Μιχάλης Λεάνης

Πέτυχε τον πρώτο στόχο

SportDay

Κάποια απ' αυτά που δήλωσε ο Νιόπλιας στους παίκτες πριν απ' το παιχνίδι μπορούμε να πούμε ότι τα διακρίναμε στο γήπεδο. Οπως περισσότερες πρωτοβουλίες απ' τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Σαν τον Ζιλμπέρτο, που αρκετές φορές άφησε τη θέση του και ανέλαβε να βγάλει την ομάδα μπροστά, όπως ο Σισέ, που για πρώτη φορά τον είδαμε να κινείται σε όλα τα πλάτη και μήκη της επίθεσης, αλλάζοντας θέσεις και ζητώντας μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε στο πρώτο μέρος, στο διάστημα δηλαδή που δεν είχε αφομοιώσει πλήρως τη λειτουργία και την ανάπτυξη του 4-3-3 που ζητεί το νέο προπονητικό δίδυμο. Οι επιθετικοί δεν πίεζαν όπως κι όσο έπρεπε ψηλά, οι περισσότερες μάχες στο κέντρο χάθηκαν, οι ανασταλτικοί δεν έβγαιναν γρήγορα στην μπάλα, με αποτέλεσμα να χαθούν οι μάχες στο κέντρο.

Ο Ηρακλής σε αυτό το διάστημα κοίταξε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Επστάιν και την ικανότητα του Ιάκομπ στην κορυφή της επίθεσής του, διότι ο παίκτης κατάφερνε αρκετές φορές να ξεφεύγει απ' την επιτήρηση του αμυντικού διδύμου Μπιέρσμιρ – Καντέ, οι οποίοι έδειχναν να έχουν ένα πρόβλημα στη συνεννόηση και στην αλληλοκάλυψη. Ο Ηρακλής, όμως, δεν σκόραρε κι αυτό ήταν ό,τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατοχή πέρασε στους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι λεπτό με λεπτό άρχισαν να αφομοιώνουν καλύτερα τους ρόλους τους. Ο Ηρακλής έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις, η μεσαία γραμμή λεπτό με λεπτό να οπισθοχωρεί. Ο Τουμά από ένα σημείο και μετά περπατούσε, ο Κωφίδης επέμεινε να τον κρατάει στο γήπεδο.

Ο Χριστοδουλόπουλος, που έχει μπει για να ταλαιπωρήσει την αριστερή πλευρά του Ηρακλή, το εκμεταλλεύεται, οι φάσεις διαδέχονται η μία την άλλη στα καρέ του Ηρακλή, ο απελευθερωμένος Νίνης βρίσκει την ευκαιρία και σκοράρει. Το μετά έχει σημασία μόνο για τον Παναθηναϊκό, που ενδιαφέρεται να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα για να φύγει νικητής.

Ο Ηρακλής δεν αντιδρά, παρ' όλο που οι αλλαγές θα έπρεπε να του δώσουν μια ζωντάνια. Θα πρέπει λογικά στον «Γηραιό» να είναι δυσαρεστημένοι, διότι χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση τις καλύτερες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο τις δημιούργησαν όταν δέχτηκαν το γκολ.

Αν πίεζαν περισσότερο και πιο οργανωμένα, ίσως να είχαν καταφέρει να πάρουν κάτι περισσότερο από το τίποτα. Στον Παναθηναϊκό αυτό που μετράει είναι ότι σ' αυτό το κομβικό παιχνίδι λόγω αλλαγής τεχνικής ηγεσίας, η ομάδα κατέκτησε ένα «διπλό» πολύ σημαντικό σε μια υπολογίσιμη έδρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x