Μιχάλης Λεάνης

Μόνος του

SportDay

Η ΑΕΚ μπήκε γερά. Για τουλάχιστον δέκα λεπτά έδειχνε να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Είχε κίνηση και χαφ και εξτρέμ σε ένα ελεύθερο ρόλο. Πράγμα που της έδινε τη δυνατότητα να αναπτύσσεται με μεγαλύτερη ευκαιρία. Από τα πλάγια Γκερέιρο και Σκόκο συνέκλιναν προς το κέντρο, δέχονταν την πρώτη μπαλιά από τους ανασταλτικούς και μετά ξεχύνονταν από την πλευρά που είχαν την αριθμητική υπεροχή.

Αυτή ήταν η αριστερή του Ολυμπιακού, όπου ο Ραούλ Μπράβο σωστά ανέβαινε, αλλά επέστρεφε με μικρή καθυστέρηση. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός έδειχνε να περιμένει. Μέχρι να φτάσει το 20λεπτο και ν' αρχίσει σιγά σιγά να βγαίνει από το καβούκι του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε τον Ντουντού θετικό στα επιθετικά του καθήκοντα. Δεν είχε τον Ζαϊρί σε ρόλο στηρίγματος ως δεύτερος επιθετικός στον Ντιόγο και είχε τον Ντιόγο να παίζει πάντα με πλάτη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα.

Αυτό που είχε, όμως, ήταν έναν έξυπνο παίκτη στο κέντρο, που με τις εμφανίσεις του φέτος εκπλήσσει. Τον Τοροσίδη. Αλήθεια, πού ήταν τόσο καιρό αυτός ο Τοροσίδης; Και μήπως η θέση που του ταιριάζει είναι αυτή που σχεδόν επέλεξε μόνος του; Δύο προσωπικά γκολ σε ντέρμπι δεν είναι λίγο πράγμα. Στο πρώτο καταλαβαίνει ότι οι κεντρικοί αμυντικοί της ΑΕΚ έχουν μείνει πίσω, τρυπάει την αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή βάζει το κεφάλι του και σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει μπροστά και όλα αλλάζουν. Η ΑΕΚ μπορεί να τα βάλει με τη μοίρα της, με την έλλειψη συνοχής στο κέντρο της άμυνας, με το ότι ο Καφές δεν ανέλαβε τον βρόμικο ρόλο να σταματήσει τον Τοροσίδη που έδειχνε ν' αναλαμβάνει όλο το βάρος στο κέντρο, και σίγουρα για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε. Στο δεύτερο μέρος, μέχρι το 53' αναρωτιέσαι γιατί η ΑΕΚ μπήκε τόσο χλιαρά.

Σε αυτό το χρονικό σημείο ο Γεωργαμλής ζητάει από τους Καφέ και Μαϊστόροβιτς ν' ανεβάσουν την ομάδα μπροστά. Προτού το μήνυμα από το κέντρο διαβιβάσεων φτάσει στο μέτωπο, ο Τοροσίδης με ατομική ενέργεια που ταιριάζει σε παίκτη από τη Λατινική Αμερική τρυπάει από το κέντρο όλη την ΑΕΚ και με εκπληκτικό σκάψιμο της μπάλας βάζει τον Ολυμπιακό με δύο γκολ μπροστά.

Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την ΑΕΚ. Οι αλλαγές αργούν να έρθουν και το μόνο που καταφέρνει η Ενωση είναι να μειώσει με το γκολ του Νέμεθ. Ο Λεονάρντο μπήκε στο 80'. Από το 65' μέχρι το 80', χωρίς βοήθεια από τον πάγκο, η ΑΕΚ προσπαθεί ν' αλλάξει και να γυρίσει το παιχνίδι. Και δείχνει να μην μπορεί. Ο Ολυμπιακός καταφέρνει με δύο αλλαγές, αποσύροντας στον πάγκο τον πρωταγωνιστή Τοροσίδη και βγάζοντας προς το τέλος τον Ντιόγο, να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ με τρεις αλλαγές δεν καταφέρνει να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Το ψυχολογικό αλλά και αγωνιστικό αβαντάζ που αποκτά ο Ολυμπιακός με δύο νίκες σε δύο ντέρμπι είναι τεράστιο. Σε συνδυασμό με το πρόγραμμα, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο, του δίνει τη δυνατότητα να έχει τον πρώτο λόγο για την υπόθεση κορυφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x