Μιχάλης Λεάνης

Το τιμολόγιο μού έπεσε απ’ το χέρι!

SportDay

Eνα έχω μόνο να πω και να γράψω: ντρωπεί! Το γράφω ανορθόγραφα, φίλε μου, γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχω για να διαμαρτυρηθώ για την άδικη δικαστική απόφαση εις βάρος του Μάκη Ψωμιάδη. Η δικαιοσύνη για μία ακόμα φορά απέδειξε όχι μόνο ότι είναι τυφλή αλλά θεόγκαβη.

Εχει και άγνοια κινδύνου. Προχθές, λίγο μετά τις 15:00, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας (μη σώσει ποτέ του να γίνει Τετραμελές) επέβαλε στον θρύλο Μάκη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς.

Μαζί του στην «ψειρού» και τα δύο ξαδέλφια του, ο Χρυσόστομος και ο Χαρίλαος. Βλέπετε, πληρώνουν κι αυτοί το βάρος να φέρουν το ίδιο επίθετο με τον Μάκη! Αυτή είναι η Ελλάδα! Αυτό είναι το κωλοκράτος των Αθηνών, που μόλις είδε την Καβάλα να παρελαύνει και να σκαρφαλώνει στα ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, ξεκίνησε τον βρόμικο πόλεμο.

Και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι με την κατηγορία της αποδοχής εικονικών τιμολογίων, τα οποία αφορούσαν κατασκευή έργων ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες, έργα που δεν έγιναν ποτέ! Εδώ γελάνε. Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Σέρνουν τον Μάκη στα κάτεργα για αποδοχή εικονικών τιμολογίων που αφορούσαν κατασκευή έργων.

Δηλαδή δεν αφορούσαν τον ίδιο, αλλά τα έργα, και τρέχουν αυτόν. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Μετά ισχυρίζονται κάποιοι (ξέρει ο Μάκης ποιοι και θα καλοπεράσουν) ότι τα έργα δεν έγιναν. Και η ταμπέλα που υπήρχε κάποτε στους Θρακομακεδόνες και έγραφε «Προσοχή, εκτελούνται έργα» σε τι έργα αναφερόταν; Σε κινηματογραφικά; Γιατί δεν πήγαν κάποιοι να την αλλάξουν και στη θέση της να έβαζαν μια άλλη που να έγραφε «Προσοχή, εκτελούνται λόγια»!

Αποδοχή εικονικών τιμολογίων! Η μισή Ελλάδα έχει εικονικά τιμολόγια και η άλλη μισή εικονικά και υπερκοστολογημένα. Τον Μάκη βρήκανε να μαζέψουν; Τα έργα, λέει, δεν έγιναν. Τι λες; Εδώ υπάρχουν υπουργοί που έχουν εγκρίνει κατασκευές έργων που δεν έγιναν ποτέ ή που καθυστερούν σκόπιμα για να ξαναεγκριθούν με άλλες τιμές και ο Ψωμιάδης κρίθηκε παράνομος;

Μια χώρα που έχει νομιμοποιήσει τη μίζα σε όλες τις κατηγορίες και μορφές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κυνηγά τα εικονικά τιμολόγια; Δεν λες που οι άνθρωποι έκοψαν ένα τιμολόγιο να υπάρχει μια τάξη, τους κυνηγάς κιόλας; Να τους γίνει μάθημα την άλλη φορά να μην κόψουν ούτε τιμολόγιο. Αποκλειστικές πληροφορίες που φτάνουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου μού λένε ότι του Μάκη του την είχαν στημένη μέσα από την ΑΕΚ.

Η ομάδα η ίδια τον κυνήγησε γι' αυτή την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων. Γιατί; Επειδή ήταν ο τελευταίος πρόεδρος που πήρε τίτλο με την «Ενωση»; Και ο μοναδικός παράγοντας που προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις του, κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι του, να αδυνατίσει ο Ραμπεσαντρατανά, ο παίκτης που αποδείχθηκε ότι το όνομά του είναι αρχικά μυστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, σαν αυτής της κατσαρόλας και της χύτρας που εξάρθρωσαν πριν από λίγες μέρες;

Καλά θα κάνουν στην ΑΕΚ οι διοικούντες να μη μιλάνε για εικονικές καταστάσεις, διότι ξύνουν πληγές. Αυτοί δεν ήταν που πέρυσι πανηγύριζαν σαν εικονικοί πρωταθλητές για την αδικία που έγινε εις βάρος τους, να πάρει ο Ολυμπιακός τους βαθμούς από το χαμένο παιχνίδι με την Καλαμαριά; Και αυτοί με τους εικονικούς τίτλους και τις εικονικές πρωτιές έκαναν τη δουλειά τους. Γιατί δεν τους μπαγλαρώνουν;

Η στήλη χαιρετίζει –όπως χαιρετίζει και αγκαλιάζει κάθε επαναστατική, ριζοσπαστική και ακτιβιστική πρωτοβουλία– την επίσκεψη με άδεια χέρια των οπαδών του ΠΑΟΚ στην προπόνηση της ομάδας. Δύσκολα διακρίνεις ποιοι είναι οι παίκτες και ποιοι οι επισκέπτες, επειδή όλοι φοράνε φανέλα του ΠΑΟΚ. Πιθανολογώ ότι αυτοί που φορούσαν τζιν και όχι αθλητικό σορτσάκι ήταν οι φίλαθλοι. Αν και ποτέ δεν ξέρεις με μια ομάδα που προπονεί ο Σάντος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x