Μιχάλης Λεάνης

Την ιστορία γράφουν οι νικητές

SportDay

Για να βάλεις γκολ θα πρέπει να πατήσεις την αντίπαλη περιοχή. Να τη γεμίσεις με κόκκινες φανέλες. Δύο φορές το έκανε αυτό ο Ολυμπιακός και τις δύο φορές του βγήκε σε καλό. Στο πρώτο γκολ με πανέξυπνο χτύπημα φάουλ του Γκαλέτι και στο δεύτερο με τη φάση διαρκείας από κόρνερ του Γκαλέτι. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, γιατί η Σταντάρ Λιέγης έδειχνε από νωρίς αδυναμία στις στημένες φάσεις και στο ψηλό παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιζε κόντρα στις ελλείψεις του, που αποδείχθηκαν σημαντικές για ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, και με έναν παίκτη λιγότερο, αφού ο Οσκαρ ήταν κάτι παραπάνω από «διακριτικός», ειδικά στον επιθετικό τομέα. Οι παίκτες του είχαν κατοχή, είχαν κυκλοφορία, αλλά όλα αυτά μέχρι τα σύνορα της αντίπαλης περιοχής. Εκεί το πράγμα κολλούσε. Κι αυτό γιατί ούτε κάθετες μπαλιές περνούσαν ούτε υπήρχαν οι παίκτες μέσα στα αντίπαλα καρέ που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τις όποιες μεταβιβάσεις.

Ετσι, οτιδήποτε καλό γινόταν ήταν έξω από την περιοχή, με μακρινά σουτ που επιχειρούσαν οι παίκτες, σαν αυτό του Γκαλέτι που σταμάτησε στο δοκάρι. Συγχρόνως οι «ερυθρόλευκοι» ταλαιπωρούνταν αμυντικά λόγω των καθυστερημένων επιστροφών του Ρ. Μπράβο. Ξεχασμένος μπροστά ο Ισπανός, απορρύθμιζε την αμυντική λειτουργία, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Βέλγοι, περνώντας μπροστά στο σκορ. Το γρήγορο γκολ του Μήτρογλου επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ελπίζει.

Το δεύτερο ημίχρονο «φώναζε» για Στολτίδη. Ο Ζίκο το κατάλαβε, έριξε μέσα τον Ιεροκλή, ελευθερώθηκε ο Ντουντού, και ο Μαρέσκα απέκτησε μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις του. Η δεύτερη αλλαγή ήταν εσωτερική. Ο Οσκαρ πήγε αριστερά και σύσσωμη η μεσαία γραμμή άρχισε να πιέζει ψηλά για να γίνει το λάθος από τους αντιπάλους και να έρθει έτσι το γκολ. Ο Ολυμπιακός αρχίζει να κινείται και πάλι, στριμώχνει τη Σταντάρ πίσω, αποκτά ρυθμό, αυτοπεποίθηση και δημιουργεί ευκαιρίες. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός μπορεί το παιχνίδι να μην κρινόταν στις καθυστερήσεις, αλλά γι' αυτό φρόντισε ο Mπολάτ με δύο εκπληκτικές αποκρούσεις. Μία στο σουτ του Γκαλέτι και μία στο σουτ του Μαρέσκα.

Δεν είναι να τη ζορίζεις πολύ τη Σταντάρ. Στο δεύτερο-τρίτο ζόρι θα την κάνει την γκάφα κι έτσι έγινε. Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη που σχεδόν του εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση. Σημαντική νίκη με τον τρόπο που επιτεύχθηκε, αν συνυπολογίσουμε τις ελλείψεις. Ο φετινός Ολυμπιακός παιχνίδι με παιχνίδι, διοργάνωση με διοργάνωση, αποδεικνύει ότι έχει φτιαχτεί για τα δύσκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x