Μιχάλης Λεάνης

Και τώρα Λονδίνο

SportDay

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει μια δυναμική, μετά τα νικηφόρα παιχνίδια με Αλκμααρ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Με αυτό το αλανιάρικο ποδόσφαιρο που παίζει μετά την αποχώρηση του Κετσπάγια. Πάμε μπροστά να βάλουμε γκολ. Ο Τοροσίδης να βοηθάει τον Ζαϊρί και να βγαίνει μπροστά να πατάει περιοχή. Ο Ντουντού με τη βοήθεια του Λεντέσμα να προωθείται μήπως και κάνουμε τη ζημιά και όλοι μαζί να προσέχουμε να καλύπτουμε χώρους ώστε να μπορούμε να έχουμε κατοχή ώστε να μην υπάρξουν κίνδυνοι.

Σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι όλοι οι παίκτες κοιτάζουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, δείχνουν θέληση να κερδίσουν τα παιχνίδια. Καταφέρνουν, επίσης, ακόμα κι αυτοί που δεν διακρίνονται να έχουν κέρδος. Οπως π.χ. ο Ζαϊρί. Η απόδοσή του στο παιχνίδι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά ήταν ο σκόρερ του χθεσινού παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος πίεσε, έκανε τις φάσεις και θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι τότε.

Στο δεύτερο ήθελε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και διαχείριση αποτελέσματος, μια και η ομάδα από την υπερπροσπάθεια είχε χτυπήσει κόκκινο. Οι απουσίες είναι σημαντικές για τον Ολυμπιακό. Και την Τρίτη ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί για μεγάλο διάστημα να παίξει με δύο ταχύτητες παραπάνω. Γιατί η Αρσεναλ θα δώσει άλλο ρυθμό. Από την άλλη μεριά είχε απέναντί του μία ομάδα χωρίς νίκες. Μία ομάδα που επίσης παίζει άναρχα και όλα βασίζονται στην ατομική ενέργεια του Κουμόρτζι, τη θέληση του Ρεκόμπα, τα κέφια του Ριέρα, την απόδοση του Μπάλαμπαν.

Μόνο που η ποιότητα των παικτών αυτών δεν είναι ανάλογη με αυτή του Ολυμπιακού. Από την άλλη, όταν ο Ρεκόμπα, που μπορεί να κάνει τη διαφορά, στο 27' κουνάει μαντίλι και αποχωρεί, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι αν δεν λύσουν το πρόβλημα της συνοχής στην αμυντική γραμμή θα αργήσουν να φανούν οι καλές μέρες.

Ατομικά ο Λεντέσμα ήταν καλός στο ανασταλτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να δίνει ελευθερία κινήσεων σε Τοροσίδη και Ντουντού. Ο Νικοπολίδης και πάλι πιάνει καλή απόδοση, δείχνοντας έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Θετική η παρουσία και του Μήτρογλου (όσο έπαιξε), ανεβασμένος και ο Ντιόγο. Κυνηγάει το παιχνίδι, αλλά και ανασταλτικά βοηθούσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x