Μιχάλης Λεάνης

Στην Πλατεία έχουν προβλήματα

SportDay

Eλεγα πριν από το παιχνίδι ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Πανιώνιος θα κερδίσει. Το πίστευα επειδή έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Οτι οι παίκτες που έχει θ' αντιδράσουν. Διαπίστωσα και χθες, όμως, ότι αυτά δεν παίζουν μπάλα. Νικητής θα είναι αυτός που έχει δουλέψει περισσότερο. Που έχει ορθολογικό σύστημα και τρόπο παιχνιδιού. Δεν είναι δεδομένο, αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες. Και ναι, μπροστά ο Πανιώνιος έχει Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν και Ριέρα. Πίσω, όμως;

Δεν θυμάμαι και εγώ από ποτέ είχε να βάλει τρία γκολ ο Αστέρας Τρίπολης. Να χάνει ευκαιρίες και να βρίσκει χώρους για άλλα τόσα. Βλέποντας τα γκολ, ήταν φανερό το πρόβλημα που έχει ο Πανιώνιος. Δεν ξέρει τι εστί άμυνα. Στο πρώτο γκολ ο κεντρικός αμυντικός των «κυανερύθρων» Ομο έχει προσωπικό αντίπαλο τον Τσέζαρεκ. Ούτε πηδάει για να διεκδικήσει την κεφαλιά!

Στο δεύτερο γκολ δεν υπάρχει αμυντικό χαφ μπροστά από τα στόπερ για να σταματήσει τον Εντερ. Αλλά ούτε τα στόπερ κινούνται για να τον κόψουν. Ο Εντερ κάνει τρία με τέσσερα κοντρόλ πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής κινούμενος παράλληλα με το τέρμα! Οσο για το τρίτο; Αστεία πράγματα. Ο Πανιώνιος έχει μείνει με έναν κεντρικό αμυντικό πίσω από το κέντρο, ο οποίος καλύπτει και τον Τσέζαρεκ. Η πάσα είναι απλή και ο Σιόβας απλώς κάθεται και παρακολουθεί τη φάση.

Το ματς τελείωσε. Δεν νομίζω να πίστευε κανείς ότι ο Πανιώνιος θα γύρναγε το παιχνίδι. Γιατί και μόνο που σκόραρε απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε δεχτεί γκολ είναι επιτυχία. Ο.Κ., του λείπει ο Εστογιάνοφ. Ο.Κ., ήταν τιμωρημένος ο Κουμόρτζι.

Αλλά ακόμα και αν επιστρέψουν, τι θ' αλλάξει στην άμυνα ή στο τέρμα; Ο Πανιώνιος του Λίνεν αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση στην Πλατεία. Το ποδόσφαιρο που έβλεπαν στην Πλατεία από την ομάδα του Γερμανού δύσκολα θα το δουν φέτος. Εστω κι αν έχουν τους Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ, Μπάλαμπαν, Ριέρα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x