Euroleague

Είσαι στο μυα-Λο, κάτι μαγικό!

Με θρυλική επαναφορά στην τέταρτη περίοδο και ανατρέποντας διαφορά 10 πόντων, ο Ολυμπιακός «έσπασε» με 82-75 την έδρα της Σιένα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έισι Λο, που πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Σπανούλης. Εξαιρετικοί Πρίντεζης και Ντόρσεϊ. Επόμενο ματς την Παρασκευή ξανά στην Τοσκάνη.

Με θρυλική επαναφορά στην τέταρτη περίοδο και ανατρέποντας διαφορά 10 πόντων, ο Ολυμπιακός «έσπασε» με 82-75 την έδρα της Σιένα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έισι Λο, που πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Σπανούλης.

Εξαιρετικοί Πρίντεζης και Ντόρσεϊ.

Επόμενο ματς την Παρασκευή ξανά στην Τοσκάνη.

Ασταμάτητος ο Άντερσεν

Χωρίς εκπλήξεις άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός. Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ ήταν οι επιλογές του Ντούσαν Ίβκοβιτς που εξέπληξε περισσότερο αφήνοντας εκτός δωδεκάδας τον Παπαδόπουλο προτιμώντας τον Γλυνιαδάκη. Η απολύτως προβλεπόμενη πεντάδα και για τους γηπεδούχους, με ΜακΚάλεμπ, Ρακότσεβιτς, Μος, Στόουνρουκ και Άντερσεν.

Σαφής ήταν από το πρώτο λεπτό η πρόθεση της Σιένα να ανοίξει το ρυθμό και να πάει σε υψηλό σκορ. Με ένα 7-0, εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη του Σπανούλη, οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 9-3 και λίγο αργότερα με 15-7. Ένα τρίποντο του Πρίντεζη κι ένα γκολ-φάουλ του Παπανικολάου σίγησαν το κοινό στην κατάμεστη «Παλαέστρα» μειώνοντας σε 15-13. Οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν και στον πόντο, 19-18, μετά από τρίποντο του Σπανούλη και κάρφωμα του Άντιτς, ωστόσο ο ασταμάτητος Άντερσεν, που ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 13 πόντους, έφερε την ομάδα του στο 26-21.

Άμυνα, αλλά χωρίς διάρκεια

Βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά τους, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν στους τρεις πόντους τη Σιένα στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου και προηγήθηκαν με 28-26. Χάινς και Πρίντεζης «χτύπησαν» στο χαμηλό ποστ και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμη και με +3 (35-38), ωστόσο ο ΜακΚάλεμπ με πέντε προσωπικούς πόντους οδήγησε τους πρωταθλητές Ιταλίας σε ένα σερί 7-0 και στο προβάδισμα με 42-38. Παρά τις προσπάθειες του Πρίντεζη στην επίθεση, οι Πειραιώτες παρασύρθηκαν ξανά στο γρήγορο ρυθμό της Σιένα, που έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 48-42.

Τρικυμία χωρίς Σπανούλη

Πανομοιότυπο ξεκίνημα με αυτό στη δεύτερη περίοδο έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Με σφιχτή άμυνα και χαμηλό ρυθμό, έβγαλε από τα νερά της τη Σιένα. Τέσσερις πόντοι του Σπανούλη και δύο τρίποντα του Κέσελ έβαλαν τους φιλοξενούμενους σε ρόλο οδηγού (50-52). Τα τρία φάουλ που φορτώθηκαν Σπανούλης και Ντόρσεϊ τούς οδήγησαν στον πάγκο, ο Άντερσεν έπιασε ξανά δουλειά και με 8 γρήγορους πόντους οι Ιταλοί έκαναν ένα επί μέρους σκορ 10-1 και ξέφυγαν με 60-53. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού χρεώθηκε αυστηρά με τέταρτο φάουλ, οι παίκτες του Ίβκοβιτς βρέθηκαν σε «τρικυμία» στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου και το 60-58 έγινε 66-58 με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Η μεγάλη επιστροφή

Το πρώτο καλάθι του Ζήση στο ματς έφερε τη Σιένα για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, 68-58, με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Με τον Ντόρσεϊ να κάνει εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και τους Σπανούλη-Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός πλησίασε στους τρεις, 70-67, πέντε λεπτά πριν το τέλος, αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση έχασε τον αρχηγό του με «τραβηγμένο» πέμπτο φάουλ. Δύο άστοχες επιθέσεις του Ζήση επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά (70-71), ο Λο σε ρόλο αντι-Σπανούλη έφερε τον Ολυμπιακό στο 75-73 και ο Πρίντεζης με τρίποντο 1:32 πριν το τέλος έθεσε γερές βάσεις για το break (73-78). Η Σιένα έχασε απανωτές ευκαιρίες να πλησιάσει με τον ΜακΚάλεμπ να αστοχεί σε δύο βολές και τρίποντο.

Οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης



Παρακολουθήσατε σε real time από το www.sport-fm.gr



Δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 66-58, 75-82.

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15, Ζήσης 4, Άντερσεν 28, Ρακότσεβιτς 11, Καραρέτο, Θόρντον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15, Άντιτς 4, Σπανούλης 15, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας 1, Λο 8.

Διαιτητές: Μαρτίν (Ισπανία), Κόντε (Ισπανία), Λάτισεφς (Λετονία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x