι αρκετές για να βγουν απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς (έτσι μπήκε και το δεύτερο γκολ).

Ο Παναθηναϊκός όμως με την μπάλα στα πόδια του δεν έκανε τίποτα σε ένα ημίχρονο. Παράλληλο ποδόσφαιρο δίχως η ομάδα να έχει πλάνο για το πώς θα τρυπήσει (το ευάλωτο) κέντρο άμυνας των Τούρκων. Ενα ημίχρονο στα σκουπίδια...

Στο δεύτερο μέρος το ματς έγινε γρήγορα ροντέο. Το 2-0 της Γαλατά τελειώνει το παιχνίδι, αλλά δεν κλείνεται, βρίσκει χώρους ο Παναθηναϊκός, βρίσκει και η Γαλατά. Δεν έχουμε να πούμε πολλά από το γκολ του Μπάρος και έπειτα. Τα λίγα είναι η απόδοση του Νίνη και του Πετρόπουλου.

Ο πρώτος δείχνει ότι έπρεπε να ξεκινήσει στο παιχνίδι. Η ποιότητά του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εχει προλάβει να κάνει τέσσερις φάσεις μέσα σε ένα τέταρτο! Οσο για τον Πετρόπουλο, μπήκε και τον καταλάβαμε. Και εμείς και ο κόσμος και η άμυνα των Τούρκων. Οι μικροί φωνάζουν για ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x