Κώστας Μιαούλης

Άλλο η προσφορά Γκέντσογλου, άλλο ο εργαζόμενος Γκέντσογλου

Η κωμωδία μιας διοίκησης που παριστάνει πως κάνει κουμάντο στην ομάδα της ΑΕΚ συνεχίζεται με ένα ακόμα επεισόδιο που προφανώς προκαλεί ντροπή πλέον και όχι γέλιο. Έχω κάνει άπειρες φορές σκληρή κριτική στον ποδοσφαιριστή Σάββα Γκέντσογλου. Θεωρώ, σε όλα τα χρόνια που έχει αγωνιστεί στην «Ένωση», πως η εξέλιξη του είναι από εξαιρετικά περιορισμένη ως και ανύπαρκτη.

Η κωμωδία μιας διοίκησης που παριστάνει πως κάνει κουμάντο στην ομάδα της ΑΕΚ συνεχίζεται με ένα ακόμα επεισόδιο που προφανώς προκαλεί ντροπή πλέον και όχι γέλιο.

Έχω κάνει άπειρες φορές σκληρή κριτική στον ποδοσφαιριστή Σάββα Γκέντσογλου.

Θεωρώ, σε όλα τα χρόνια που έχει αγωνιστεί στην «Ένωση», πως η εξέλιξη του είναι από εξαιρετικά περιορισμένη ως και ανύπαρκτη.

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που πιστεύω πως πρώτα εξαιτίας του πνεύματος που τον διακρίνει, δεν έχει εξελιχθεί.

Μπορεί να έχει φυσικά προσόντα, αλλά ποτέ δεν έκατσε να στρωθεί, να δουλέψει, να μάθει πέντε πράγματα παραπάνω και αυτά να αποτυπωθούν στο παιχνίδι του. Μέχρι εδώ, όλα αφορούν την αντιμετώπιση του παίκτη απέναντι στο επάγγελμα του.

Του Κώστα Μιαούλη

Από την άλλη, όμως, αυτή τη στιγμή έχουμε μια ΠΑΕ που οφείλει χρήματα στον παίκτη. Μια ΠΑΕ που ξέρει πως, ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα προσφυγής και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μείνει ελεύθερος, του ζητά να φέρει πρόταση, ώστε να τα συμψηφίσει με τα χρωστούμενα και αν βρεθεί κάποια ομάδα που να δώσει και κάμποσα λεφτά, να έχει και κέρδος. Αυτές οι κινήσεις είναι αδιανόητες και -κατά τη γνώμη μου- ακόμα και αν βρουν πρόσφορο έδαφος στην περίπτωση του Γκέντσογλου, δεν είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει η ίδια αντίδραση όταν θα έρθει η σειρά κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή που θα προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση.

Η πολιτική της ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τους νέους ποδοσφαιριστές επίσης σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Υπήρξαν παίκτες νέοι σε ηλικία που μπορούσαν να διακριθούν και μάλιστα -αποδεικνύοντας το εμπράκτως- πήραν μεταγραφές, φέρνοντας και χρήματα στα ταμεία της ομάδας. Αυτό συνέβαινε όσο η ομάδα είχε ένα ρόστερ που δεν είχε απαίτηση από νέους παίκτες να σηκώσουν και όλη την ομάδα. Με την πάροδο των ετών κι όσο φτωχαίνει το ρόστερ, απαιτήθηκαν από τους νέους ποδοσφαιριστές πράγματα αδιανόητα.

Αυτόματα, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία σε νεαρούς παίκτες, δίχως να είναι εξακριβωμένο αν το αξίζουν, και μη έχοντας κάποιον κατάλληλο προπονητή να παίξει και τον ρόλο του παιδαγωγού, η ΑΕΚ δέχεται τις συνέπειες. Ορισμένοι απ’ αυτούς τους παίκτες την «ψώνισαν» και δεν είχαν καμία εξέλιξη, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν πρώτα την καριέρα τους.

Συνάμα αρκετοί ήταν και ανέτοιμοι όταν έπεσαν στα βαθιά, αφού η λειψανδρία οδήγησε σε βεβιασμένες κινήσεις. Αν δεν τους πληρώνεις κιόλας στην ώρα τους και τους έχεις απλήρωτους επί μήνες, τα αποτελέσματα είναι -μοιραία- απρόβλεπτα. Μήπως υπάρχει Έλληνας ποδοσφαιριστής, πλην του Παπασταθόπουλου, που ήρθε σε νέα ηλικία και απέδωσε στην ΑΕΚ;

ΥΓ: Η ΑΕΚ δίνει ένα άκρως σημαντικό ματς αύριο στο Αγρίνιο, που κατά την άποψη μου, μπορεί με νίκη να της δώσει ώθηση για τη συνέχεια αγωνιστικά. Βέβαια, όσο δεν ασχολούνται οι ίδιοι οι «Ενωσίτες» με την ομάδα τους και με την τραγική προσέλευση που παρουσιάζεται στα ματς, είναι οι ίδιοι πρώτα απ’ όλα που έχουν απαξιώσει την ομάδα τους.

Γι’ αυτό και πιστεύω πως από το να παραπονιούνται για τον χώρο που καταλαμβάνει η ομάδα στην επικαιρότητα των αντικειμενικών μέσων, ας κοιτάξουν πρώτα τα χάλια τους (την απαξίωση που επιδεικνύουν οι ίδιοι προς την ομάδα) και μετά ας κρίνουν τα υπόλοιπα.

Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, σύντομα το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, ακόμα και στις αντικειμενικές εφημερίδες, θα είναι όσο περνάει ο καιρός, μικρότερο. Άλλωστε και στα μέσα που ασχολούνται πλέον αποκλειστικά με την ΑΕΚ και δεν έχουν δόλιες διαθέσεις όπως… κακοί άνθρωποι σαν εμένα, η κίνηση ή οι κυκλοφορίες κυμαίνονται σε αριθμούς …παγετώνων!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x