Μιχάλης Λεάνης

Να τι αποφάσισε η ΕΠΟ

SportDay

Tην ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στην ΕΠΟ εξετάζουν το θέμα που προέκυψε στο ματς Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός. Συνεδριάζουν για να εξετάσουν την περίπτωση. Η οποία περίπτωση είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν χωρά περισσότερες από μία ερμηνείες. Ακόμη και οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού παραδέχονται ότι παραβίασαν τον κανονισμό, έναν κανονισμό πέρα για πέρα άδικο για τις ομάδες της Β' Κατηγορίας!

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει πάρει κι αυτή τις αποφάσεις της. Δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ένσταση, δεν σκοπεύει να πέσει στα μάτια των οπαδών της διεκδικώντας να κερδίσει στα χαρτιά ένα παιχνίδι που από αγωνιστικής άποψης έχασε πεντακάθαρα.

Αρα στην ΕΠΟ τι εξετάζουν; Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτεπάγγελτα αδυνατούν να παρέμβουν, γιατί δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας που να τους το επιτρέπει. Και έχουν φροντίσει γι’ αυτό. Τον ρόλο, πρώτο ή δεύτερο αντρικό του «κακού», έχουν αποφασίσει να τον αφήνουν σε άλλους. Τώρα πώς είναι δυνατόν να μην παρεμβαίνει κανονιστικά η διοργανώτρια αρχή αλλά μόνο όσοι έχουν έννομο συμφέρον, αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν κάποτε (κανείς δεν βιάζεται) οι αρμόδιοι!

Οσο για το έννομο συμφέρον που διόλου απίθανο να έχουν οι διάφοροι «περίεργοι», ακόμη και αυτό έχει πάψει εδώ και καιρό να υφίσταται καθώς έχει γίνει τροποποίηση του κανονισμού αφαίρεσης βαθμών από το καλοκαίρι του 2008. Υπάρχει δεδικασμένο από τον αγώνα Κυπέλλου Πρέβεζα - Βέροια το οποίο κατοχυρώθηκε 3-0 υπέρ των γηπεδούχων χωρίς να αφαιρεθούν βαθμοί από τους φιλοξενούμενους.

Γιατί λοιπόν να προχωρήσουν σε ένσταση οι «ενδιαφερόμενοι» για να τους κολλήσουν οι υπόλοιποι τη ρετσινιά του «Ολυμπιακάρα», από τη στιγμή που ο Πανσερραϊκός θα γλίτωνε με χρηματικό πρόστιμο χωρίς να του στερήσουν πόντους στον βαθμολογικό πίνακα; Βρε, δεν πάν' να κόψουν τον λαιμό τους, εμείς θα γίνουμε κακοί, λένε και καθαρίζουν οι «ενδιαφερόμενοι».

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ θέλει να το παίξει Ελβετία για να τα έχει με όλους καλά και επειδή είναι λίγο δύσκολο μέσα σε λίγες ώρες να αλλάξουμε νοοτροπία γεμίζοντας τη χώρα με σοκολάτες Toblerone και ελβετικά ρολόγια ακριβείας και να ξεχυθούμε όλοι μαζί χαρωπά στις ηπειρώτικες Αλπεις τραγουδώντας αλλαλαΐ αλλαχού αλλαχί με σορτσάκια και τρουακάρ κάλτσες, καλά θα κάνει η διοργανώτρια αρχή, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, να δημιουργήσει ένα σώμα παρά τη ΕΠΟ. Το σώμα των κουκουλοφόρων-ρουφιάνων!

Οι Κου-Ρου (από τα αρχικά) θα έχουν το δικαίωμα αυτεπάγγελτης ένστασης κάθε φορά που θα διαπιστώνουν παράβαση σαν αυτή στον επίμαχο αγώνα Κυπέλλου. Κανείς δεν θα μπορεί να τους πειράξει γιατί κανείς δεν θα γνωρίζει τα πρόσωπά τους. Το βάρος θα φύγει από την ΕΠΟ και θα βαραίνει το αρμόδιο ανεξάρτητο όργανο. Το μόνο που θα έχουν να κάνουν οι Κου-Ρου είναι πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, συνοδευόμενοι από τους προέδρους των δυο ομάδων να μπαίνουν στα αποδυτήρια με τα πρόσωπά τους πάντα καλυμμένα και να ζητάνε από όλους σύμπνοια και κατανόηση.

Οι πρόεδροι θα υπενθυμίζουν στους παραβρισκόμενους ότι «οι "Κου-Ρου" είναι φίλοι μας, γιατί δεν συνεργάζεστε; Πείτε τους δυο–τρία ονοματάκια από τους αλλοδαπούς που πρόκειται να αγωνιστούν και δεν έχουν το δικαίωμα κι αυτοί θα φροντίσουν να μην πάθουν κακό ούτε αυτοί ούτε, κυρίως, η ομάδα μας!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x