Μιχάλης Λεάνης

«Αιμορραγεί» βαθμολογικά και ψάχνει λύσεις

SportDay

Mετά τη Θράκη ήρθε η Κρήτη. Ο Αρης άφησε πάλι βαθμούς, αυτή τη φορά κόντρα στον Εργοτέλη, το οποίο ναι μεν η παρουσία του στο πρωτάθλημα είναι αξιοπρόσεκτη, αλλά χθες ήταν διστακτικός, νευρικός και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 56' και μετά.

Για να το κάνουμε πενηνταράκια, ο Αρης έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για 38 ολόκληρα λεπτά –μαζί με τις καθυστερήσεις– και δημιούργησε μόνο μία ευκαιρία, αυτή με το δοκάρι του Νασούτι. Στο τέλος, μάλιστα, παραλίγο να μην πάρει ούτε τον βαθμό, αλλά ο Ορφανός κατάφερε να χάσει ένα γκολ που θέλει προσπάθεια για να μην το πετύχεις.

Το πρόβλημα του Αρη στο χθεσινό παιχνίδι, όμως, ήταν από το ξεκίνημα του αγώνα. Η ομάδα άρχισε χωρίς επιθετικό προσανατολισμό, ο Μαζίνιο κράτησε στον πάγκο και τον Χαβίτο και τον Κάλβο, έβαλε αριστερά τον Φερνάντες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτυχθεί απ' τα άκρα.

Κι αν δεν το κάνεις αυτό σε τέτοια παιχνίδια, τότε είναι απίθανο να φτάσεις με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, δοκιμάζοντας να «χτυπήσεις» απ' τον άξονα. Ο Γκρασιάν αγωνιζόταν πολύ μπροστά, με αποτέλεσμα να μην έχει τον ρόλο του μπαλαντέρ, κάτι που αν δεν το κάνει, σχεδόν «ακυρώνεται» από το παιχνίδι.

Ούτε αυτός, όμως, είναι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Αρη. Αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά είναι ο ρόλος του Κόκε.

Ο Ισπανός δεν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, όπως ήξερε τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα να μπερδεύει ολόκληρο το παιχνίδι της ομάδας, κάτι που γινόταν και χθες κόντρα στον Εργοτέλη. Ο Αρης κοιτάζει να «στριμωχτεί» μέσα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, χωρίς να δείχνει καλύτερος απ' ό,τι ήταν στο περσινό πρωτάθλημα. Το αν και το πώς θα τα καταφέρει είναι μια πραγματικά δύσκολη πρόβλεψη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x