Μιχάλης Λεάνης

Το στοίχημα στην εισαγγελία!

SportDay

Τη μέρα που αναχωρούσε η Εθνική μας για το παιχνίδι στην Ουκρανία έφτασε στην Ομοσπονδία ο πρώτος φάκελος από την ΟΥΕΦΑ. Σε αυτόν περιέχονταν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για πέντε ματς Β’ Εθνικής στην Ελλάδα. Η επιτροπή, λοιπόν, από την έρευνά της έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι περίεργο στοιχηματικά συνέβη στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, παρέδωσε ως όφειλε τον φάκελο στον νέο γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή (και όχι στους Αλέξη Παπαχελά και Τάσο Τέλλογλου), και εκείνος με τη σειρά του στον εισαγγελέα. Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη στον Nova, προσκεκλημένος του Λάμπη Ταγματάρχη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε ότι στα γραφεία της Ομοσπονδίας έφτασε και δεύτερος φάκελος με άλλα πέντε ματς. Τον διαβίβασε κι αυτόν αρμοδίως για να πάει στη δικαιοσύνη.

Επειδή, όπως καταλάβατε, μας έχουν πάρει χαμπάρι στην ΟΥΕΦΑ, διόλου απίθανο δεν είναι κάθε εβδομάδα να φτάνει και ένας νέος φάκελος. Σε λίγο θα έχουν μάθει τον δρόμο και δεν θα χρειάζεται να τους αποστέλλουν ταχυδρομικώς, αλλά θα ξεκινάνε μόνοι τους από τη Νιόν της Ελβετίας και αποφεύγοντας να περάσουν από τα Τέμπη θα φτάνουν χαμογελαστοί στη χώρα μας.

Με αφορμή αυτούς τους φακέλους, η ΕΠΟ πρότεινε τη σύσταση ανεξάρτητης Αρχής που θα ερευνά και θα τιμωρεί ανάλογες περιπτώσεις. Η αρχή θα συνεργάζεται με φορείς της πολιτείας, τον ΟΠΑΠ και φυσικά την Ομοσπονδία. Η πρόταση τέθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος την αποδέχθηκε και δήλωσε στον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι σε τρεις περίπου μήνες θα έχει δημιουργηθεί μια μονάδα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, η οποία θα περιλαμβάνει και το κομμάτι του αθλητισμού, αυτό δηλαδή του παράνομου στοιχηματισμού που θεωρείται οικονομικό έγκλημα.

Ολα αυτά, όμως, είναι για μετά. Ετσι κι αλλιώς η Ελλάδα είναι γεμάτη από ανεξάρτητες Αρχές, σε τέτοιο βαθμό που απορώ πώς δεν έχουν αναπτυχθεί τάσεις ανεξαρτητοποίησης και αυτονόμησης στους διάφορους τομείς της πολιτείας, όπως επίσης κι από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν δουλεύει για το κέρδος και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που μπατάραμε οικονομικά και μας τραβάει το αυτί η Ευρωπαϊκή Ενωση, με τις τράπεζες αντάμα!

Το θέμα είναι τι θα γίνει με τα παιχνίδια αυτά που εμείς εδώ τα είχαμε τούμπανο και η ΟΥΕΦΑ κρυφό καμάρι και μετά βλέπουμε τις επιτροπές, τις ανεξάρτητες Αρχές και τις επιτροπές ανεξάρτητων Αρχών! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ από εδώ και πέρα δεν έχει να κάνει κάτι άλλο. Θεσμικά είναι απόλυτα καλυμμένος.

Εστειλε τον φάκελο στον γγΑ και αυτός στον εισαγγελέα. Χρέος τώρα του γγΑ είναι να πιέσει την εισαγγελική αρχή να διερευνήσει διεξοδικά την περίπτωση και χρέος της Αρχής είναι να εξαντλήσει την έρευνα. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες των σοβαρών υποθέσεων στην Ελλάδα που ανέβηκαν τα σκαλοπάτια της εισαγγελίας κατέληξαν -όπως γνωρίζουμε όλοι μας- στον προσφιλέστερο γι' αυτές χώρο. Στο αρχείο. Μην αρχίσω να αναφέρω υποθέσεις, μέρες που είναι…

Ολη η ιστορία λοιπόν είναι πώς θα ενεργήσει η εισαγγελία. Γιατί και οι εμπλεκόμενοι όλο και κάποιο γνωστό θα έχουν στα κόζια. Αν υπάρχει όντως φωτιά, γιατί εμείς όλοι τον καπνό όχι μόνο τον βλέπουμε εδώ και καιρό αλλά μας έχει πνίξει κιόλας, οφείλουν να διαλευκάνουν το θέμα.

Μην ξεχνάτε ότι στην Ιταλία το περίφημο «Calciopoli» οι εισαγγελείς τα καθάρισαν, όχι η ομοσπονδία. Με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους προχώρησαν στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Μόνο αυτοί είχαν το δικαίωμα να το πράξουν. Βρήκαν τότε τις συχνότατες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Μότζι με τους διαιτητές και έτσι έπιασαν την άκρη του νήματος, που ξετύλιξε όλο το κουβάρι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x