Μιχάλης Λεάνης

Ενας ήταν ο αετός και αυτός ήταν «Δικέφαλος»

SportDay

Δεν νίκησε την Εβερτον, δεν κέρδισε κανένα από τα ντέρμπι, αλλά νίκησε την Μπενφίκα. Δεν είναι μικρή υπόθεση. Η ΑΕΚ χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο αυτή η νίκη. Κι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, την άξιζε κιόλας. Ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του δοκαριού του Ντι Μαρία, ισορρόπησε και πήρε το κέντρο.

Ο Καφές με τον Γιάχιτς στον ανασταλτικό τομέα έκαναν πολύ καλή δουλειά, με άξιους συμπαραστάτες τον Μαντούκα και τον Χέρσι, ο οποίος ήταν η έκπληξη της χθεσινής βραδιάς. Ο Ολλανδός μπήκε σε πολλές φάσεις, έκανε ατομικές ενέργειες, έπαιξε με μυαλό και έδειξε ότι είναι ένας παίκτης που έχει πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά

Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Τρεις σημαντικές με τον Μπλάνκο, ο οποίος για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε, δυστυχώς γι' αυτόν, να χριστεί σκόρερ. Το γκολ που δικαιούτο, όμως, το πέτυχε στο κατάλληλο σημείο. Στο τέλος του ημιχρόνου. Από στημένη φάση, κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς και παλικαρίσιο γκολ, μια και ο Σουηδός πήδηξε ψηλότερα και κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τον Λουιζάο.

Η φάση είναι ενδεικτική για το πώς η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλεύεται τα στημένα, τα οποία όμως για να τα εκμεταλλευτεί πρέπει να είναι και καλοχτυπημένα. Ο Μαντούκα το εκτέλεσε σωστά και η ΑΕΚ μπήκε μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος η Μπενφίκα ήταν λογικό να πιέσει. Επρεπε να πάρει πρωτοβουλίες και πήρε την μπάλα στα πόδια της.

Η ΑΕΚ τής έδωσε γήπεδο και δεν μπορούσε να κρατήσει το ίδιο τέμπο, σε μια περίοδο που το ένα δύσκολο παιχνίδι ακολουθεί το άλλο. Τότε ήταν που ανέλαβε δράση ο Σάχα, με κορυφαία στιγμή την απόκρουση στο 74', όταν με τα πόδια λέει «όχι» στον Κοεντράο.

Από τη στιγμή που δεν δέχτηκε αυτό το γκολ, πήρε με το μέρος της και την τύχη η ΑΕΚ. Θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά, αν οι μπαλιές από το κέντρο στον Μπλάνκο ήταν πιο σωστές και την κατάλληλη στιγμή και αν ο Σκόκο ήταν λίγο περισσότερο ομαδικός.

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά, μετά την αποβολή του Γεωργέα. Θα ήταν κρίμα, όμως, για τη χθεσινή ΑΕΚ ακόμα και η ισοπαλία. Μία νίκη που της δίνει ψυχολογία, την κρατάει στο παιχνίδι, διατηρεί το κίνητρο της Ευρώπης. Για ακόμα μία φορά έδειξε ότι υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ της αλλά και βάθος (χθες υπήρχαν και απουσίες). Απλώς θέλει ακόμα πολλή δουλειά η ομάδα αλλά και οι παίκτες για να βγάλουν στο γήπεδο όλα τους τα προσόντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x