Μιχάλης Λεάνης

Και μαζί και Μπόνο(ς) ένας είναι ο πόνος!

SportDay

ΟΓιώργος ο Παπανδρέου ο Τρίτος ο Σοσιαλοπρεπής και Σοσιαλοτραφής το έχει κερδίσει το παιχνίδι των εκλογών. Το γύρισε το ματσάκι υπέρ του. Από τη στιγμή που τα γκάλοπ τον έβγαζαν πρώτο και με διαφορά, μέχρι βέβαια τη μέρα που επιτρεπόταν η δημοσίευσή τους, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Ελληνας πάει πάντα με τον νικητή. Δεν γουστάρει να είναι με τη μεριά του ηττημένου. Αυτοί που ψηφίζουν με βάση τα ιδεολογικά τους πιστεύω με το ζόρι να φτάνουν το 50% του εκλογικού σώματος. Οι υπόλοιποι αιωρούνται σαν τα σωματίδια στον αέρα. Και όπου πάει ο άνεμος. Δοκιμάζουν και δοκιμάζονται.

Τώρα είναι η σειρά του Αϊ-Γιώργη του Πρασινοανάπτυκτου, που καβαλάρης με το δόρυ του κάρφωσε το παλαιό ΠΑΣΟΚ. Σε αυτόν ποντάρουν για τα επόμενα χρόνια, αυτόν εμπιστεύονται. Η ιδεολογία για τον σύγχρονο Ελληνα είναι σαν το ζακετάκι. Το έχει πάντα μαζί του κι όταν ο ήλιος ο πράσινος κρυφτεί πίσω από τα σύννεφα και νιώσει την πολιτική ψύχρα στο κορμί του, θα το ρίξει πάνω του να ζεσταθεί. Μέχρι να έρθει, όμως, εκείνη η στιγμή, στηρίζει το δίχως άλλο τον Γιώργο. Ο άνθρωπος είναι μπροστά! Εχοντας εξασφαλίσει την εκλογική νίκη, δουλεύει ήδη για την επόμενη μέρα.

Η είδηση που ακολουθεί με μια πρόχειρη ανάγνωση φαντάζει άσχετη με το ΠΑΣΟΚ, αλλά κάποιος που ξέρει να συνδυάζει τα γεγονότα εύκολα βρίσκει την άκρη. Ποια είναι η είδηση; Οτι ο Μπόνο και οι U2 σε έντεκα μήνες από τώρα, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δηλαδή, θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Στην παγκόσμια περιοδεία τους «3.60Ο Tour» πρόσθεσαν και την Αθήνα στις πόλεις που σκοπεύουν να επισκεφθούν. Στο Καλλιπλάστικο ΟΑΚΑ, την απάντηση του Νεοέλληνα στο Καλλιμάρμαρο, θα στήσουν την περιστρεφόμενη γιγάντια σκηνή, αυτή για την οποία έχει γίνει τόσος ντόρος από τους Οικολόγους.

Οι U2 την πηγαινοφέρνουν με αεροπλάνο που εκλύει 65 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Ο Μπόνο δεν ανησυχεί. Αν συνεχίσουν οι Οικολόγοι να κατηγορούν ως ρυπογόνο κάθε συναυλία του συγκροτήματος, από τα δισεκατομμύρια που βγάζει θα κεράσει τις οικολογικές οργανώσεις είκοσι χιλιάδες δένδρα για να εξισορροπήσει τη ζημιά στο περιβάλλον. Κι άλλα πέντε χιλιάδες μπόνους από τον Μπόνο προσωπικά, να καθίσεις στη σκιά τους να γουστάρεις. Αμα θέλουν, ας μην τα πάρουν.

Κακό του κεφαλιού τους θα κάνουν, κακό και στον πλανήτη. Προσέξτε, όμως, τη μέρα που διοργανώνεται η συναυλία, για να καταλάβετε επιτέλους ποιος κρύβεται από πίσω. Στις 3 του Σεπτέμβρη! Τότε που θα σε ξανάβρω στους μπαχτσέδες! Τη μέρα ίδρυσης του Κινήματος! Διπλή γιορτή. Από τη μία τα 36χρονα του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη η επέτειος ενός χρόνου, παρά κάτι μέρες, στην εξουσία. Εκεί θα ανακοινωθεί και η συμφιλίωση του συγκροτήματος με την Πράσινη Ανάπτυξη.

Με τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ να κυματίζουν και τη νεολαία να παραληρεί. Και μην ισχυριστεί κάποιος λακές του ιμπεριαλισμού ότι η ημερομηνία είναι τυχαία. Ο Γιώργος είναι ροκ και όλα γίνονται βάσει σχεδίου. Σαν να ήταν χθες που τον θυμάμαι να χτυπιέται στον Λυκαβηττό πρώτη σειρά στη συναυλία του Peter Gabriel τραγουδώντας το «Sledgehammer».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x