Αφιερώματα

Euro 2012: Παρουσίαση Γερμανίας

Αυτή τη φορά θέλει να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ που θα φαντάζει ως ένα από τα ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση του EURO. Ουσιαστικά η ομάδα που έκανε τις καταπληκτικές εμφανίσεις της Νοτίου Αφρικής, αλλά περιορίστηκε στην 3η θέση του Μουντιάλ, δεν αλλάζει και θα έχει ορισμένες σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της.

Αυτή τη φορά θέλει να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ που θα φαντάζει ως ένα από τα ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση του EURO.

Ουσιαστικά η ομάδα που έκανε τις καταπληκτικές εμφανίσεις της Νοτίου Αφρικής, αλλά περιορίστηκε στην 3η θέση του Μουντιάλ, δεν αλλάζει και θα έχει ορισμένες σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της.

Βέβαια ο 52χρονος τεχνικός των «πάντσερ» θέλει να αποτινάξει από πάνω του, τον τίτλο του φαβορί λέγοντας πως «οι Ισπανοί αποτελούν την συνεπέστερη ομάδα των τελευταίων χρόνων» ενώ πρόσθεσε πως «έχουμε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές και βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση με αυτή του 2010».

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά η ομάδα μοιάζει πιο έτοιμη από κάθε άλλη φορά ώστε να πάρει έναν τίτλο για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, ύστερα δηλαδή από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1996. Η Γερμανία πέρασε άνετα σαν πρωτοπόρος από το Α’ γκρουπ και ήταν η πρώτη που εξασφάλισε στα προκριματικά το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Αν και νεαρός σε ηλικία ο Μεσούτ Οζίλ σίγουρα αποτελεί τον σούπερ σταρ της ομάδας. Προέρχεται από μια καταπληκτική χρονιά με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν όντας ο ιθύνων νους της «βασίλισσας». Με 4 γκολ, αλλά και 20 τελικές πάσες που αξιοποιήθηκαν από τους συμπαίκτες τους, σίγουρα μπορεί να θεωρεί πως φέτος ωρίμασε ακόμα περισσότερο και απέδειξε πως είναι σε θέση να σηκώσει το μεγάλο βάρος της καθοδήγησης εντός γηπέδου αυτής της ομάδας. Πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρος για τον στόχο της ομάδας αυτή τη φορά. «Φτάσαμε κοντά την προηγούμενη φορά και σε αυτή τη διοργάνωση στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο και είμαι πεπεισμένος πως αυτή τη φορά μπορούμε να τα καταφέρουμε». Πλέον ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πέρα από κάθε αμφιβολία τα φόντα να οδηγήσει την ομάδα του σε έναν τίτλο.

Σίγουρα το νέο μεγάλο αστέρι του γερμανικού ποδοσφαίρου είναι ο Μάρκο Ρόις. Ο παίκτης που έκανε θραύση με την φανέλα της Γκλάντμπαχ με 18 γκολ και 12 ασίστ. Η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ φρόντισε να τον εντάξει ήδη στο δυναμικό της, αφού έβγαλε από το ταμείο της για να τον αποκτήσει 17εκ ευρώ. Βέβαια θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό για να καταφέρει να πάρει χρόνο συμμετοχής, απέναντι στον μεγάλο σκόρερ της εθνικής Γερμανίας, Μίροσλαβ Κλόζε, τον σούπερ Μάριο (Γκόμεζ) ή τον Λούκας Ποντόλσκι, αλλά πέρα από κάθε αμφιβολία θα είναι από τα πιο «καυτά» νέα ονόματα που μπορεί να «λάμψουν» σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Άλλωστε η Γερμανία σκοπεύει να πάει μακριά στην διοργάνωση και ο Λεβ θεωρούμε δεδομένο πως κάποια στιγμή θα τον ρίξει στη μάχη και θα θελήσει να αξιοποιήσει το «φονικό» ένστικτο του 23χρονου φορ.

Αναλυτικά, η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Τιμ Βίζε (Βέρντερ), Ρον-Ρόμπερτ Τσίλερ (Ανόβερο).

Αμυντικοί: Ζερόμ Μπόατενγκ, Φίλιπ Λαμ, Χόλγκερ Μπαντστούμπερ (Μπάγερν), Περ Μερτεζάκερ (Άρσεναλ), Μπένεντικτ Χέβεντες (Σάλκε), Μαρσέλ Σμέλτσερ, Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ).

Μέσοι: Λαρς Μπέντερ, Αντρέ Σούρλε (Λεβερκούζεν), Μάριο Γκέτσε, Ιλκάι Γκουντογκάν (Ντόρτμουντ), Σάμι Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Τόνι Κρόος, Τόμας Μίλερ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν), Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία/Άρσεναλ), Μάρκο Ρόις (Γκλάντμπαχ/Ντόρτμουντ).

Επιθετικοί: Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν), Μίροσλαβ Κλόζε (Λάτσιο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x