Μιχάλης Λεάνης

Πεταμένοι βαθμοί στη Θράκη

SportDay

O Αρης χάρισε στον Πανθρακικό τον πρώτο του βαθμό διότι έκανε λάθη. Λάθη, λάθη, λάθη. Λάθος η εκτίμηση του Ρομπέρζ, που κάνει ένα αστείο πέναλτι και δίνει προβάδισμα στον Πανθρακικό. Λάθος του Αρη, που δεν πιέζει ψηλά για να κάνουν το λάθος οι αντίπαλοι αμυντικοί. Καμία ορθολογική ανάπτυξη. Η ισοφάριση έρχεται από την έμπνευση του Φλάβιο να σουτάρει και με λίγη δόση τύχης, αφού η μπάλα κοντράρει.

Το θετικό είναι ότι ο Αρης πάει στα αποδυτήρια με το 1-1 και έχει 45 λεπτά να το γυρίσει. Δεν το κάνει. Κάνει λάθος που βγάζει τον Ρόβα και γυρνάει τον Φερνάντεζ, και έτσι κόβει την ανάπτυξη στα δύο. Ο Νταρίο είναι ο μόνος από τον οποίο περνούσε η μπάλα και έκανε κάτι θετικό. Από εκείνο το σημείο δείχνει να κουτσαίνει, η ομάδα δεν δημιουργεί, δεν κάνει φάσεις, δεν πατάει περιοχή.

Είναι αδιανόητο σε εκτός έδρας παιχνίδι η ομάδα να παίζει γρήγορα, να βγαίνει στην κόντρα και στις ανοιχτές άμυνες και να αγωνίζεται με δύο «βαρίδια» στην επίθεση: Κόκε και Αμπρέου. Φάνηκε και χθες. Δυσκίνητοι, προβλέψιμοι και φυσικά και εύκολοι για οποιαδήποτε άμυνα. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έψαξαν τρόπο με τον οποίο θα έφτιαχνε η ομάδα φάσεις και θα έφερνε σε δύσκολη στιγμή την άμυνα του Πανθρακικού.

Δεν υπάρχει, όμως, γι' αυτό καμία καταγεγραμμένη ευκαιρία. Η είσοδος του Κάλβο δεν βοήθησε. Ο παίκτης έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο όσον αφορά την ατομική του απόδοση, χωρίς συμμετοχή στη συνολική προσπάθεια της ομάδας. Ο Αμπρέου και ο Κόκε έδειχναν λεπτό με λεπτό να μην μπορούν να βοηθήσουν στην επιθετική ανάπτυξη του Αρη.

Ο Κάμπορα χρησιμοποιήθηκε στα άκρα. Μπήκε για να μπει, με αποτέλεσμα η αντίπαλη περιοχή να μείνει γυμνή. Αν ποδοσφαιριστές σαν τον Αργεντινό, που έχουν την αίσθηση του γκολ, δεν είναι στην περιοχή, τότε καλύτερα να μην αγωνίζονται. Ο Αρης πετάει βαθμούς εύκολους εκεί που άλλες ομάδες θα περάσουν. Και αυτό θα το πληρώσει στη συνέχεια.

Μόνο κλειδώνοντας παιχνίδια σαν και αυτό ο Αρης μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες και άνετη έξοδο στην Ευρώπη. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει και η αγωνιστική νοοτροπία και η φιλοσοφία για την 11άδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x