Μιχάλης Λεάνης

Τι λέτε, ρε, που αναρωτιέστε κιόλας!

SportDay

Αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία με τους προέδρους, τους μετόχους, τους υποψήφιους αγοραστές και όλα τα συναφή, γρήγορα η ΑΕΚ θα εξελιχθεί σε Ολυμπιακό άθλημα! Από τα πιο επίπονα μάλιστα!

Eπειτα από χρόνια οι άνθρωποι θα λένε: τον βλέπεις αυτόν; Είναι αθληταράς. Από τους πρώτους στο άλμα εις μήκος, στο τριπλούν και στην ΑΕΚ. Η συνέντευξη Τύπου του κ. Θανόπουλου θα μπορούσε να διαρκέσει όσο η πρόταση «Παιδιά, και εγώ υπάλληλος είμαι». Αυτό να δήλωνε ο πρόεδρος και θα καθάριζε μια για πάντα. Ολα τα άλλα ήταν περιττά και λίγο έως πολύ τα γνωρίζαμε. Το μόνο που βγήκε από αυτή τη συνέντευξη ήταν η κάπως αυθαίρετη οικειότητα του προέδρου με τους δημοσιογράφους, η οποία αποκρυσταλλώνεται στη φράση: «Τι λέτε, ρε, δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να λέει "έχω δέκα mall". Τι λέτε, ρε, τι ανέκδοτα είναι αυτά;».

Ο πρόεδρος θα ισχυριστεί ότι η φράση πήγαινε στους μετόχους και όχι στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Αν είναι έτσι, τότε την απάντηση σε αυτόν τον τόνο και ύφος ας την έδινε σε αυτούς σε μια κατ' ιδίαν συνάντησή τους. Στόχευε λοιπόν και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό αναρωτιούνται επίμονα για το οικονομικό μέγεθος του ανθρώπου που επιθυμεί να αναλάβει όχι μόνο την ομάδα, αλλά ολόκληρο τον σύλλογο. Και δεν αναρωτιούνται μόνο οι δημοσιογράφοι, αλλά και η πλειονότητα των οπαδών της «Ενωσης».

Το ζήτημα από πλευράς δημοσιογράφων δεν είναι προσωπικό. Δεν ρωτάνε για να δώσουν τον Κοζώνη στην αδελφή τους την ανύπαντρη, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει ο ρόλος τους. Θα μου πείτε ότι δεν ρώτησαν για τον Πατέρα, που κανείς δεν ήξερε τι επαγγέλλεται και φήμες ήθελαν να βγάζει λεφτά από τον αυνανισμό κουλών. Δεν ρώτησαν για τον Βγενόπουλο, που αρκετοί γνώριζαν ότι πουλάει λαμπάδες στα Νησιά του Πάσχα για να ζήσει, για τον Λαυρεντιάδη, που σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες εμπορευόταν είδη αλιείας στην Πίνδο, και για τον Μαρινάκη, γνωστό έμπορο μαγιό στον Βόρειο Πόλο!

Θα ρωτήσουν για τον παγκοσμίως γνωστό «Κροίσο» Κοζιώνη, που δεν πήγε –αν και προσκεκλημένος– μαζί με άλλους επιφανείς επιχειρηματίες στην επέτειο της Πτώσης του Τείχους, αλλά προτίμησε να μείνει εδώ για να ξεσκονίσει τα βιβλία της «Ενωσης»; Αν είναι δυνατόν! Την απάντηση πάντως στην εύλογη απορία όχι μόνο των δημοσιογράφων (ποιος ο λόγος να μη γνωρίζουμε την οικονομική επιφάνεια του επιχειρηματία ή ένα μέρος αυτής;) τη δίνει ο ίδιος ο κ. Θανόπουλος όταν δηλώνει ότι σε 20 μέρες θα διαμαρτύρονται οι επιταγές και δεν έχουμε χρόνο για πολλά ψαξίματα.

Δηλαδή τον βρήκαμε τώρα, άντε να τελειώνουμε! Η ιστορία της ΑΕΚ μοιάζει με αυτή της φτωχής κοπέλας που την κατέστησε έγκυο ο βαθύπλουτος γκόμενος. Το εξομολογήθηκε η μικρή στον αυστηρό πατέρα της κι αυτός δίχως δεύτερη κουβέντα ζήτησε να μιλήσει με τον τύπο, ώστε να την αποκαταστήσει με παπά και με κουμπάρο. Ο μάγκας εμφανίστηκε στον πατέρα και του ξεκαθάρισε ότι είναι κατά του γάμου.

Δεσμεύτηκε όμως ότι σε περίπτωση που το παιδί είναι αγόρι θα το αναγνωρίσει, θα του βάλει ένα «μύριο» ευρώ στην τράπεζα, θα τον σπουδάσει και θα τον στηρίξει στις επιχειρηματικές του κινήσεις. Αν είναι κορίτσι, θα το αναγνωρίσει και αυτό, θα του βάλει 2 «μύρια» στην τράπεζα για προίκα και αν επιθυμεί επαγγελματική αποκατάσταση δεσμεύτηκε να την πάρει στις μπίζνες του. Αν όμως τα φέρει έτσι η μοίρα και αποβάλει η κοπέλα, τότε… «Δεν χρειάζεται», τον διέκοψε ο πατέρας. «Εδώ είμαστε, μας ξαναπηδάς», του λέει και κλείνει η συζήτηση. Τι λέτε, ρε, αφού τον βρήκαμε τον λεφτά να τον χάσουμε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x