Μιχάλης Λεάνης

Τα γκολ, γκολ, αλλά και τα δοκάρια, δοκάρια

SportDay

Ολα άλλαξαν για την ΑΕΚ από τη στιγμή που άλλαξε το σύστημα. Το 4-3-3 με το οποίο ξεκίνησε ο Μπάγεβιτς έδειξε να μην περπατάει. Ο Μπλάνκο και οι ακραίοι αναγκάζονταν να κατεβαίνουν χαμηλά για να πάρουν την μπάλα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να πατήσουν στα αντίπαλα καρέ και όταν δεν πατάς αντίπαλη περιοχή... no goal. Κάπου εκεί στο 15' παίρνει χαμπάρι την αρρυθμία στην ανάπτυξη ο Ντούσαν και αλλάζει σε 4-2-3-1.

Σε ρόλο ανασταλτικό καθαρά Καφές και Γιαχάγια, στα άκρα Μαντούκα και Χέρσι, σε ρόλο μπαλαντέρ ο Σκόκο και φουνταριστός ο Μπλάνκο. Απ' αυτό το σημείο και μετά η ΑΕΚ αρχίζει και πατάει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Το γκολ έρχεται από στημένη φάση και όλα πλέον δείχνουν θετικά. Μια στιγμή αδράνειας, στην κόντρα η Λάρισα, έστω και με αρκετή δόση τύχης μέχρι η μπάλα να φτάσει στον σκόρερ Ρομέου, ο οποίος όμως ισοφαρίζει με αριστοτεχνικό τρόπο, φέρνει το παιχνίδι στα ίσια και στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Πριν οι ομάδες μπουν στα αποδυτήρια.

Ο τρόπος με τον οποίον, ισοφαρίζεται η «Ενωση» καταδεικνύει μία από τις αδυναμίες της. Οταν η αντίπαλη ομάδα βγαίνει στην κόντρα, οι ανασταλτικοί χαφ αργούν να πέσουν στους αντίπαλους με αποτέλεσμα να αποσυντονίζεται η αμυντική, γραμμή και να πιάνεται αδιάβαστη. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπαίνει γρήγορα μπροστά στο σκορ εξαιτίας της απερισκεψίας του Μπουκουβάλα, που ανατρέπει χωρίς η φάση να το απαιτεί τον Σκόκο.

Ο Μπλάνκο τής δίνει το προβάδισμα, αλλά αν υπάρχει κάτι το οποίο φαίνεται είναι ότι η ομάδα του Μπάγεβιτς έχει πια κίνηση.

Ο Νέμεθ βοηθάει σ' αυτό, με τη συμμετοχή του η ΑΕΚ αποκτά και ταχύτητα, ο Μαντούκα στο κέντρο κουβαλάει σωστά την μπάλα, ο Σκόκο παίζει πιο ώριμα, ο Μπλάνκο ακολουθεί την ανάπτυξη απ' όλες τις γραμμές. Το 3-1 που πιστώνεται στην πάσα του Μαντούκα και την έξυπνη κίνηση του Νέμεθ να βγει την κατάλληλη στιγμή και να σκοράρει είναι η ταφόπλακα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η Λάρισα για άλλη μια φορά προβλημάτισε όσον αφορά στην αγωνιστική παρουσία της. Θα πρέπει να αποφασίσει τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει και κυρίως τι ποδόσφαιρο μπορεί να αποδώσει με τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της. Αμυντικά προσέχοντας πολύ τα νώτα της, κοιτώντας να κάνει τη ζημιά στην αντεπίθεση; Κάτι τέτοιο δεν έδειξε επειδή η έλλειψη συνοχής της από το κέντρο και πίσω ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.

Θέλει να παίξει επιθετικά, του στυλ «όσα βάλουμε κι όσα φάμε»; Ούτε αυτό φαίνεται, μια και οι επιθέσεις της εκδηλώνονται πολύ αργά και οι παίκτες δεν εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα και χαρακτήρα. Οι αναγκαστικές αλλαγές δεν είναι δικαιολογία για τα τρία γκολ που δέχτηκε κι αυτό επειδή από τα τρία τέρματα της «Ενωσης» τα δύο προήλθαν από στημένες φάσεις, κάτι που δείχνει ομάδα τουλάχιστον αποσυντονισμένη, και από ένα χαζό πέναλτι.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ συμπληρώνει τους πίνακες στατιστικής που τη θέλουν να έχει δώδεκα δοκάρια σε 17 αγώνες -άλλα δύο χθες- και τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα που της επιτρέπει να φτάσει στην τέταρτη θέση μαζί με Καβάλα και Αρη. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι πιο σοβαρή για να πετύχει τον στόχο της, που δεν μπορεί να είναι άλλος από το να καβατζώσει την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x