Μιχάλης Λεάνης

Τα «δεύτερα» και πάλι στην κορυφή!

SportDay

Τα παιδιά με τη φόρα που πήραν μετά το νικηφόρο ματς με την Αρσεναλ, στο οποίο εξασφάλισαν την πρόκριση στη φάση των «16», αποφάσισαν να μπουν στο γήπεδο και να κάνουν ό,τι τους έρθει στο κεφάλι. Οι ατομικές ενέργειες είχαν την τιμητική τους.

Ο καθένας μόλις έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του κοίταζε πώς θα τελειώσει τη φάση μόνος του, αδιαφορώντας για το σύνολο. Αναρχία και ζωή. Ως πρόταση ζωής άντε να το συζητήσουμε, αλλά ως τρόπος ανάπτυξης παιχνιδιού οδηγεί σχεδόν πάντα σε αδιέξοδο.

Περιορισμένες οι επιθέσεις από τα άκρα, η μεσαία γραμμή χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση αδυνατούσε να βγάλει την ομάδα μπροστά και ο Μήτρογλου στον γνωστό σε αυτές τις περιπτώσεις ρόλο του: φτιάξ' το μόνος σου. Γίνε μάστορας. Οταν επιτέλους αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως ομάδα, οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» σκόραραν, ξανασκόραραν και το ματς από το πρώτο κιόλας μέρος μεταβλήθηκε σε τυπική διαδικασία.

Είναι σχεδόν απίθανο, με την ποιότητα παικτών που έχει ο Ολυμπιακός, όταν αυτοί πατήσουν αντίπαλη περιοχή «κοκκινίζοντάς» την, να μη σκοράρουν. Το θέμα είναι να λειτουργήσει η μηχανή, να πάρει μπροστά το όχημα που θα τους μεταφέρει στα αντίπαλα καρέ.

Ο Ολυμπιακός κρατάει από αυτό το παιχνίδι τις πολλές τελικές προσπάθειες -24 τον αριθμό- και την επιστροφή του Γκαλέτι στον πίνακα των σκόρερ, που θα ανεβάσει την ψυχολογία του. Και φυσικά κρατάει την εκτελεστική δεινότητα του Ντουντού, τον οποίο τόσο ανάγκη έχει η ομάδα αυτή την εποχή των «επιστρατευμένων» για συμπλήρωση ενδεκάδας.

Να προσθέσουμε στα θετικά και την επανένταξη των τραυματισμένων, που πραγματοποιείται σταδιακά, προφανώς για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Πρώτος για δοκιμή ο Τοροσίδης, που ανταποκρίθηκε θετικά στο τεστ. Ακολουθούν έτοιμοι και σιδεροκέφαλοι ο Ντουντού και ο Στολτίδης.

Στο επόμενο κρίσιμο ματς και τελευταίο του πρώτου γύρου, με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Ζίκο θα τους χρειαστεί. Λογικά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Πανθρακικό σηματοδοτεί το τέλος της ταλαιπωρίας που έχει περάσει ο Ολυμπιακός εξαιτίας των πολλών απουσιών.

Η ομαλότητα, εκτός απροόπτου, επιστρέφει. Στην αποτίμηση αυτής της δύσκολης περιόδου ο Ολυμπιακός μετράει μικρές απώλειες, που βαθμολογικά δεν τις πλήρωσε ακριβά, και μία μόνο σοβαρή, τον αποκλεισμό νωρίς από το Κύπελλο. Τα «δεύτερα», οι μπακάπηδες αγγλιστί, τα κατάφεραν μια χαρά.

Με αυτούς η ομάδα προσπέρασε τον Παναθηναϊκό, με αυτούς προχώρησε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και πάντα με τους ίδιους στη σύνθεση διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας. Με όλο το θάρρος, να κάνει καμία μεταγραφή η ομάδα, πρόεδρε; Οχι ότι την έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, αλλά να, για να ξεκουραστούν τα παιδιά, να πιουν ένα ποτήρι νερό, να ξαποστάσουν από το κουπί που τραβάνε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x