Μιχάλης Λεάνης

Ο Κετσπάγια έφυγε...

SportDay

Ο Ολυμπιακός προηγείται με ένα γκολ στην έδρα του και δεν μπορεί να νικήσει. Εκτός έδρας προηγείται με δύο γκολ και πάλι δεν καταφέρνει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα δείχνει να έχει χάσει τη φρεσκάδα της, τη δύναμή της, τη συνοχή της. Δικαιολογίες υπάρχουν.

Είναι ελλιπής και μια σειρά παικτών από τα τέλη Ιουλίου έχουν επωμιστεί αποκλειστικά το βάρος όλων των αναμετρήσεων. Για το ότι έχει μείνει όμως η ομάδα με 5-6 παίκτες για όλες τις δουλειές, για όλα τα παιχνίδια, κάποιοι έχουν την ευθύνη. Γιατί, αν δεν το πήραν κάποιοι χαμπάρι, ο Κετσπάγια έφυγε. Κάποιοι ευθύνονται για το αδύναμο ρόστερ, για τους πολλούς τραυματισμούς, για την έλλειψη φυσικής κατάστασης, και σίγουρα δεν είναι μόνο ο Κετσπάγια.

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τα Γιάννενα έχει μια ευκαιρία νωρίς νωρίς, όχι από οργανωμένη επίθεση αλλά από σύγχυση στην ομάδα του αντιπάλου. Κι άλλη μία με τον Οσκαρ, πάλι από τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας. Πέραν αυτού, τίποτα. Η ομάδα δεν πιέζει, δεν ανεβαίνει ψηλά, δεν μπορεί να φτιάξει μια οργανωμένη επίθεση της προκοπής.

Εκμεταλλεύεται μια στημένη μπαλιά και περνάει μπροστά στο σκορ. Οταν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ συνέρχεται και πιέζει αυτός στα 3/4 του γηπέδου, ο Ολυμπιακός δείχνει να παραπαίει και να μην μπορεί να βγει από την περιοχή του. Εκμεταλλεύεται ένα λάθος στο κέντρο της άμυνας του αντιπάλου και περνάει με δύο γκολ μπροστά.

Το ρολόι δείχνει 80'. Η ομάδα έχει ήδη κουραστεί, αλλά με βάση την εμπειρία της το να κρατήσει για δέκα λεπτά το υπέρ της σκορ δεν μοιάζει ακατόρθωτο. Για τον Ολυμπιακό όμως αυτών των δυνάμεων, αυτής της αυτοσυγκέντρωσης, αποδείχτηκε αδύνατο.

Δύο σοβαρές επιθέσεις πραγματοποίησε ο ΠΑΣ και οι δύο στέφθηκαν από επιτυχία. Η άτακτη οπισθοχώρηση των «ερυθρολεύκων», η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και συνοχής αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την τωρινή εικόνα της ομάδας.

Μια ομάδα που δύσκολα πλέον κερδίζει με τη φανέλα. Γιατί η φανέλα σίγουρα έχει ειδικό βάρος, αλλά χρειάζεται και παίκτες που θα το υπερασπιστούν και δεν θα επιτρέψουν καμία αμφισβήτηση. Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια για ξεκούραση.

Ξεκουράστηκε στο διάστημα των αγώνων της Εθνικής και επέστρεψε το ίδιο βαρύς και, το κυριότερο, δείχνει να μην έχει λύσεις. Ολα αυτά εν όψει δύο κρίσιμων παιχνιδιών, αυτού στην Ολλανδία και του ντέρμπι που έρχεται την ερχόμενη Κυριακή.

Επειδή τον τελευταίο καιρό υπήρξε πολλή γκρίνια με τον Παράσχο, εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: πόσο καλύτερα μπορούν να παίξουν τα Γιάννενα και σε όλους αυτούς έφταιγε ο Παράσχος; Και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο 80' και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι πιστώνεται στον Ελληνα προπονητή, ο οποίος κάποια δουλειά θα έχει κάνει και κάτι παραπάνω θα γνωρίζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x