Μιχάλης Λεάνης

Την κάτσαμε τη βάρκα!

SportDay

Η καλή μέρα από το απόγευμα φαίνεται. Οταν βλέπεις τον γενικό γραμματέα του κόμματος της Ν.Δ. κ. Ζαγορίτη να εμφανίζεται σε μεγάλο κανάλι αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, τα οποία φέρνουν την παράταξή του 6 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ, να δηλώνει ότι θα περιμένει το εκλογικό αποτέλεσμα και τα συγκεντρωτικά που θα βγάλουν οι κάλπες για να τοποθετηθεί, σημαίνει σε απλά ελληνικά της πιάτσας «την κάτσαμε τη βάρκα, Ζαγορίτη». Δικαίωμά σου να κάνεις ντρίμπλα. Οπως δικαίωμά σου είναι να κρίνεις τα exit polls μόνο όταν σε φέρνουν πρώτο και να τα θεωρείς μόνο τότε αξιόπιστα.

Από την άλλη, όμως, δεν σε έβγαλε κανένας με το ζόρι στην τηλεόραση. Εσύ στήθηκες ως γραμματέας κόμματος μπροστά στην κάμερα για να σχολιάσεις. Θα μπορούσες να αρνηθείς. Αλλά η ανάγκη ορισμένων πολιτικών για τηλεοπτική έκθεση είναι πια τόσο μεγάλη, που θα μόστραραν τη μάπα τους ακόμα κι αν χρειαζόταν, αντί για δηλώσεις και τοποθετήσεις υπεύθυνες, να βγουν για να πουν ένα παιδικό τραγουδάκι, όπως το «τρία φράγκα η βιολέτα, τσιγκολελέτα, τσιγκολελέτα».

Σε λίγο θα το δούμε κι αυτό. Η επόμενη μέρα φέρνει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Η αέναη όπως εξελίσσεται εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία καλά κρατεί. Οπως φαίνεται, το «Πάμε» του Γιώργου, το μόνο ουσιαστικό απ' όσα είπε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, λειτούργησε θετικά στο σκεπτικό των μεταφερόμενων από τη μία κομματική όχθη στην άλλη ψηφοφόρων.

Ετσι κι αλλιώς ο Ελληνας «ψοφάει» για μια νέα αρχή και για μια ημερομηνία-σταθμό! Το ΠΑΣΟΚ νίκησε, διότι έπεισε ότι μικρή σχέση έχει πλέον, με τον Γιώργο στο τιμόνι, με το αμαρτωλό παρελθόν του, και η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε, επειδή κανένας από τους μετακινούμενους δεν είναι διατεθειμένος να τα χώσει και πάλι σε έμμεσους κυρίως φόρους, σε μια κυβέρνηση που τίποτα δεν του εγγυάται ότι δεν θα τα ξανακάνει μαντάρα. Ο ένας τους έψησε για το αύριο, ο άλλος δεν έπεισε κυρίως για το χθες.

Η τσιχλόφουσκα της παγκόσμιας κρίσης που παπαγάλιζαν όλα τα επιφανή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προεκλογικά έσκασε στα μούτρα τους. Τα ποσοστά του δικομματισμού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των exit polls, είναι τα μικρότερα που σημειώθηκαν στη μεταπολιτευτική περίοδο. Λίγο κάτω από το 80%. Σιγά τα λάχανα! Μικρές απώλειες για τόσο ψέμα.

Μην ξεχνάτε τον νέο εκλογικό νόμο που έρχεται με φόρα να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους δύο μονομάχους και συγχρόνως να εξαφανίσει ό,τι έως τώρα μάχεται λειψό. Το ΛΑΟΣ πανηγυρίζει γιατί αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του, την ίδια ώρα που η Αριστερά για μια ακόμα φορά βρίσκεται στη γωνία και πανηγυρίζει που δεν έπαθε τίποτα. Στον ΣΥΡΙΖΑ χαμογελούν γιατί σώθηκαν από την εξαφάνιση και στο ΚΚΕ επειδή «μπετονάρισαν» τους ψηφοφόρους στο 8%! Τίποτα δεν άλλαξε στην ουσία.

Τα μεγάλα συμφέροντα, επιχειρηματικά, εκδοτικά και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις ελέγχουν το παιχνίδι, η τηλεδημοκρατία κρατάει τα ηνία, χειραγωγεί συνειδήσεις και μυαλά, την ώρα που ο λαός στα όρια της αποβλάκωσης σιγοτραγουδά μπάρμπα Βάρναλη, χρεώνοντας το σουξέ στον Σφακιανάκη: «Αϊντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»! Θα αποφασίσει να τον ξυπνήσει κάποιος εξ αριστερών;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x