Μιχάλης Λεάνης

Ρίξε, Μπομπ, ένα ξεσκόνισμα να τελειώνουμε!

SportDay

Στην αρχή ήταν ο Μελισσανίδης που ήθελε να αναλάβει την ΑΕΚ. Βασικά, ήθελε να του την παραδώσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς βαρετές συζητήσεις περί των οικονομικών. «Ελα, πάρ' την τη ρημάδα, να γλιτώσουμε επιτέλους», ήθελε να ακούσει ο «τίγρης», αλλά αυτά γίνονταν χρόνια περασμένα, όταν ο Τράγκας από μόνος του μπορούσε με δύο ώρες εκπομπή να ρίξει την κυβέρνηση. Η Ελλάδα εκσυγχρονίστηκε ή, αν θέλετε, εξευρωπαΐστηκε, τα κεφάλαια και οι επιχειρήσεις είναι πραγματικά και την σήμερον ημέρα και καντίνα να θέλεις να αγοράσεις στην παραλιακή, έναν «αέρα» αξιοπρεπή γι' αυτόν που θα σου παραχωρήσει την εκμετάλλευσή της οφείλεις να τον καταθέσεις.

Μετά εμφανίστηκαν οι Κανελλόπουλοι, που ήταν κάτι σαν τους Κατσιμιχαίους σε ενωσίτικη παραλλαγή. Ξεκίνησαν κι αυτοί δύο και στη διάρκεια έμεινε ένας για να κάνει πρόγραμμα. Ακολούθησε η εποχή της αναμπουμπούλας, που την έχουν πρόχειρη στην ΑΕΚ, κανείς δεν γνώριζε ποιος είναι με ποιον και τι σχήμα διοικητικό εκπροσωπεί, ώσπου φύσηξε άλλος άνεμος, αισιοδοξίας, και στο προσκήνιο εμφανίστηκε ο Νοτιάς. Από κοντά και ο Θανόπουλος και ο Νίκος Κούλης, ο οποίος ήταν από παλιά, αλλά τώρα αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει. Ολα αυτά για λίγο. Οσο διαρκεί το διάλειμμα σε μία κινηματογραφική αίθουσα, για να δουλέψει ο μπουφές και να ξετρυπώσει ο Αθηνής, ο οποίος με τη σειρά του πήγε να κάνει πάσα σε κάτι Κύπριους επιχειρηματίες την ΑΕΚ Αθηνών, απαραίτητη η διευκρίνιση για να την ξεχωρίζουμε από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Οι κύριοι μέτοχοι πέρυσι τέτοιο καιρό στην ΑΕΚ (μετά σταμάτησα την έρευνα επειδή άρχισα να διαβάζω ένα βιβλίο που είχε πολλά ονόματα και μπερδευόμουν) ήταν οι Νικόλαος Νοτιάς με 25,77%, ο Γκίκας Γκούμας με 19,62%, ο Τάκης Κανελλόπουλος με 13,89%, που όμως τις χάρισε, ο Πέτρος Παππάς με 9,38%, ο Ντέμης Νικολαΐδης με 8,19%, ο Νάσος Θανόπουλος με 5,97%, ο Παντελής Αθηνής με 2,79%, ο Νικόλαος Κούλης με 1,18%, ο Γιώργος Κουμπάρος με 0,47%, η Βασιλική Κουμπάρου με 0,47%, ο Κωνσταντίνος Λουτσίδης με 0,29%, ο Χάρης Οικονομόπουλος με 0,29%, ο Στράτος Φανάρας με 0,24%, ο Σπύρος Δελιάδης με 0,16%, ο Κωνσταντίνος Φανάρας με 0,12%, ο Γιώργος Κιντής με 0,12%, ο Λοΐζος Παπαδόπουλος με 0,12% και ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος. Κλείσαμε; Οχι! Εχουμε την Ερασιτεχνική, τη Μάνα ΑΕΚ, με ποσοστό 10% και την «Ενωση 1924» με 0,17% και μικρομετόχους(;) με 0,64%! Τώρα κλείσαμε!

Η απορία μου καταλαβαίνετε ότι έχει βάση. Πόσο πιο εταιρεία λαϊκής βάσης μπορεί να γίνει αυτή η ΠΑΕ με τόσα ονόματα στους μετόχους; Γιατί, τώρα τι είναι; Αν αυτή τη στιγμή έρθει κάποιος πονηρός, σου κλείσει το μάτι και εμπιστευτικά σε πληροφορήσει ότι πίσω από τον Νοτιά ή απ' όλους αυτούς κρύβεται ο γνωστός Κατραμπανέλης ο επιχειρηματίας κι ότι αυτός τα σπρώχνει, δεν έχεις κανένα λόγο να μην τον πιστέψεις. Η φήμη ότι η ΑΕΚ ψάχνει παράγοντες και ότι όποιος θέλει και έχει μπορεί να ανακατευθεί με τα διοικητικά της ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, φτάνοντας μέχρι την άλλη πλευρά του... φεγγαριού, την Αμερική.

Ο Μπομπ Κοζώνης, Ελληνοαμερικανός λεφτάς, αδελφός του άλλου Κοζώνη, θέλει να αγοράσει την ΑΕΚ και γι' αυτόν τον λόγο έχει βάλει άνθρωπό του να ξεσκονίζει τα βιβλία της εταιρείας, τα οποία πριν από λίγο καιρό είχαν τραβήξει ένα καθαριστικό οι Κύπριοι επενδυτές, που χάθηκαν εν μια νυκτί σαν την Ατλαντίδα, και «καπάκι» η Morgan Stanley. Ποιος είναι και από πού κι ως πού και γιατί ξεσκονίζει αυτός τώρα τα βιβλία, ο Θεός και η ψυχή του. Επειδή εγώ δεν αντέχω άλλο, παραιτούμαι. Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που, καλώς ή κακώς, η ανιδιοτελής ποδοσφαιρική τους καψούρα τους κάνει να ασχολούνται ακόμα με όσα συμβαίνουν. Αυτούς θα τους εξηγήσει κάποιος επιτέλους ποιοι είναι όλοι αυτοί και τι θέλουν από την «Ενωση»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x