Μιχάλης Λεάνης

Στον αστερισμό της ισοπαλίας

SportDay

Η τρίτη συνεχής ισοπαλία του Ολυμπιακού ήταν η πιο γλυκιά απ' όλες και δεν τον βγάζει από τους στόχους του. Ισως τον φέρνει πιο κοντά. Μαθηματικά δεν έχει προκριθεί. Θέλει ακόμα ένα βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι για να μπει το όνομά του στην κλήρωση της επόμενης φάσης. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι προσανατολιζόταν στο ισόπαλο αποτέλεσμα. Με αυτή τη στρατηγική παρατάχθηκε και με αυτή τη στρατηγική πορεύτηκε.

Βασικό μέλημά του, να μη δεχθεί γκολ. Και από εκεί και πέρα αν μπορούσε σε κάποια αντεπίθεση να σκοράρει, γιατί όχι. Ελεγξε την κυκλοφορία στο γήπεδο, τους διαδρόμους κι αυτός ήταν ο λόγος που ο Μαρέσκα έπαιξε τόσο πίσω και το κυριότερο δεν άφησε την ΑΖ να έχει ρυθμό. Δύσκολα οι Ολλανδοί πατούσαν στα καρέ του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες που δημιούργησαν να είναι ελάχιστες.

Οι περισσότερες από αυτές ήταν από λάθη των παικτών του Ολυμπιακού. Κυρίως λάθος εκτιμήσεις λόγω του αέρα, ο οποίος μπέρδευε τους ποδοσφαιριστές. Στο ανασταλτικό κομμάτι οι παίκτες του Ολυμπιακού παίρνουν άριστα, κράτησαν μπάλα όταν έπρεπε, εκμεταλλεύτηκαν τα κενά των αντιπάλων, ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή, κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες κι όσες φορές τους δόθηκε η ευκαιρία βγήκαν μπροστά.

Η υπόθεση «σκοράρισμα» δεν είναι εύκολη. Ο Μήτρογλου κράτησε μπάλα μέχρι τα στηρίγματα να έρθουν δίπλα του, αλλά από εκεί και πέρα δεν είναι ο φορ με την εμπειρία και την ικανότητα που τη μισή ευκαιρία θα την κάνει γκολ. Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Οσκαρ. Ο Ισπανός, ο οποίος έχει ακούσει τόσα και τόσα, ήταν από τους καλύτερους.

Επαιξε τέλεια τον ρόλο του και ήταν αυτός που στον κενό χώρο ανάμεσα στην άμυνα και τα χαφ των Ολλανδών δημιουργούσε βραχυκύκλωμα στην ΑΖ. Εν αντιθέσει με τα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έδειξε αυτοσυγκέντρωση, ειδικά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, και συνοχή.

Εδειξε να είναι συγκεντρωμένος και να έχει σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό. Η μία αποστολή εξετελέσθη. Υπολείπεται αυτή της Κυριακής, που αν επιστρέψουν δυο-τρεις από τους απόντες, ο Ολυμπιακός, που έχει ανάγκη από ξεκούραση, θα αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το ντέρμπι της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x