Μιχάλης Λεάνης

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης ροπαλιάς

SportDay

H στραβή φαινόταν από καιρό ότι θα γίνει. Οταν μια ομάδα αγωνίζεται σε τόσο πολλά παιχνίδια με τόσο σημαντικές απουσίες, όταν δεν μπορεί πλέον να έχει μια σταθερή ενδεκάδα από τη μία Κυριακή στην άλλη -για να μην αναφέρουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που μεσολαβούν- λογικό ήταν κάποτε να σκοντάψει. Αυτούς τους παίκτες έχει ως εναλλακτικές λύσεις απέναντι στους βασικούς, μ' αυτούς θα αγωνίζεται, αυτές τις δυνατότητες έχουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές και αυτά μπορούν να κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στον Ολυμπιακό τώρα καταλαβαίνουν ότι το ρόστερ για μια ομάδα η οποία θέλει να πρωταγωνιστεί σε Ευρώπη και Ελλάδα δεν είναι πλήρες και απ' την άλλη μεριά θα πρέπει να ψάχνονται πολύ σοβαρά γιατί υπάρχουν τόσο πολλοί τραυματισμοί και επανάληψη αυτών των τραυματισμών. Σε ένα μεγάλο βαθμό φταίνε κι οι ίδιοι οι παίκτες που βιάζονται να γυρίσουν γιατί δεν υπάρχουν άλλοι, ωστόσο κάτι δεν γίνεται καλά και στην αποθεραπεία και θα πρέπει να ψαχτεί.

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Ηρακλή πήγε να επαναλάβει το σκηνικό των τελευταίων παιχνιδιών στο Καραϊσκάκη. Δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, να τρομοκρατήσουμε τον αντίπαλο, να βγούμε όλοι μπροστά, να καλύψουμε και τις αδυναμίες στα μετόπισθεν.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να έχουν συνοχή με την προσθήκη νέων παιδιών όπως του Νικλητσιώτη και του Φετφατζίδη σε νευραλγικές θέσεις και έδειξαν και αδυναμία συντονισμού στην αμυντική γραμμή. Ηταν η έλλειψη αποφασιστικότητας του Ηρακλή που τους έκανε να μην το πληρώσουν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο με μια γκολάρα του Μαρέσκα και το θετικό σ' αυτή τη φάση είναι ο πολύ ωραίος συνδυασμός που προηγήθηκε του γκολ, ανάμεσα στους πιτσιρικάδες Φετφατζίδη και Νικλητσιώτη.

Αυτοί οι πιτσιρικάδες δεν μπορεί να έχουν ολοκληρωμένη παρουσία στα παιχνίδια στα οποία καλούνται να συμμετέχουν, διότι δεν έχουν ακόμα τις απαραίτητες εμπειρίες και παραστάσεις. Δεν έχουν μάθει ακόμα πώς να κατανέμουν τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και αυτό στο δεύτερο φάνηκε. Με τον Φετφατζίδη να μένει από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε πολλά λάθη. Ο Σοϊλέδης πάλεψε, αλλά θα πρέπει όλη η ομάδα να τον βοηθήσει για να κάνει κάτι ολοκληρωμένο.

Την ίδια ώρα, ο Μαρέσκα εγκατέλειπε τον αγωνιστικό χώρο και ο Λεντέσμα ύστερα από λίγα λεπτά συμμετοχής πρόσθετε το όνομά του στο ιατρικό δελτίο της ομάδας. Επειτα απ' αυτά, ήταν λογικό το κέντρο του Ολυμπιακού να καταρρεύσει. Να μείνουν από δυνάμεις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής με σκοπό να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Και το κατάφερε πολύ εύκολα κι απλά. Η εικόνα του παιχνιδιού το έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου να ισοφαρίσει ο Ηρακλής. Ο Ολυμπιακός είχε οπισθοχωρήσει και έχανε και μάχες στα μετόπισθεν.

Υπάρχει ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε. Αν μετρούσε, διόλου απίθανο ο Ολυμπιακός να κέρδιζε το παιχνίδι. Με την κατάσταση όμως να παραμένει ίδια, αυτό δεν σημαίνει ότι η στραβή δεν θα γινόταν στο επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Θετικό είναι το γεγονός ότι χθες το Καραϊσκάκη γέμισε από νιάτα και μάλιστα δικά μας παιδιά. Είδαμε επιτέλους πιτσιρικάδες που είναι το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάποιοι αδέξια, κάποιοι αμήχανα, κάποιοι με περισσότερο ταλέντο και προσωπικότητα να συμμετέχουν. Είδαμε Παπαζαχαρία, Παπαστεριανό, Γιαννούλη, Γιάντση, Φετφατζίδη, Νικλητσιώτη, τον Βέλλιο που ήταν και ο σκόρερ της ισοφάρισης, τον μικρό Παπαδόπουλο και τον Μήτρογλου. Κάτι είναι κι αυτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x