Αφιερώματα

Euro 2012: Παρουσίαση Ρωσίας

Ομάδα με πείρα, ποιότητα και πάθος για διάκριση, η Ρωσία συναντά ξανά την Εθνική μας ομάδα μετά το Euro 2004. Ο Ντικ Άντβοκατ θέλει να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχοντας πραγματοποιήσει μια αξιόλογη πορεία στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού έχει ήδη συμφωνήσει με την Αϊντχόφεν, την οποία θα αναλάβει μετά το φινάλε της παρουσίας των Ρώσων στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ομάδα με πείρα, ποιότητα και πάθος για διάκριση, η Ρωσία συναντά ξανά την Εθνική μας ομάδα μετά το Euro 2004.

Ο Ντικ Άντβοκατ θέλει να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχοντας πραγματοποιήσει μια αξιόλογη πορεία στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού έχει ήδη συμφωνήσει με την Αϊντχόφεν, την οποία θα αναλάβει μετά το φινάλε της παρουσίας των Ρώσων στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Στα προκριματικά, το θετικό ξεκίνημα με τη νίκη απέναντι στην Ανδόρρα έφερε... σφαλιάρα από τη Σλοβακία στο δεύτερο ματς του δευτέρου ομίλου, ωστόσο, το σύνολο του Άντβοκατ κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση και να εξασφαλίσει την απευθείας συμμετοχή στο Euro.

Στην πρόκριση, συνέβαλαν τα μέγιστα δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο Αντρέι Αρσάβιν, ο φυσικός αρχηγός αυτής της εθνικής ομάδας και ο Άλαν Τζαγκόεφ!

Ο έμπειρος μέσος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν χρειάζεται ιδιαίτερα συστάσεις. Έχει φάει τις μεγάλες διοργανώσεις… με το κουτάλι και μπορεί να μη βοηθάει τόσο με τα γκολ, αλλά το κάνει με ασίστ και με δημιουργία παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που το κάνει με μοναδικό τρόπο. Ο Αντρέ Αρσάβιν επέστρεψε το προηγούμενο καλοκαίρι στην ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, προτού περάσει τέσσερα χρόνια στην Άρσεναλ. Στην πρώτη του σεζόν μετά την επανένταξη στη Ζενίτ, αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας μόνο τρεις φορές. Η παρουσία του και μόνο στην αποστολή των Ρώσων σκορπά τρόμο στους αντιπάλους, αλλά δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο οι υπόλοιπες ομάδες του πρώτου ομίλου του Euro θα πρέπει να ανησυχούν!

Ο Άλαν Τζαγκόεφ, είναι το μέλλον του ρωσικού ποδοσφαίρου! Στα 21 του χρόνια, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θεωρείται το επόμενο μεγάλο «δεκάρι» της Ρωσίας. Με την εθνική ομάδα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, σε αγώνα απέναντι στη Γερμανία. Τα μάτια των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων θα είναι στραμμένα πάνω του, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον έχει εντοπίσει πρώτη το 2008, αλλά να μην προχωράει η υπόθεσή του. Με ίνδαλμα και πρότυπο τον Φρανκ Λάμπαρντ, ο Τζαγκόεφ έχει λαμπρό μέλλον και θέλει να το αποδείξει, αρχής γενομένης από το φετινό καλοκαίρι.

Αναλυτικά οι 23 της Ρωσίας:

Τερματοφύλακες: Ιγκόρ Ακινφέεφ, Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ, Αντον Σουνίν

Αμυντικοί: Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Σεργκέι Ιγκνασέβιτς, Αλεξάντερ Ανιουκόφ, Βλαντιμίρ Γκρανάτ, Ρόμαν Σαρόνοφ, Κίριλ Ναμπάμπκιν, Γιούρι Ζιρκόφ

Μέσοι: Κονσταντίν Ζιριάνοφ, Ρομάν Σιρόκοφ, Ιγκόρ Ντενίσοφ, Ιγκόρ Σέμσοφ, Άλαν Τζαγκόεφ, Ντενίς Γκλουσάκοφ, Ντιμίτρι Κομπάροφ

Επιθετικοί: Αντρέι Αρσάβιν, Ρόμαν Παβλιουτσένκο, Πάβελ Πογκρέμπνιακ, Αλεξάντερ Κερζακόφ, Αλεξάντερ Κοκορίν, Μάρατ Ισμαΐλοφ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x