Αλέξης Παπαχρήστος

Τα λάθη του Φερέιρα και ο ευαίσθητος Κάκος

Ξέρω ότι μετά από νίκη και μάλιστα εκτός έδρας, η γκρίνια δεν είναι κι ότι καλύτερο. Αφού άλλα τρία έκτος έμειναν για το «τριφύλλι», με το ένα εξ’ αυτών στο ΟΑΚΑ! Ξέρω πως θα μπορούσα να γράψω για το καλό παιχνίδι του Χριστοδουλόπουλου ή του Μαρίνου ή του Μπιάρσμιρ ή για τα παρθενικά γκολ των Σιμάο και Μαυρία και να μην μπω στην διαδικασία του τι με χάλασε στο Εργοτέλης-Παναθηναϊκός. Αλλά για μένα κάποια πράγματα, ήταν καμπανάκι… Που ήχησε δυνατά στα αυτιά μου παρά το 0-2.

Ξέρω ότι μετά από νίκη και μάλιστα εκτός έδρας, η γκρίνια δεν είναι κι ότι καλύτερο.

Αφού άλλα τρία έκτος έμειναν για το «τριφύλλι», με το ένα εξ’ αυτών στο ΟΑΚΑ!

Ξέρω πως θα μπορούσα να γράψω για το καλό παιχνίδι του Χριστοδουλόπουλου ή του Μαρίνου ή του Μπιάρσμιρ ή για τα παρθενικά γκολ των Σιμάο και Μαυρία και να μην μπω στην διαδικασία του τι με χάλασε στο Εργοτέλης-Παναθηναϊκός. Αλλά για μένα κάποια πράγματα, ήταν καμπανάκι… Που ήχησε δυνατά στα αυτιά μου παρά το 0-2.

Για αυτό και θα σταθώ σε αυτά. Το πρώτο καμπανάκι, έχει να κάνει με το χαμένο πρώτο ημίχρονο. Το οποίο, το χρεώνω στον Φερέιρα. Για δύο λόγους.

1. Το 4-3-3 που παρέταξε ο Φερέιρα με εσωτερικούς μέσους τους Βιτόλο-Κατσουράνη στα χαφ και τον Κλέιτον στα πλάγια της επίθεσης είναι εντελώς ανορθόδοξο. Α) Ο Βιτόλο δεν ξέρει αυτή τη θέση καλά, ούτε έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά να την υποστηρίξει. Β) Ο Κατσουράνης έκανε μόλις μία σοβαρή προπόνηση όλη την εβδομάδα προερχόμενος από σοβαρή ίωση και ήταν ανέτοιμος. Για αυτό και δεν βοήθησε καθόλου, ίσως όσο θα βοηθούσε ο ψυχολογικά ανεβασμένος Καραγκούνης. Γ) Ο Κλέιτον δεν μπορεί να παίξει πλάγια στην επίθεση. Ο Βραζιλιάνος είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του «τριφυλλιού» και σε αυτή την θέση που τον έβαλε ο Πορτογάλος, εξουδετερώθηκε. Με το που πήγε στην φυσική του θέση στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού αφού με τις πάσες του «άνοιξε» στην μέση τον Εργοτέλη.

2. Η επιμονή του Πορτογάλου με τον Τοτσέ στο αρχικό σχήμα. Ο Ισπανός είναι πολύ μέτριος. Δεν βοηθάει καθόλου στην ανάπτυξη, ίσα-ίσα που την καθυστερεί υπερβολικά. Ξέρω, είναι φιλότιμος. Ξέρω, κόστισε λίγα λεφτά δεν μπορούν να υπάρξουν υπερβολικές απαιτήσεις. Ξέρω, είναι επίλογη του Φερέιρα και λογικό να θέλει να τον στηρίξει. Αλλά ξέρω επίσης, ότι ο Πετρόπουλος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο επειδή είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής…

Ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό «χάνει» μονίμως πρώτα ημίχρονα παίζοντας ανορθόδοξα και στην συνέχεια ο Φερέιρα κάνει διορθωτικές κινήσεις. Δεν ξέρω, αλλά αυτό δεν μου αρέσει. Θα προτιμούσα να μπαίνει πιο αποφασιστικά μέσα και αν δεν βγει να δει ο Πορτογάλος τι μπορεί να κάνει.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ και στις ευαισθησίες του Κάκου. Ο Κερκυραίος ευαισθητοποιήθηκε στις… μουρμούρες του Σιμάο στο 32’ και του έβγαλε κίτρινη (ήταν η 7η και χάνει δύο ντέρμπι) η οποία σαφώς και ήταν αυστηρή αφού ο Σιμάο προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Εντάξει, ο Κάκος πάντα ήταν ευαίσθητος, θα μου πεις.

Το ίδιο έκανε και στον Βιτόλο σε μια γελοία φάση, επειδή ο Ισπανός σήκωσε την μπάλα μετά το σφύριγμά του. OK, υπερευαισθησία στις κάρτες. Την είχε άλλωστε και στο Καραϊσκάκη ο Κερκυραίος, ο οποίος έβγαλε οχτώ κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Εργοτέλη από τα 12 φάουλ που έκαναν σε όλο το ματς!

Τώρα, γιατί δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στις κάρτες όταν ο Ευαγγέλου του Εργοτέλη συνέχισε την φάση πετυχαίνοντας και γκολ(89’), γιατί δεν έδωσε πέναλτι στον Καραγκούνη ή γιατί δεν τιμώρησε με κάρτα κανένα από τα 17 φάουλ των Κρητικών, δεν το γνωρίζω. Τυχαίο;

Υ.Γ. Για ερωτήσεις, απαντήσεις, πληροφορίες και ό,τι άλλο θέλετε, στο alexpap@sport-fm.gr μπορείτε να με βρείτε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x