Champions League

Έχασε το ρεκόρ, πήρε πρωτιά η Γιουνάιτεντ (video)

Μπορεί να μην κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κρατούσε ανέπαφη την εστία της στην φάση των ομίλων, παρόλα αυτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ισοπαλία στο «Οld Trafford» κόντρα στην Βαλένθια 1-1 τερμάτισε στην κορυφή του Γ’ ομίλου, με την ισπανική ομάδα να ακολουθεί. Ανοικτό ματς και από τις δύο ομάδες, προηγήθηκαν οι «νυχτερίδες» με τον Ερνάντες, ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος ο Άντερσον. Ισόπαλο 1-1 το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Μπούρσασπορ και Ρέιντζερς.

Μπορεί να μην κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κρατούσε ανέπαφη την εστία της στην φάση των ομίλων, παρόλα αυτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ισοπαλία στο «Οld Trafford» κόντρα στην Βαλένθια 1-1 τερμάτισε στην κορυφή του Γ’ ομίλου, με την ισπανική ομάδα να ακολουθεί.

Ανοικτό ματς και από τις δύο ομάδες, προηγήθηκαν οι «νυχτερίδες» με τον Ερνάντες, ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος ο Άντερσον.

Ισόπαλο 1-1 το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Μπούρσασπορ και Ρέιντζερς.



Η Βαλένθια γνωρίζοντας ότι για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο, ήθελε μόνο νίκη στο «Old Trafford» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Στο 16’ επισκέφτηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις την εστία της αγγλικής ομάδας, το σουτ όμως του Ροντρίγκεζ έδιωξε δύσκολα ο Άμος.

Οι Ισπανοί είχαν την κατοχή στο πρώτο μισάωρο και στο 32’ άνοιξαν το σκορ... Από λάθος του Κάρικ, ο Ντομίνγκες βρήκε πολύ ωραία τον Πάμπλο Ερνάντες που άνοιξε το σκορ για τις «νυχτερίδες».

Η Γιουνάιτεντ πήρε στην συνέχεια τα ηνία του παιχνιδιού και δημιουργούσε κινδύνους κυρίως με τον Άντερσον. Η καλύτερη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 36’, αλλά το σουτ του Ρούνεϊ, βρήκε το δοκάρι της Βαλένθια.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ ωραίο ρυθμό. Η Μάντσεστερ μπήκε πολύ δυνατά για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης που της έδινε την πρωτιά στον όμιλο. Και αφού πρώτα ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Μπερμπάτοφ ως οφσάιντ, ο εκ των κορυφαίων της αγγλικής ομάδας, Άντερσον ισοφάρισε στο 64’.

Οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν και άλλες ευκαιρίες το τελικό σφύριγμα όμως βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Άμος, Φέρντιναντ(50' Σμόλινγκ), Ράφαελ, Βίντιτς, Φάμπιο, Άντερσον, Πάρκ, Κάρι, Νάνι(81' Γκίγκς), Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ

Στον πάγκο οι:Κιούστσακ,Ερνάντες, Φλέτσερ, Ομπερτάν,Μακέντα

Βαλένθια (Έμερι):Γκουάιτα, Αλμπέλντα, Ντομίνγκεζ(54' Ίσκο), Αντούριθ, Ντεάλμπερτ, Ερνάντες(82' Φεγκουλί), Κόστα, Μπανένγκα, Μάθιου, Μιγκέλ, Άλμπα(67' Μάτα)

Στον πάγκο οι: Σάντσεζ, Μαντούρο, Σολδάδο,Κόστα

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Ολντ Τράφορντ»





Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς 1-1



Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα για να κλείσουν με νίκη την παρθενική τους εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ. πετύχουν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.

Αυτοί όμως που άνοιξαν το σκορ, ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 20’ με τον Μίλερ. Στην συνέχεια οι παίκτες του Σμιθ έδωσαν χώρο στους Τούρκους οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας (67%-33%), χωρίς όμως να μπορέσουν να κάνουν την μεγάλη φάση, σε αντίθεση με την Ρέιντζερς που στο 27’ είχε άλλη μια ευκαιρία με τον Νέισμιθ.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε στους Σκωτσέζους με την κεφαλιά του Νέισμιθ στο 47’. Από εκεί και πέρα οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτεροι και αφού έχασαν ευκαιρίες με τον Ινσούα και τον Γιλντιρίμ, κατάφεραν με τον τελευταίο να ισοφαρίσουν στο 79’ ενώ προς το τέλος είχαν την ευκαιρία να πάρουν και τον αγώνα.



Μπουρσασπόρ (Σαγλάμ):Οζκάν, Αζίζ(46' Ερντογάν), Βέντερσον, Τσιμσίρ(46' Μπατάλα), Χας, Ινσούα, Γιλντιρίμ, Ιπέκ, Κετσελί, Νούνιεζ(62' Μπαχαντίρ), Στεπάνοφ

Στον πάγκο οι: Ιβάνκοφ,Κιριτά,Έργκιτς, Ονταμπάσι

Ρέιντζερς (Σμιθ):ΜακΓκρέκορ, Γουίρ, ΜακΚάλοχ, Ντέιβις, Μίλερ(63' Μπίτι), Φόστερ, Νέισμιθ(71' Βάις), Γουίτακερ, Μπουγκέρα, Χάτον, Κόουλ(82' ΜακΜίλαν)

Στον πάγκο οι: Αλεξάντερ, Φλέκ,Πέρι, Γουάιλντ

Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)
Γήπεδο: «Μπούρσα Ατατούρκ»







Βαθμολογία

Μαν. Γιουνάιτεντ 14 (7-1)
Βαλένθια 11 (15-4)
Ρέιντζερς 6 (3-6)
Μπούρσασπορ 1 (2-16)

Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x