Μιχάλης Λεάνης

«Ασπρόμαυρος» θρίαμβος, «κίτρινη» πανωλεθρία

SportDay

Ο Αρης ηττήθηκε δίκαια από έναν ΠΑΟΚ ρεαλιστή σε βαθμό κυνικότητας, που εκτός των τεσσάρων τερμάτων δεν έχει να επιδείξει μία ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι. Βοήθησε σε αυτό τουλάχιστον στο πρώτο μέρος και ο Καλόπουλος. Αλλά ο ρέφερι ήταν ο «γάιδαρος» στο στραβό το κλήμα που ο ίδιος ο Αρης έφτιαξε.

Ενα πέναλτι που ακόμα και ο Βρύζας θα δίσταζε να καταλογίσει και μόλις στο πρώτο μέρος ήταν κιτρινισμένοι όλοι οι ανασταλτικοί μέσοι και αμυντικοί του Αρη. Δικαιολογημένα μόνο ο Ρομπέρζ. Νέτο, Νασούτι, Ναφτί, Αράνο στη λίστα του ρέφερι. Αντε να παίξεις μπάλα μετά.

Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ κάνει το καθήκον του στο ακέραιο. Κάθε φορά που πατούσε αντίπαλη περιοχή σκόραρε. Τρεις φορές, τρία γκολ. Ολα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει μάθει να επιδεικνύει αντανακλαστικά συνόλου. Κάθε παίκτης παίζει για την πάρτη του, ανίκανος να δικαιολογήσει το υψηλό συμβόλαιό του. Η λέξη «ομαδικότητα» είναι σχεδόν άγνωστη.

Ο Νέτο διακρίνεται μόνο επιθετικά, ο Αράνο δεν επιστρέφει κι όταν γυρίζει κάνει λάθος, ο Ρομπέρζ με τον Νασούτι σε πλήρη σύγχυση, τα χαφ πουλάνε μπάλα, ο Κούπερ δικαίως γκρινιάζει για την έλλειψη παραγωγικότητας των μέσων, ο Χαβίτο τρέμει, ο Κάλβο είναι λίγος και ο Κόκε χρειάζεται να μεγαλώσει η εστία σε πλάτος και ύψος για να σκοράρει.

Την αυθαίρετη επιλογή του Ισπανού να μην πατάει εδώ και καιρό αντίπαλη περιοχή ο Αρης την πληρώνει ακριβά. Οπως εξάλλου και τον ίδιο. Λογικό είναι όταν ένας ποδοσφαιριστής απομακρύνεται από τα δίχτυα, μαζί του να απομακρύνεται και η εκτελεστική δεινότητά του. Πάλι σωστά φώναζε ο Κούπερ να μπει ο Κόκε στην περιοχή, αλλά πού να γνωρίζει το ιστορικό.

Ο τεχνικός του Αρη δεν έχει καμία ευθύνη για τη συντριβή. Οι παίκτες όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί και πιο διαβασμένοι σε ένα ντέρμπι. Αυτοί όφειλαν να φανερώσουν τη φυσιογνωμία του παιχνιδιού στον κόουτς κι αυτός από τον πάγκο να τους διορθώνει. Η Βαβυλωνία με τις κίτρινες φανέλες έδειξε για μία ακόμα φορά ανίκανη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ντέρμπι. Δεν το λέω εγώ, το λένε τα νούμερα και η αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί με αυτούς τους παίκτες.

Ο πρώην πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας κάποτε ύστερα από ένα ντέρμπι στην Τούμπα ειρωνευόμενος είχε δηλώσει ότι οι Ελληνες παίκτες φοβούνται στα ντέρμπι (κάτι χειρότερο είχε πει, αλλά δεν είναι της ώρας). Είδαμε και τα ατρόμητα αλλοδαπά. Ο μόνος Ελληνας που ξέρει τι σημαίνει ΠΑΟΚ – Αρης και επέδειξε πάθος καθόταν στον πάγκο κι αποβλήθηκε: ο Γιώργος Κολτσίδας.

Τα τελευταία 5-6 χρόνια στον Αρη έχουν περάσει πάνω από 90 ποδοσφαιριστές. Αλλοδαποί στην πλειονότητά τους. Και κάθε χρόνο άλλος κόουτς. Αντε να φτιάξεις έτσι κορμό, ομάδα και σύνολο. Περισσότερο για εμπόριο μου φαίνεται. Τα ψέματα μετά την «τεσσάρα» τελειώνουν. Καιρός ήταν για να σοβαρευτεί η ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x