Μιχάλης Λεάνης

Και κόπο και τρόπο

SportDay

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο να φύγει και από τη Λιβαδειά με το «διπλό». Το σκορ, αναμενόμενο. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε κι αυτό γιατί για μία ακόμα φορά οι «πράσινοι» σπατάλησαν ένα ολόκληρο 45λεπτο, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με ένα δοκάρι μόλις στο πέμπτο λεπτό. Επαιξαν με τρία αμυντικά χαφ, χωρίς επιθετικές επιλογές, απέναντι σε έναν αντίπαλο που γνώριζαν ότι θα κλειστεί από το πρώτο λεπτό και θα επιδιώξει πρώτα να πάρει την ισοπαλία κι από κει και πέρα ό,τι προκύψει.

Ο Κατσουράνης έπαιξε σε θέση κρυφού σέντερ φορ δίπλα στον Σισέ, σε μια επίθεση φτωχή απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Λεβαδειακός. Στο δεύτερο έγιναν οι απαιτούμενες διορθώσεις. Μέσα ο Γκάμπριελ για να αποκτήσουν τα άκρα μεγαλύτερη ζωηράδα, έξω ο Σιμάο, μέσα ο Σαλπιγγίδης για να γίνει το σχήμα πιο ουσιαστικό. Αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, σε ελεύθερο ρόλο ο Νίνης να δίνει ταχύτητα στην ομάδα και ο Κατσουράνης λίγο πιο μπροστά από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα για να βγάζει την μπάλα μπροστά.

Μέχρι να βρει ρυθμό, όμως, ο Παναθηναϊκός και να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή έφτασε αισίως το 66' με την ευκαιρία του Κατσουράνη. Μετά έρχεται το γκολ στο οποίο βοηθάει και ο Καρακώστας και τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό. Η εκπληκτική πάσα του Ζιλμπέρτο στον Σισέ αποδεικνύει πόσο εύκολο μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο όταν συμμετέχουν παίκτες υψηλής αξίας.

Οι όποιες ενστάσεις αφορούν τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός αυτά τα παιχνίδια. Κανονικά θα έπρεπε να τα τελειώνει γύρω στο 40' του πρώτου ημιχρόνου και μετά να δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα ή το αντίστροφο. Ο χρόνος κατοχής της μπάλας είναι δυσανάλογος με τις ευκαιρίες που δημιουργεί ο Παναθηναϊκός. Και όσο λιγότερες ευκαιρίες έχεις τόσο περισσότερο θα παιδεύεσαι για να σκοράρεις. Αν έχεις κατοχή μπάλας, αλλά δεν δημιουργείς προϋποθέσεις για γκολ με έναν αντίπαλο ισάξιο, μοιάζει κάπου λογικό. Αλλά να έχεις κατοχή και να μη δημιουργείς ευκαιρίες με έναν αντίπαλο κατώτερο είναι πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα, γιατί αλλιώς η γκάφα καραδοκεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x